Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť linka na zápisky, fotky a premiérovo aj zábery z dronu z premiérovej cesty roku 2022 od Jerevanu po iránsku hranicu. https://tonicove.sk/krizom-krazo...armenskom/ Náklady: Letenka Wizz 20e osoba Vieden parking C - 68 eur Auto - cca 160eur na necelé tri dni (cenu zvýšil o 15 eur pickup na letisku a supercover z požičovne cca 30 eur, keďže Arménsko je vo výnimke worldwideinsure) Ubytko - 10-15 eur osoba Benzín - necelé euro za liter, spotreba lady okolo 9 litrov na 100km, takze sme platili za tankovania okolo 90 eur Vstupy - neplatili sme nič Celkovo sme sa zmestilo do 250 eur aj s predrazenym rakom pri sevane a craft pivami v Jerevane.  .

Krížom-krážom zimným Arménskom

Založil ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť linka na zápisky, fotky a premiérovo aj zábery z dronu z premiérovej cesty roku 2022 od Jerevanu po iránsku hranicu.

https://tonicove.sk/krizom-krazo...armenskom/

Náklady: Letenka Wizz 20e osoba

Vieden parking C - 68 eur

Auto - cca 160eur na necelé tri dni (cenu zvýšil o 15 eur pickup na letisku a supercover z požičovne cca 30 eur, keďže Arménsko je vo výnimke worldwideinsure)

Ubytko - 10-15 eur osoba


Benzín - necelé euro za liter, spotreba lady okolo 9 litrov na 100km, takze sme platili za tankovania okolo 90 eur

Vstupy - neplatili sme nič

Celkovo sme sa zmestilo do 250 eur aj s predrazenym rakom pri sevane a craft pivami v Jerevane.

1

Krásný cestopis, úžasné fotky i záběry z dronu. Celkem rychlý road trip i s počasím, které vyšlo naprosto ukázkové.

Už vidím, že je to fronta čekajících v Gatu na nástup do letadla. Původně jsem myslel, že je to "fronta hladových" do SkyLounge před 5:00 😄. V tom případě by se raňajky před odletem v 6:15 zřejmě nestíhaly ...


armensko22005-2048x1365.jpg

0 Citovat

Diky, to počasie urobilo svoje. Vlastne až na tretí krát sme mali ukážkové počasie, inak sme vždy museli upraviť cestu podľa toho kde v Arménsku neprší:)

0 Citovat

Z arménštiny si nic nedělej - já tu jsem přes půl roku a umím toho takřka stejně :D

0 Citovat

hej, nemam sancu :D v Gruiznsku gamarjoba a didi madloba hned, ale tento (dufam ze nikoho neurazim) mix medzi turectinou a perzstinou nedavam :D

0 Citovat

Během této cesty na návštěvu jerevanských likérek nebyl čas, ale v minulosti jsi navštívil likérku Ararat nebo Noy? Která brandy🥃 chutnala nejvíce, popřípadě kolikatiletá ? Nebo i nějaká oblíbená místní vodka 🍶 stojí za zmínku? V třeskuté zimě je celodenní popíjení na zahřatí zcela na místě 😋

0 Citovat

no boli sme len v Ararate ... ale tak oproti tym moldavskym ochutnavkam v Barza Albe alebo Arome to bolo take ... no zapadne .. pre dochodcov. Ako super to tam vidiet vsetko, ale na druhy krat by som nesiel.

Co je zaujimave, tak armenske konaky su vseobecne dost drahe. Flasa vodky kludne za 2,5 eur, no konaky 8-9 minimum. Treba si dat pozor na lacnejsie "konaky", ktore kludne stoja 5 eur, flasou vyzeraju ako konak, no zlozenie ukazuje na destilat z jablka. 
Co sme teraz kostovali trojrocny Sevan tak to nic moc, za mna je na taky "daily drinking" 5 rocny Ararat alebo Noy.  

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Během této cesty na návštěvu jerevanských likérek nebyl čas, ale v minulosti jsi navštívil likérku Ararat nebo Noy? Která brandy🥃 chutnala nejvíce, popřípadě kolikatiletá ? Nebo i nějaká oblíbená místní vodka 🍶 stojí za zmínku? V třeskuté zimě je celodenní popíjení na zahřatí zcela na místě 😋

Já byl před pár měsíci v jeden den jak v Ararat:
https://www.jidlonacestach.cz/ar...dy-ararat/
tak v Noy:
https://www.jidlonacestach.cz/ar...randy-noy/
(jsou kousek od sebe).

Mezi oběmi tour je obrovský rozdíl (jak myslím píše i v obou cestopisech Tonic), jsem ale rád, že jsem mohl absolvovat obě. Překvapilo, že v obou firemních prodejnách je to dražší než v supermarketech.

0
7 reakcí