Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na prieskum menej navštevovaného Kuvajtu, ktorý som absolvoval pred dvomi týždňami. Od júna sem začne lietať z Viedne priamo aj Wizzair, tak to môžno niekomu pomôže pri plánovaní. https://tonicove.sk/operacia-pus...v-kuvajte/ Náklady: Letenka s Pegasus - 180e osoba E-visa - 3,5KWD = 10e osoba Ubytovanie - 55 eur noc/izba SIM karta 100GB - 16e auto + vodicsky KW konverzia - 130 + 40e benzin 1100km - 20e Failaka ferry - 30e spiatocny obed/vecera - 5-10e osoba    .

Operácia Púštna búrka alebo zopár dní v Kuvajte

Založil ve fóru Cestopisy

16 reakcí

Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na prieskum menej navštevovaného Kuvajtu, ktorý som absolvoval pred dvomi týždňami. Od júna sem začne lietať z Viedne priamo aj Wizzair, tak to môžno niekomu pomôže pri plánovaní.

https://tonicove.sk/operacia-pus...v-kuvajte/

Náklady:
Letenka s Pegasus - 180e osoba

E-visa - 3,5KWD = 10e osoba

Ubytovanie - 55 eur noc/izba

SIM karta 100GB - 16e

auto + vodicsky KW konverzia - 130 + 40e

benzin 1100km - 20e

Failaka ferry - 30e spiatocny

obed/vecera - 5-10e osoba

 

0

pekne a vtipne napsane

0 Citovat

ale necháme si to ujít;-)

1 Citovat

Já taky:-)

Jinak čtu každý tvůj cestopis, jsou super.

0 Citovat

diky moc. ono asi sa to zmeni ked Wizzair zacne lietat o par mesiacov. Z Kuvajtu sa stane zaujimavy lowcost hub (v spojeni napr. Jazeera Airways), kedze tie viza su fakt "za hubicku" a netreba stresovat ako so Saudskou :))

0 Citovat

Příjemné počtení k obědové pauze, jak už bývá pravidlem stejně jako u Romana H., nechyběly mačacie fotky, za mě spoko :D

1 Citovat

Výborný cestopis. Ostatně jako všechny tvoje cestopisy.

1 Citovat

Boží fotky👌

1 Citovat

Tonic jako vždy vynikající👋 A celkově díky za pravidelné cestopisy z prostoru mezi Košicemi a Soulem, kam sám dobrovolně nejezdím😉

1 Citovat

Mám dvě otázky:

1) stačil ženám hidžáb? A mohly se koupat nezahalené?

2) je půjčení auta hodně odvážné? Mám na mysli kulturu cestování.

 

Díky moc:)

0 Citovat

Hidzab len moslimky alebo len šatku. Filipinky a cudzinky tak nič.

 

Ženy sme nevideli sa kúpať, možno tak jednu Indku v tričku a voda po kolená. Tie skôr asi súkromné rezorty riešia.

1 Citovat

Připojuji se, vtipně napsáno, před lety jsem tam byl a užil jsem si to, odpustil bych si auto i trajekt do nikam a na rozdíl od ostatních bych se tam rád podíval znovu. 

0 Citovat

Ja tam byl před cca 10 lety, projeto autem křížem krážem a už nikdy více.. jedná z mála destinací kam bych nejel už znova:)opravdu tam nic neni;)

0 Citovat

Nesnažte se mi znechutit moji cestu za nejvyšším bodem Kuvajtu, kterou mám naplánovanou na celé tři dny (v čase oslav vzniku naší republiky). Že by to bylo větší peklo než Bahrajn ? :-)

0 Citovat

Michal, takže ideš do púšte k trojhranici Irak, Kuvajt a Saudská? Keďže tiež som mal taký plán ale stačila aj Mutla:)

0 Citovat

Ano, již jsem si prohlédl i prostor ze satelitu, abych minimalizoval riziko zatčení :-)  Nejvyšší body placatých zemí a ostrovů jsou centrem zájmu vojsk. Když jsem byl na kopcích Litvy, Lotyšska, Estonska, Dánska, tak jsem netušil, že se podívám na ještě nižší "kopce". 

0 Citovat

Já na to trojmezi jel, ale zrovna tam byla nějaká hlídka která naznačoval že tam nemáme co delat.ale jak říkám je to 10 let zpátky:)

0
16 reakcí