Zdravím vospolok. Po dlhšom čase som sa so skupinou podobne postihnutých vydal západným smerom. Do Prahy. A potom odtiaľ do Glasgowa a zakončili sme to pristátím na legendárnom plážovom letisku na ostrove Barra. Tu sú nejaké tie zápisky a fotečky z nečakane slnkom zaliateho Škótska. https://tonicove.sk/barra/   Náklady Loganair GLA-BRR-GLA - 168 GBP Easyjet PRG-GLA-PRG - 1974 CZK nafta BTS-PRG - 32 eur auto 2 litre J&B Whisky PRG dufry - 30 eur Doubletree Glasgow - 117 GBP izba  Auto Barra - 60 GBP Benzin Barra - 10 GBP Fishbox Fish and Chips - 17,50 GBP Dunard Hostel - 35 GBP osoba Courtyard GLA - 120 eur izba Regiojet Praha - Trnava - 27 eur najlacnejsie pivo Wetherspoons - 1.79 GBP Uber Glasgow letisko-centrum-letisko - 20-33 GBP      .

Pod škótskym slnkom – Z Glasgowa letecky na pláž ostrova Barra

Založil ve fóru Cestopisy

6 reakcí

Zdravím vospolok. Po dlhšom čase som sa so skupinou podobne postihnutých vydal západným smerom. Do Prahy. A potom odtiaľ do Glasgowa a zakončili sme to pristátím na legendárnom plážovom letisku na ostrove Barra. Tu sú nejaké tie zápisky a fotečky z nečakane slnkom zaliateho Škótska.

https://tonicove.sk/barra/

Náklady

Loganair GLA-BRR-GLA - 168 GBP
Easyjet PRG-GLA-PRG - 1974 CZK
nafta BTS-PRG - 32 eur auto
2 litre J&B Whisky PRG dufry - 30 eur
Doubletree Glasgow - 117 GBP izba 
Auto Barra - 60 GBP
Benzin Barra - 10 GBP
Fishbox Fish and Chips - 17,50 GBP
Dunard Hostel - 35 GBP osoba
Courtyard GLA - 120 eur izba
Regiojet Praha - Trnava - 27 eur
najlacnejsie pivo Wetherspoons - 1.79 GBP
Uber Glasgow letisko-centrum-letisko - 20-33 GBP

5

to musela bejt jízda :-o

Btw. nejsou tam ty lety nějak dotovaný? Pamatuju si Barru, Orkney a tak, všechny lety max. 20 GBP (pravda, asi 2017).

screenshot-2025-05-19-at-13-13-40.jpg

0 Citovat

zial tiez sme si myslel ze dotovana linka ale kdeze.. no trajekty su z pevniny za cca 19 libier. takze predpokladam ze ked zistili, ze vychodoeuropski hekeri obsadzuju miesta za lacne letenky, tak to zrusili. zase uprimne nechapem preco by taketo letecke linky mali byt (najma pre non-residents) dotovane ked existuje lod.

Btw, ako pozeram, niekedy tu linku lietal Loganair pre Flybe, tak mozno mali nejake akcnejsie letenky?

0 Citovat

Pred mnoha lety (cca v roce 2008) jsem to letěl, když to létal loganair pro British Airways. Letenka stála lidových 5K CZK.

Jinak to, že v běžném prodeji jsou letenky za raketu neznamená, že ty letenky nejsou dotované - ony můžou bejt dotované k dispozici jen pro místňáky jinou cestou.

0 Citovat

co se dívám, tak 4 lety po Orkney byly za 21 GBP dohromady:

Barru v emailu nemám, tu jsem bookoval po telefonu, a do e-mailu to asi úplně nepřišlo, myslim, že tam se tehdy jen nahlásilo na letišti jméno, a bylo.
Wayback machine říká 79 GBP return, ale myslim, že jsem platil míň.
No ceny z kosmosu teď...

screenshot-2025-05-19-at-13-36-09.jpg

0 Citovat

Asi taky záleží jak dlouho předem se to kupuje. Letěl jsem to 2015 a platil jsem u flyBe okolo těch 80 GBP one way, vím že jsem to bral dost na poslední chvíli, cca měsíc předem. Taky nebylo v Castlebay k dispozici jiný ubytko, než ten hostel Dunard. Potom jsem zkoumal ceny na r. 2020 v létě 2019, už přímo u Loganairu (pravda, bylo to GLA - Islay, což je taky kratší let) a běžná cena one way byla už tak 90-100 GBP. Pak mi to ze známých důvodů vraceli, ale moc se jim nechtělo :-) Takže 20 GBP na těchto linkách z GLA už dávno ne..

0 Citovat

ako tie Orkneje to je nieco ine, tam to vyzera byt fixne na 19GB, napr. ten slavny Westray - Papa Westray. to mozno niekedy nabuduce

0
6 reakcí