Někdo na expedici do Ománu v termínu 23.2 (čt) - 5.3 (ne) (let s Pegasus z Prahy do Maskatu přes Istanbul, přeložení z Vánoc)? Předpokládám půjčit auto (2WD/4WD??) a objet "známá" místa "kolem" hlavního města. Treky v horách, wádí, pobřeží, scenérie, atd. Nepředpokládám poloostrov Musandam, kam to bude jednodušší jet z Dubaje ani Salaláh u jemenských hranic. Spaní na cestě ve vlastním stanu, vaření na benziňáků.  Kontakt tma (zavináček) email.cz / telefon: šestsetčtyři – šestdevětnula – pět89. M/50+  .

Omán přelom únor/březen 2023

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

5 reakcí

Někdo na expedici do Ománu v termínu 23.2 (čt) - 5.3 (ne) (let s Pegasus z Prahy do Maskatu přes Istanbul, přeložení z Vánoc)? Předpokládám půjčit auto (2WD/4WD??) a objet "známá" místa "kolem" hlavního města. Treky v horách, wádí, pobřeží, scenérie, atd. Nepředpokládám poloostrov Musandam, kam to bude jednodušší jet z Dubaje ani Salaláh u jemenských hranic. Spaní na cestě ve vlastním stanu, vaření na benziňáků. 
Kontakt tma (zavináček) email.cz / telefon: šestsetčtyři – šestdevětnula – pět89. M/50+

0

Dobrý den,

podařilo se Vám dát dohromady skupinku do Ománu?

Zbyněk

0 Citovat

Ahoj, zítra letíme do Muscatu a chceme procestovat severní Omán, máte nějaké tipy na dobrou restauraci v Muscatu, kam zajet mimo hlavní památky (auto máme), nějaké hezké pláže? Nevíte, jestli jsou ve městě samoobslužné prádelny? Moc děkuji za každý tip:-). 

0 Citovat

Ahoj, já jsem byl jen v nějaké restauraci východně (tuším asi 1,5 km) od Muscat Grand Mall, což je běžná čtvrť města. Hledali jsme něco ománského a dali jsme si velbloudí guláš (výborný). To byla asi jediná ománská restaurace za okruh po Ománu, na kterou jsme narazili (možná bylo i nějaké rychlé občerstvení), jinak jsme byli vždy u Indů apod. Do první, kterou jsme tam vedle zkusili, nás ani nepustili, asi že tam chodí místní rodiny včetně žen nebo že s námi byla žena (už nevím, ale tento případ asi byl jihozápadně od Salály). 

Hezké pláže v Maskatu podle mě nenajdete (a asi ani severozápadně od něj), chce to jet jihovýchodně od něj. Byli jsme na pláži Qurum poblíž opery, koupili si občerstvení a pozorovali místní (jeden si přišel popovídat), to stojí za to. Ale jinak bych jel na pláž v té oblasti několik desítek km na jihovýchod od východního okraje města (a ten je desítky km od centra, nemyslím to historické centrum) na As Sifah: https://www.beach-inspector.com/...ifah-beach

Ale nebyli jsme tam, protože jsme mířili dál mj. na hezčí pláže v Sur, Rass al Hadd a na krásné pláže jižní půlky Ománu.

Na prádelny je nejlepší google: https://ioverlander.com/places/8...dry-muscat

0 Citovat

Díky za tipy, Sur i Rass máme v plánu, jih bude asi na samostatnou dovolenou do Salaláhu, to je na přejezd moc daleko.

0 Citovat

Dnes rano letime z AUH do MCT s Air Arabia. Stran restaurace mam v Muscatu rezervaci v Bait al Luban. Vyborne hodnocena omanska restaurace na Corniche.

0
5 reakcí