Reportáž z Nairobi > https://pasapusu.cz/nairobi a článek o návštěvě kmene Samburu nedaleko Maralalu > https://pasapusu.cz/samburu Bohužel se mi nevyhnuly nepříjemnosti s policií. V Keni totiž platí nařízení o povinnosti nosit roušky i na veřejnosti (tedy venku). V Nairobi a dalších místech jsem ji samozřejmě normálně nosil, ale v Mombase, kde bylo 35° C, to fakt nešlo. Na jednom místě si mě vyhmátli policajti a na 20 minut dokonce strčili do cely. Nevzali mi telefon, takže jsem se otočil a stihnul zalarmovat někoho doma. Bohužel však zahlédli, že někomu píšu a to je hodně naštvalo. Nakonec dělali "bububu" (jejich kvéry, se kterými si hráli, byly teda dost nepříjemný), ale když se zeptali, co v CZ dělám za práci, tak mi bylo vše jasný. Stálo mě to 10 USD. Jinak ale v KE opravdu platí, že za nenošení roušky může jít člověk až na 6 měsíců do vězení.   .

Keňa 2021

Založil ve fóru Cestopisy

0 reakcí

Reportáž z Nairobi > https://pasapusu.cz/nairobi a článek o návštěvě kmene Samburu nedaleko Maralalu > https://pasapusu.cz/samburu

Bohužel se mi nevyhnuly nepříjemnosti s policií. V Keni totiž platí nařízení o povinnosti nosit roušky i na veřejnosti (tedy venku). V Nairobi a dalších místech jsem ji samozřejmě normálně nosil, ale v Mombase, kde bylo 35° C, to fakt nešlo. Na jednom místě si mě vyhmátli policajti a na 20 minut dokonce strčili do cely. Nevzali mi telefon, takže jsem se otočil a stihnul zalarmovat někoho doma. Bohužel však zahlédli, že někomu píšu a to je hodně naštvalo.

Nakonec dělali "bububu" (jejich kvéry, se kterými si hráli, byly teda dost nepříjemný), ale když se zeptali, co v CZ dělám za práci, tak mi bylo vše jasný. Stálo mě to 10 USD. Jinak ale v KE opravdu platí, že za nenošení roušky může jít člověk až na 6 měsíců do vězení. 

1
0 reakcí