Zdravim, V novembri odlietame s frajerkou z Prahy do Bangkoku a ideme sa trochu poflakat po tych koncinach. Nas itinerar: 10.11. - odlet z Prahy 11.11. - 13.11. - Bangkok a okolie 13.11 - 22.11. - Myanmar /prilet do Yangonu, odlet z Mandalaya spat do Bangkoku - zahrna Yangon, Bagan, Inle Lake, Mandalay 23.11. - 29.11. - odjazd busom z Bangkoku do Siem Reap, tam bud smer Phnom Penh, alebo flakanie sa po okoli, spat do Bangkoku busom 30.11. - 5.11. - odlet Bangkok - Bali s 12h stopoverom v Kuala Lumpur 5.11. - odchod bus/vlak smer Bandar Lampung / cez Yogyakartu, Jakartu, Borobudur, Bandung - podla casu a spojov 8.11. - Bandar Lampung a odlet do Europy Keby ste niekto mali chut shareovat cast vyletu, kludne nebranim sa. Viac ludi znamena viac istoty a viac zabavy  .

Myanmar, Kambodza, Indonezia

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

11 reakcí

Zdravim,

V novembri odlietame s frajerkou z Prahy do Bangkoku a ideme sa trochu poflakat po tych koncinach.
Nas itinerar:

10.11. - odlet z Prahy
11.11. - 13.11. - Bangkok a okolie
13.11 - 22.11. - Myanmar /prilet do Yangonu, odlet z Mandalaya spat do Bangkoku - zahrna Yangon, Bagan, Inle Lake, Mandalay
23.11. - 29.11. - odjazd busom z Bangkoku do Siem Reap, tam bud smer Phnom Penh, alebo flakanie sa po okoli, spat do Bangkoku busom
30.11. - 5.11. - odlet Bangkok - Bali s 12h stopoverom v Kuala Lumpur
5.11. - odchod bus/vlak smer Bandar Lampung / cez Yogyakartu, Jakartu, Borobudur, Bandung - podla casu a spojov
8.11. - Bandar Lampung a odlet do Europy

Keby ste niekto mali chut shareovat cast vyletu, kludne nebranim sa. Viac ludi znamena viac istoty a viac zabavy smiley

0

Nemate to mezi tim 5.12. - 8.12., kdy mate 8.12. odlet z TKG natesno? Kdyz vyjedete 5.12. z Bali, nic moc na Jave nestihnete, snad jen narychlo prohlidnout Jogju. Pokud pojedete do Bandar Lampung z Jakarty busem, mate to vpodstate na cely den.

0 Citovat

Přesně. Nepředstavujte si cestování jako jinde v Indonesii. Jáva je tak neskutečně zalidněná, že jsme 300 km jeli 11!!! hodin. Raději bych vynechala Phnom Penh, v podstatě tam není nic ke koukání a natáhla aspoň o dva dny Jávu.

0 Citovat

Jazdia tam aj nocne spoje, na tie sa trochu spolieham. Ale necham si poradit od domacich. Ten zaver mame uplne otvoreny, cize to rozhodnem az na zaver. V tej Kambodzi je to iba 5 dni, takze phnom penh je iba moznost. Ak vyriesim nejaky lacny odvoz s nocnym cestovanim. Inac ma to tam tiez nejak netaha. Nahodou o nejakej priamej linke zo Sihanoukvile do Bangkoku bez prejazdu cez Siem Reap neviete? Nenasiel som zatial nic..

0 Citovat

Okrem ineho,z lampungu letime az o osmej vecer, cize to su skoro tri dni. A ta kambodza sa skratit neda, lebo let z bkk do den mam uz kupeny

0 Citovat

Tak nocni spoje jsou, ale stalo se nam, ze jsme se napr. do vecerniho, ani v poradi 3-tiho busu ze Surabaye do Yogyakarty spolecne s hromadou dalsich skoro nedostali. Odjeli jsme az diky pomoci jednech studentu, se kterymi jsme nasdileli taxi do garazi busu na kraji mesta, odkud busy vyjizdely. Zde se kupodivu daly koupit listky u jakesi prepazky, o ktere vedeli jen mistni a my tam byli jedini cizinci - vse zaridili mistnich pomeru znali, hodni indonesti kluci smiley Pravda, trefili jsme svatek, ale pokud mate presuny takhle casove nabite, pocitej radeji s rezervou.
Co jsem koukal na spojeni, tak primy bus mezi Bangkokem a Sihanoukvile nejezdi... budete se muset nejak dostat do Tratu a odtud uz by to melo odsypat. Jinak zrejme jedine pres Siem Reap. Pokud budete v Siem Reap, je zajimavy presun po vodni trase pres jezero Tonle a dale po rece az do Battambangu (asi 6-7 hodin na lodi, dle vysky vodni hladiny), odtud na hranici s TH a dale smer Bangkok. Tu cestu jsem absolvoval letos v unoru a videt zivot a plovouci vesnice kolem reky stalo opravdu za to.

