Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť odkaz na krátky fotoblog z expresnej návštevy Chorvátska typu letecky tam, autom naspať za poldňa. Veľmi ma prekvapilo mestečko Varaždin, ktoré väčšina z nás pravdepodobne len registruje cestou na Jadran po prechode hranice. Určite odporúčam sa zastaviť na pár hodín po ceste. https://tonicove.sk/6-hodin-v-ch...-fotoblog/ Náklady: Letenka BTS-ZAG - 13 eur Obed Varazdin - 11 eur Zahreb Bratislava nafta myto - 12 eur osoba Rimac Nevera - 2 miliony eur  .

6 hodín v Chorvátsku (bez mora) /FOTOBLOG/

Založil ve fóru Cestopisy

2 reakce

Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť odkaz na krátky fotoblog z expresnej návštevy Chorvátska typu letecky tam, autom naspať za poldňa. Veľmi ma prekvapilo mestečko Varaždin, ktoré väčšina z nás pravdepodobne len registruje cestou na Jadran po prechode hranice. Určite odporúčam sa zastaviť na pár hodín po ceste.

https://tonicove.sk/6-hodin-v-ch...-fotoblog/

Náklady:

Letenka BTS-ZAG - 13 eur

Obed Varazdin - 11 eur

Zahreb Bratislava nafta myto - 12 eur osoba

Rimac Nevera - 2 miliony eur

2

Obdivuhodné! Opravdu ještě expresnější výlet než do Tivatu. Jak vidím, tak jižní předměstí Záhřebu a dosud neprofláknuté město Varaždin lze za 6 hodin poklidně navštívit. Historicky předčí Varaždin Trnavu nebo ani zdaleka ne? Že by se jednalo o hidden gem vnitrozemí? 

Možná bych také jeden měl. Je to Samobor. Víkendový výlet jsem podnikl nočním Flixem do již známého Záhřebu zdřívějška a k tomu připojil Samobor, což je malebné historické městečko na úpatí hor. Kromě křížové cesty a kostelíků v lese je tam skvělá rozhledna s výhledy na chorvatské a slovinské hory, pod ní i rozsáhlá romantická zřícenina hradu. Záhřeb jako hlavní město země opět moc nenadchl, momentálně dost budov v centru v lešení. Ale následný let s Ryanem do Bratislavy byl vyživný na výhledy, přece jen se letí níže.

0 Citovat

Varazdin vyssia uroven ako Trnava, musim priznat :)) a hidden gem je to uplny

0
2 reakce