V březnu se vydávám do Kalifornie na 1,5 týdenní dobrodružství a dokazuji, že to jde i bez auta. Stojí to na multicity od TK - PRG-SFO/LAX-PRG. Později dokupuji přelety a protahuji do Las Vegas. Na to využívám 10.000 mil od TK a za 5,6$ kupuji SFO-LAS.  Můj itinerář: - 5 nocí v San Francisku - výlet do Yosemite, výlet do Muir Woods - 2 noci v Las Vegas - výlet do Grand Canyon West - 2 noci v Hollywoodu https://michal-na-cestach.blogsp...aming.html Letenka TK ... 11.800 Kč Letenka SFO-LAS ... 5,6 USD + 10.000 mil u TK Letenka LAS-LAX ... 1059 Kč Ubytování SF ... 377$ Ubytování LV ... 130$ Ubytování LA ... 89$  .

California Dreaming (2025)

Založil ve fóru Cestopisy

8 reakcí

V březnu se vydávám do Kalifornie na 1,5 týdenní dobrodružství a dokazuji, že to jde i bez auta. Stojí to na multicity od TK - PRG-SFO/LAX-PRG. Později dokupuji přelety a protahuji do Las Vegas. Na to využívám 10.000 mil od TK a za 5,6$ kupuji SFO-LAS. 

Můj itinerář:
- 5 nocí v San Francisku - výlet do Yosemite, výlet do Muir Woods
- 2 noci v Las Vegas - výlet do Grand Canyon West
- 2 noci v Hollywoodu

https://michal-na-cestach.blogsp...aming.html

Letenka TK ... 11.800 Kč
Letenka SFO-LAS ... 5,6 USD + 10.000 mil u TK
Letenka LAS-LAX ... 1059 Kč
Ubytování SF ... 377$
Ubytování LV ... 130$
Ubytování LA ... 89$

0

A co naklady na ty vylety a na mistni dopravu atd.? 

Jasne, ze to jde bez auta, ale treba ted jsem rezervoval auto (mid-SUV) pod 35 EUR na den (Hertz, vcetne pojisteni) a proste mi to prijde lepsi jezdit vsude autem, mit volnost v prizpusobeni situaci, spat nekde v motelu/hotelu za mestem atd. (samozrejme uplne jiny pohled je, kdyz chces byt treba v centru SF vic noci, to same v NY, kde je lepsi auto nemit, coz se da zvladnout pri priletu / odletu a proste si auto pujcit jen na ty dny "mimo mesto". 

0 Citovat

Tak samozřejmě, že to jde i bez auta, ale je to asi stejný masochismus jako  NY s autem...

6 Citovat

@Lukas888: Já to pár měsíců kontroloval na má data a nikdy mi to nevycházelo pod 80$. Jinak ceny výletů jsou v cestopise.

Výlet Yosemite ... 178$
Výlet Muir Woods ... 80$
Výlet Grand Canyon 88$ (po slevě 27$ za 3 převedené bonusové noci z Hotels.com) 

0 Citovat

Pekny trip - jako skoro kazdy po USA :-) Tak ja chapu, ze pokud jede clovek sam a bud si netroufa nebo proste nechce ridit, tak to muze mit smysl. Zvlast, kdyz cilem jsou mista, kam jde lehce poridit mistni vylety. 

K cenam aut - ted to dost skace nahoru a dolu a aktualne jsou v ruznych mistech Enterprise (Hertz, Dollar....) a jejich znacky o hodne levnejsi nez National/Alamo, nevim proc, rozdily jsou obrovske. Ale i u vsech to skace o desitky procent nahoru a dolu kazdou chvili, chce to fakt na denni bazi sledovat (bavim se o rezervaci 2-3 mesice predem, netusim, jak je to u last minute). Nastesti jdou obvykle auta stornovat 24-48 hodin predem, i kdyz na to se nechystam, jsem s tou cenou spokojen. 

0 Citovat

Parádny výlet.

Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že cestovať po USA bez auta sa naozaj dá, a dokonca príjemne (na jar tohto roku som 28 dní cestoval vlakom po USA). Ale má to význam len pre toho, kto nemôže šoférovať a zároveň nevie zohnať parťákov na šoférovanie, koho zaujímajú len mestá, alebo pre toho, ako v mojom prípade, bol už na pár roadtripoch po národných parkoch. A cestou spoznáte USA z iného uhlu a zažijete to, čo pri cestovaní autom nemáte možnosť zažiť.

Miest, kam sa dá dostať do prírody s miestnymi cestovkami alebo verejnou dopravou je pomerne dosť, ale pokiaľ môžete šoférovať, je spravidla lepšie prenajať si auto.

2 Citovat

Koukám byl jsi i ve čtvrti Castro...

V Americe se traduje takový vtip, že to pojmenování vzniklo, když si Fidel stěžoval, že ho Američané nemají rádi. A oni mu na to  říkali, jak nemáme rádi?, vždyť jsme po tobě pojmenovali celou městskou čtvrť...  

0 Citovat

Díky za komentáře. Já jsem koukl na mapku národních parků, co chci vidět - většina leží na východ od Vegas a neměl jsem šanci je rozumně stihnout. K tomu Sequoia NP ještě pod sněhem. Proto spíš městský chill s nějakou tour. Muir Woods jsem chtěl autem, ale nedostal jsem se u pronájmu na rozumnou cenu, aby to dávalo smysl. Být to za 40 babek jako před covidem, byla by to jiná.

0 Citovat

Já tam byla měsíc na roadtripu, ale je asi 10 let, auto tehdy stálo cca 12k a ujela jsem tam 12 tis. km.

Příště zkus jiné půjčovny, třeba na letišti v San José - není to tak turistické jako SF. V tom LV je to hodně nakouřené. A samozřejmě přes srovnávač, když tam zadáš rezidenci ČR, měl by ti algoritmus nabídnout nižší cenu.

0
8 reakcí