Batumi Vice /FOTOBLOG/
Zdravím vospolok. Minulý pracovný týždeň sme si mierne upravili a vydali sa na ako inak retardovaný výlet do gruzínskeho/adžarského Batumi. Tu sú nejaké tie zápisky a fotečky z tejto solídnej prímorskej destinácie, kde som bol naposledy 8 rokov nazad.
https://tonicove.sk/batumi-vice-fotoblog/
Náklady
Letenky - 60 eur osoba
Bagaz 20 kg KUT-BUD - 23e
Georgian Bus KUT-Batumi - 8 eur
Harmony Hostel - 10e osoba
Orbi ubytovanie - 26e izba
Presuny Bolt - 2-10 eur
Botanicka zahrada - 7 eur osoba
Vlak Batumi-KUT - 11e osoba
Hotel Samtredia - 29e izba
Regiojet/Railjet - 10e osoba
Vlak z Batumi do KUT 11 eur? To tam solidně zdražili, 7 let zpět jsem za něj platil pod 2 eura, až jsem si divil, jak je to levné 😃
no ono klasika postsovietska - stale mas dve kategorie vlakov - taketo "dialkove" ako Stadler, co kupis aj cez net, alebo potom maju tie ich "elektricki", ku ktorym sa niekedy dopatrat je umenie - ci uz k cene alebo grafikonu.
Ale myslim si a verim ze ma tu niekto opravi, ze tieto Stadlery co davaju Kutaisi Batumi za 2 hodiny maju alternativu stale za 2-3 eura napr. v podobe vlaku 681 alebo 683, ktory nema 3-4 zastavky ale 18 a trva mu to takmer 5 hodin.
https://georailway.com/routes/681/
Myslite, ze se da cekat, ze wizz bude nejak podstatne menit casy na PRG-KUT v pristim roce?
tonic napsal(a):no ono klasika postsovietska - stale mas dve kategorie vlakov - taketo "dialkove" ako Stadler, co kupis aj cez net, alebo potom maju tie ich "elektricki", ku ktorym sa niekedy dopatrat je umenie - ci uz k cene alebo grafikonu.
Ale myslim si a verim ze ma tu niekto opravi, ze tieto Stadlery co davaju Kutaisi Batumi za 2 hodiny maju alternativu stale za 2-3 eura napr. v podobe vlaku 681 alebo 683, ktory nema 3-4 zastavky ale 18 a trva mu to takmer 5 hodin.
https://georailway.com/routes/681/
Jo jel jsem tím elektropojezdem, ale mám pocit, že to netrvalo tak dlouho. Když jsem na to o den dřív chtěl v Batumi na nádraží koupit jízdenku, tak si pokladní ťukala na hlavu, že to se přece kupuje až ve vlaku. Jízdenky prodával průvodčí ve vlaku, takový ty tištěný na kartonu jako kdysi, štípnutý děrovačkou. Každopádně skoro nikdo tím nejel, takže v kombinaci se širokou skříní a lahví Adjari komfort úplně někde jinde než s maršrutkou.
Ano, tak to bol elektropojezd, ten sme tiez skusali pred rokmi z Kutaisi do Tskaltubo (pre znalcov Cchaltubo). Listok stal 20 tetri.
matej15 napsal(a):až jsem si divil, jak je to levné 😃
Asi jsi se divil moc nahlas.
Kazdopadne staci se podivat tady na nabidky, za kolik byly letenky a vlaky pred sedmi rokama.
Dneska jsou ceny jinde vsude po svete.
tonic napsal(a):Ano, tak to bol elektropojezd, ten sme tiez skusali pred rokmi z Kutaisi do Tskaltubo (pre znalcov Cchaltubo). Listok stal 20 tetri.
Ještě წყალტუბო pro místního šejka.
Díky Tonicu za ten tip na Samtredii. Sice mám rezervaci na hotel Tsiscari, ale navnadil jsi mě :-). Letím z Vidně v záři za 52 euro. Proč vlastně z toho hotelu nepřijeli?
PS: Vidím, že jsi dal i hodnocení hotelu mtredebi na Booking :-)
ja som blbec pisal na booking chat a zabudol som na to. A potom az tak polhodinu pred prijazdom vlaku som napisal na Whatsapp. Ale to nic nemeni na tom, ze vedeli aj tak dopredu ze prideme vlakom z Batumi. Hlavne ze bol odvoz rano na letisko. inak ci Mtredebi v Samtredii alebo Tsiscari, je to asi jedno, cesta trva max 10 minut, no keby som mal ist len na par hodin prespat, tak asi Tsiscari