Tak jsem se konečně rozhoupal k dalšímu cestopisu a tentokrát jsem napsal o Špicberkách, kde jsme s kamarádem strávili týden v květnu 2014. Najdete jej na mém blogu. Třeba vás inspiruje k využití aktuální akce na Cestujlevne. Škoda, že jsem blog nezaložil dříve. Při dalších cestách už to snad budu psát aktuálně hned po dojezdu. .

Špicberky

Založil ve fóru Cestopisy

12 reakcí

Tak jsem se konečně rozhoupal k dalšímu cestopisu a tentokrát jsem napsal o Špicberkách, kde jsme s kamarádem strávili týden v květnu 2014. Najdete jej na mém blogu. Třeba vás inspiruje k využití aktuální akce na Cestujlevne. smiley Není to sice nic levného, ale zase jednou za život...

Jinak teda tohle zpětné psaní cestopisů a vzpomínání je hrůza. smiley Škoda, že jsem blog nezaložil dříve. Při dalších cestách už to snad budu psát aktuálně hned po dojezdu.

0

Pěkné čtení, díky smiley Hned bych jel, ale ta celková cena mě vážně hodně odrazuje smiley

0 Citovat

Ubytování doporučuji zde:

http://www.longyearbyen-camping.com/5/s ... istration/

Byl jsem tam v srpnu 2013 a mohu jedině doporučit, a celková cena je pak o hodně nižší. smiley

0 Citovat

Taková vychytávka jak získat levnou letenku na Špicberky. V rámci bonusového (mílového) programu EuroBonus od Scandinavian Airlines (Star Alliance) byla letenka ze Skandinávie na Špicberky za směšných 10k mil + taxy (bylo to brané jako vnitrostátní let), samozřejmě je otázkou reálná dostupnost bonusových letenek.

0 Citovat

Ten zminovany kemp muzu taktez doporucit,pokud si clovek sebou vezme mensi stan a spacak vyjde to na par kacek,v hlavni budove je zarizena kuchyn,sprchy...vse co clovek potrebuje,otevreno 24h.zakaz prespavani v budove,z letiste jezdi plno aut tudiz neni potreba platit silenych 10e za bus,byli jsme na Spicberkach 4 dny a pokazde nam do 2-3min nekdo zastavil-to same platilo i o ceste z mesta,ani jednou jsme to nesli peso.Spravce ma zbran a kemp hlida neustale pes,co se tyce bezpeci je to ok,ty 4 dny jsou podle mne idealni,jeden den vylet lodi/je jedno kam-mista jsou temer identicka/a 2-3 dny po okoli mesta/ledovce nad mestem/neni potreba platin balik za pruvodce,staci zapujcit zbran na den-dva a rano vyrazit-vecer zpatky v kempu,naboje se nevraci takze jsme si na zaver krasne zastrileli z SSaceke kulovnice Mauser s vyrazenym hakovym krizem/verejna strelnice je nad letistem kousek od spermobanky sveta smiley /celkove naklady 10k.Rozhodne bych nesel nejaky 10deni trek do Barentsburgu nebo Pyramiden,vsude mokrady s vodou 30cm,za 25k se da udelat klidne nadherna 10i denni nepalska Anapurna BC.Spicberky=nadhera,bomba..ideal 4dny,dal uz nuda,neni kam jit! https://plus.google.com/u/0/photos/1055 ... 765/albums

0 Citovat

České turisty napadl na Špicberkách lední medvěd (článek). Aspoň je vidět, že ty místní pokyny a rady nejsou jen obyčejné strašení do větru. Místo, kde se to stalo, je dost mimo Longyearbyen (pluli jsme kolem lodí) a v poslední době tam byl hlášen výskyt medvědů prakticky denně, neboť tam žijou tuleni. Chlápek se podruhé narodil, ale medvěda je škoda. smiley

0 Citovat

Pár aktuálních dojmů z  říjnového víkendu na  Špicberkách, mimochodem, tento týden tam uvidí slunce naposledy a objeví se jim až na jaře, začíná polární noc:-)


https://www.mojecesty.com/clanky...rkach.html

0 Citovat

Díky za to, zpracováno stručně, jasně a přehledně :)

0 Citovat

Pěkně zpracované. Mám jen pár připomínek. Píšeš: "podzim je podle mě ideální v tom, že půda je zamrzlá- dá se po ní chodit." Chodit se dá i v létě úplně stejně (i když na delších trekách jsou i nějaké podmáčené úseky, co jsem četl). Vyjímka na platbu kartou je kemp (ve městě je bankomat). Výlet ke Globálnímu úložišti semen a asi i ta cesta tam dále od pobřeží je už trochu riskantní beze zbraně. Na cestu zpět jsi měl hezky, tak jsem čekal fotky ledovců viz příloha, ale končí to pobřežím. Nebyly už vidět?


dsc09779.jpg
dsc09775.jpg

0 Citovat

@Libor_S: To tys mi teď hodil komentář pod cestopis na blog, že? :) Akorát jsi mi připomněl, jak moc jsem se těšil, až budu psát ze svých cest cestopisy, a jak rychle jsem vystřízlivěl, když jsem zjistil, že si na to prostě nedokážu najít čas. Tak tam zůstali tři sirotci cestopisy a doména právě v těchto dnech dobíhá.

0 Citovat

@Proky: Ano. To chápu. Už jen najít čas na třídění fotek není snadné, zvlášť pokud je cest víc. Cestopisy je lepší psát během cesty nebo hned po návratu u krátkých cest.

0 Citovat

@Libor_S: jj, akorát já si s sebou beru na cesty i práci, takže obvykle ve volných chvílích něco popracuju, případně aspoň tedy protřídím ty fotky. nicméně třeba rok 2015 jsem měl cestovně tak našlapaný, že jsem tam už nedokázal ani fotky třídit a mám je neprotříděné dodnes. snad se k tomu dostanu dřív než v důchodu :-D

0 Citovat

To Libor_S:  díky za upřesnění, ta cesta ke Globálnímu úložišti  semen mně subjektivně připadala v pohodě, občas jsem i někoho potkal a byl na dohled domů..

Těch ledovců jsem si nevšiml, to jsem propásl, tedy. Pěkné fota!

S tím podzimem, napadalo mě to, když jsem šel k tomu úložišti, žádné bahno, ani brodění sněhem, ale dík za doplnění.


0
12 reakcí