Zdravím vospolok. Znovu si úctivo dovolím sem hodiť link na mierne retardovaný víkend, ktorý začal v piatok poobede v Niši a pokračoval v nedeľu vo Varšave. https://tonicove.sk/dvojity-zasa...o-varsavy/      .

Dvojitá retardácia - Niš na večeru a Varšava na obed

Založil ve fóru Cestopisy

5 reakcí

Zdravím vospolok. Znovu si úctivo dovolím sem hodiť link na mierne retardovaný víkend, ktorý začal v piatok poobede v Niši a pokračoval v nedeľu vo Varšave.

https://tonicove.sk/dvojity-zasa...o-varsavy/

 

 

5

Přečteno, díky! Krásně balkánský fotky🙂

0 Citovat

diky, ten Balkan je srdcovka

0 Citovat

Připadne mi zajímavé, že duty-free v Niši je DUFRY, ale žádné jejich slevy tam neplatí. Asi nějaké místní šméčko nebo nevim.

O tom, že už v trafice prodávají SIM karty, jsem nevěděl, díky za info.  Dřív se neobtěžovali.

Tonicu byl jsi už někdy v Niške Bani? Mají tam parádní brutál(ist)ní hotel-sanatorium a bazén s radonovou vodou (proto se taky hotel jmenuje Radon, že), který snad nerekonstruovali od dob socialismu. Naneštěstí možná právě kvůli tomu už asi 3 měsíce nefunguje a stejně dlouho (pochybuju, že tak málo) ještě nebude. Aspoň tam mají jacuzzi (když zrovna funguje) a naproti přes park wellness s menším teoreticky léčivým bazénem ve tvaru hamamu (prakticky to není ani moc velký relax, protože místní i přespolní geronti tam strašně řvou (teda možná ne úmyslně, ale akustiku to má fakt parádní). 😂 Hotel samotný zevnitř neznám, ale můžu doporučit blízké ubytování Guest Accommodation Zone. BTW v parku je spousta stánků s cetkami; kdo nutně potřebuje magnetku s nějakým srbským válečným zločincem, ten bude nadšen. Místní zvenku hnusná cukrárna zevnitř hnusně smrdí díky kuřákům. Do městečka jde z Niše pohodlně dojet ze zastávky blízko náměstí busem č. 1 za 105 dinárů.

Ta hlavní nišská tržnice je fajn, některé další už tak super nejsou, pokud člověk nehledá hlavně hromady hader. Na Slovensku jsem byl na tržnicích jenom v Bratislavě a nic moc, ale pořád lepší, než ty české; máme vůbec nějakou? (Asi v Praze, Brno si jen na něco zoufale hraje a o dalších městech netuším, že by měly tržnici.)

1 Citovat

Vies co, bol som v Nisi asi 5x, no Nisku Banu som nenavstivil, no tiez som tam hladal nejake soc ubytko. Nabuduce skusime teda stastie znovu, spa s gerontami znie dobre :D Vlastne stale som ani nebol v tej Ćele Kula, takze mam v regione vela este co dohanat :D

Ono mali sme ist rodinne teraz na Velku noc opat do Nisu, takze Niska Bana bola vlastne v plane, lenze Wizz linku zrusil a tak dame klasiku v podobe Skopje:)

V Trnave sme mali roky rokuce trznicu alebo skor vikendove trhy v priestoroch pri zimnom stadione, ale uz to bolo prestahovane na hlavnu pesiu zonu a teda je to uz mierna hipstercina. 

V Bratislave ved stale funguje trznica na Trnavskom myte, no tiez to tam upada. sem tam tam zbehneme na parizsky salat :)



trznica-parizsky.jpg

1 Citovat

Omylem jsem na mobilu nahlásil některý příspěvek jako nevhodný, asi ten Joxův. Omlouvám se, bylo to špatné hrábnutí palcem.

0
5 reakcí