Zdravím vospolok. Prednedávnom sme absolvovali cestou na Balkán skoro 2500km na veselej kórejskej krabici menom Daewoo Tico. Spísal som zážitky a vybral fotografie z tejto spanilej jazdy necelých 44 koní a dvoch starých capov. https://tonicove.sk/tico-balkan/ Náklady: Samozrejme najviac benzin, cena 1,35-1,65 eur liter (120 litrov, spotreba pod 5l/100km) Myto Srbsko do 5 eur, bulharsky vikendovy e-toll 5 eur, New Europe bridge 6 eur, rumunsky etoll 3 eur. Pljeskavica 2-2,50 eur Ubytovanie 20-30 eur izba Najdrahsi vstup Golubac 5 eur, inak vsetko tak okolo 2-3 eur  .

Balkánsky roadtrip na fialovom vysávači

Založil ve fóru Cestopisy

6 reakcí

Zdravím vospolok. Prednedávnom sme absolvovali cestou na Balkán skoro 2500km na veselej kórejskej krabici menom Daewoo Tico. Spísal som zážitky a vybral fotografie z tejto spanilej jazdy necelých 44 koní a dvoch starých capov.

https://tonicove.sk/tico-balkan/

Náklady:

Samozrejme najviac benzin, cena 1,35-1,65 eur liter (120 litrov, spotreba pod 5l/100km)

Myto Srbsko do 5 eur, bulharsky vikendovy e-toll 5 eur, New Europe bridge 6 eur, rumunsky etoll 3 eur.

Pljeskavica 2-2,50 eur

Ubytovanie 20-30 eur izba

Najdrahsi vstup Golubac 5 eur, inak vsetko tak okolo 2-3 eur

4

Super cesta, díky za cestopis :-)

0 Citovat

@tonic : vidim ze si ten vychod umis  vazne uzivat  Vzpominam,kdy naposledy jsem jel Vidin -Calafat  jeste  Skodou 100  v lete to bude 42 let bylo pak i pokracovani pres Turnu Severin .ale po rumunske strane  Nakonec to bylo naposledy co jsem navstivil Rumunsko nebo Bulharsko, Madarsko jeste vydrzelo tam to bude  pred 38 lety naposledy No co uz i Moskva a Kyjev byly pred 44 lety ...Jedine to Polsko vydrzelo do dnesnich dnu i kdyz  co je covid jsem tam taky nebyl a pochopitelne nepocitam spojene Nemecko  Ale jinak dobra cesta i  fotky  rad jsem si to precetl a podival se 

0 Citovat

diky Mikir, za tvojich cias to musela byt este vacsia zabava.

Ale inak daj si repete, ziadne covid opatrenia a fakt pekne

0 Citovat

@tonic No v te dobe  jsem absolvoval s rodici v 68 a v 69  zapad  jeste jako kluk no a pak uz od 70 neslo nic nez prave to Bulharsko  Rumunsko Madarsko Polsko a byvale NDR  Pak kdyz jsem zacal jezdit ze svou rodinou tak se postesila parkat  Jugoslavie a sluzebne jsem se ze sportem dostal horko tezko dvakrat na zapad na par dnu Dalsi cesty sly az po 89  a tim jak neziju od 98 v CR tak nejak ten vychod moc nemusim i kdyz verim ze se leckde v tech mistech dost zmenilo Ale treba nekdy to repete bude, ale je taky fakt ze po letech za volantem kamionu nebo autobusu  se mi moc nechce ani osobakem po kdovi jakych cestach  to uz by me asi  vic zlakal ten rychlovlak jak jsi popsal z te Barcelony ,jen by se museli Spanele vzpamatovat  s testama a rouskama :-) 

0 Citovat

inak k tym cestam - az na ten jeden obskurny usek popri hranici bulharskej boli vsetky cesty nadpriemerne (slovensko ako benchmark). Treba si uvedomit ze Tico ma 12ky kolesa, takze tam kazdu nerovnost citit :))

0 Citovat

ak by mal niekto o tento pekelny stroj zaujem, tri auta neuzivim :D
https://auto.bazos.sk/inzerat/14...o-tico.php

1
6 reakcí