Zdravím vospolok! Dovolím si sem hodiť odkaz na zápisky a fotky z expresného výletu do Barcelony a na Malorku. Aj len deň pri mori v strede pracovného týždňa zlepší náladu na dlhší čas. A vlastne som si aj splnil detský sen, veď Malorka bola 20-30 rokov dozadu pre väčšinu len nedostupnou exotikou :) https://tonicove.sk/faszination-...-fotoblog/ Náklady:  3 letenky - 30 eur auto - Wiber - 18 eur + 12 eur externa poistka + 12 eur benzin flasa vina - 5 eur a neviem ci je to travelhack alebo keby prisiel revizor tak pokuta, ale na letiskovy vlak R2N smerom z mesta na letisko El Prat staci obycajny listok na metro  .

Faszination Mallorca na jeden den

Založil ve fóru Cestopisy

6 reakcí

Zdravím vospolok! Dovolím si sem hodiť odkaz na zápisky a fotky z expresného výletu do Barcelony a na Malorku. Aj len deň pri mori v strede pracovného týždňa zlepší náladu na dlhší čas. A vlastne som si aj splnil detský sen, veď Malorka bola 20-30 rokov dozadu pre väčšinu len nedostupnou exotikou :)

https://tonicove.sk/faszination-...-fotoblog/

Náklady: 

3 letenky - 30 eur

auto - Wiber - 18 eur + 12 eur externa poistka + 12 eur benzin

flasa vina - 5 eur

a neviem ci je to travelhack alebo keby prisiel revizor tak pokuta, ale na letiskovy vlak R2N smerom z mesta na letisko El Prat staci obycajny listok na metro

4

Pěkný výlet. Nicméně něčí výlety se stále zkracují a za chvíli překonají i mistra krátkých cest... ;)

0 Citovat

osud mladych otcov :D ale tak toto bude na dlhsi cas asi posledny kratky vylet 

0 Citovat

Faszination? Ja, das ist echt Wahnsinn!

Název mi trochu připomněl návštěvu Oktoberfesthalle na konci pláže Arenal počátkem léta 2010. Bylo to tam, možná ještě je, vyhlášené středisko německých rekreantů. Z této první 5- denní návštěvy si kromě věhlasné katedrály v Palmě vybavuji i Andratx, San Elm, také Port de Sollér, klášter Lluc.

Podruhé již na podzim 2020 jsem zvolil také celkem rychlovýlet (48 hodin) s noclehy v turistickém molochu Magaluf. Nicméně následkem nové pandemie byl zajištěn klid se šuměním moře na obou okolních plážích. Moře i v říjnu koupatelné. Kromě hlubšího prozkoumávání města Palma (hrad Bellver, větrné mlýny, katedrála, palác Almudaina) jsem se rozhodl vydat do městečka Valldemossa, které po dosti prudkém dešti velmi okouzlilo. Nejen procházení uliček a okolí, ale i pěší výlet na vyhlídku nad strží a Portem de Valldemossa.

Jsem rád, že se Ti zdá Mallorka slibná i do budoucna, a jistě i hory severovýchodně od Solléru k Formentoru a městům Pollença a Alcúdia  stojí za návštěvu. Co zajímavého kromě pláží lze nalézt ve východní části Mallorky je pro mě zatím tajemstvím.

A hleďme, umělec Fernando Botero nemá sochy jen v Medellínu a v Jerevanu, ale i na Mallorce.

0 Citovat

No dá sa tam čo objavovať, najmä off season to je výborná destinácia. Na Botera som prvý krát narazil v Jerevane:))

0 Citovat

My sme boli tesne pred Covidom na Mallorce cez Vianoce. Ubytovany v Magalufe, co bolo v tom case mesto duchov, takze uplne super. Na preskumanie ostrova to bol idealny cas. Teploty okolo 17-21°. Cyklistov iba zopar, takze aj po uzkych horskych cestickach sa jazdilo vyborne. Akurat na kupanie to nebolo, a plaze boli zasvinene riasami asi na meter vysky. Ale kupanie ani nebolo cielom tohto nasho tyzdnoveho vyletu. Ostatne vsetko bolo super.

0 Citovat

Pěkný výlet. My byli loni v druhé půlce listopadu, na poznávání ostrova dobrý termín, cyklistů moc nebylo, stejně tak turistů.

0
6 reakcí