0 Citovat

Možná se najde nějaký podnikavec, který bude nabízet jízdenky Sihanoukville-Bangkok, ale po mojí zkušenosti s jinou přeshraniční linkou z Kambodži bych to nebral ani zadarmo. Existují ale minibusy na hranici s Thajskem společností Rith Mony, Bun Thou, a Virak Buntham Express, viz wikitravel
Jinak, podle LP jede přímý bus Denpasar-Jakarta 24 hodin v ideálních podmínkách, a podle místních trvá přesun po zemi z Jakarty do Lampungu dalších min. 10 hodin, a to bez rezerv na zpoždění

0 Citovat

Dle jízdního řádu jede DAMRI bus z Jakarty do Bandar Lampung (z vlakového nádraží Gambir) přesně 3 hodiny, byl jsem to osobně ověřit, když jsem coural kolem památníku Monas a nádraží. Zdálo se mi to vzhledem k trajektu na Sumatru taky nějak rychle, ale tak to je v jízdním řádu napsáno (zase z Jakarty to na ferry není daleko a je to po dálnici). Bus končí ale na pobřeží Sumatry ve městě, je třeba ještě počítat s dalším časem pro přesun na letiště, které je cca 20 km od města u pobřeží. Chtěl jsem tuto trasu jet, nakonec jsem zvolil Sriwijayu a volný čas na letišti v Lampungu využil k cca 10 km procházce po vesnici poblíž.

0 Citovat

10 hodin mi řekl pán v letadle, možná mluvil o kombinaci bus-trajekt-bus a damri je asi opravdu rychlejší.

0 Citovat

Ja co som to tak zbezne pozeral, ide tadial aj vlak, sice v tychto koncinach kvoli nekvalitnym zelezniciam nepopularny, ale dufam, ze aspon rychlejsi a spolahlivejsi. A je tam skaredy nepohodlny nocny dvojhodinovy prestup v surabayi ale cert to ber. Tiez som trochu prekvapeny z 10h transportu z jakarty do lampungu, na forach sa pisalo,ze je to celkom rychle, akurat tych trajektov nejazdi vela. Tento zaver nechavam fakt uplne otvoreny a zvazim po informaciach od domacich. Ale vdaka aj za vase prispevky - hlavne ten o garazi, zrejme vyborny tip, ktory asi usetri vela casu, stresu a sklamania. Inak ta trasa zo siem reapu sa mi velmi pozdava. Je to bezne, alebo treba nejak viac hladat? Kolko to cca stoji? Inac co malaria? Tam bude pri tom splave asi vacsie riziko nez inde, ci? Este som sa uplne nerozhodol totiz, ci kupovat tie predrazene tabletky alebo nie..

0 Citovat

Tu trasu nabízí v Siem Reap mistní "cestovky", my to koupili za tuším 22 nebo 23 USD/osoba, v ceně byl odvoz minivanem od ubytka do přístavu u jezera Tonlé a cesta lodí do Battambangu. Malárii jsme nějak neřešili, komáry jsme žádné po cestě v tu dobu neměli (stejně než si profylaxí zatěžovat tabletkama organismus, řešil bych to až by k něčemu došlo), když tak vždy můžeš mít alespoň repelent smiley Loď vyjela nějak po 8-mé hodině ráno a po 15-té jsme byli v Battambangu. Z Battambangu jsme ukecali taxi za 15 USD/osoba až do Phsar Prum na Kambodžsko - Thajské hranici, kde jsme přespali v guesthousu a ráno šli pěšky na Thajskou stranu. Tam nám nabízeli předražený taxi až do Chanthaburi, využili jsme "mototaxi", kdy nás dva místní zavezli za 20 bahtů/osoba do blízké vesničky, odkud již jezdí pravidelně ta jejich levná kárka s lavicemi na korbě.

0 Citovat

Jak se ptáš na cestu ze Sihanoukvile do Bangkoku, tak my jeli po moři rychlolodí ze Sihanoukvile na thajské hranice (cca 4 hodiny), pěšky jsme přešli hranice, a pak si najali auto s korbou. Ale už je to 8 let a prd si pamatuji detaily. smiley Drahé to ale určitě nebylo.

0
11 reakcí