Akorat jsem cetl zajimavy clanek na frugal travel guy ohledne 5 mist na ktere se uz autor nikdy nechce podivat - tak me napadlo dat dohromady stejny seznam na CL - tesim se na vase postrehy: 1. Milano (hnusne mesto, Duomo se mi nelibilo, spousta spiny a podezrelych existenci z dalekych zemi popijejicich pivo v pondeli v 11 dopoledne misto aby pracovali - rozhodne bych ale doporucil navstevu Rima, ktery me totalne okouzlil a planuju tam brzo vyrazit znova) 2. Mnichov (stejne jako predchozi, kdyz DE tak Drazdany nebo Berlin) 3. Orlando (nejvetsi zklamani z FL, hnusne mesto a predrazene parky nabizejici komercni zabavu - zklamani bylo zesilene tim, ze mi zena zakazala navstevu Harry Potter v Univerzal) 4. Geneva (neprijemni lidi, predrazene, vyplati se akorat kvuli autosalonu) 5. Bangalore (rozhodne nedoporucuju jako turistickou destinaci - neni tam nic k videni, zvlast v Indii kde je tolik skvelych mist, ktere musite videt) .

5 mist ktera uz nikdy nenavstivim

Založil(a) ve fóru Cestopisy

Milán, Dubaj, Litvínov :D víc nevím...

0 Citovat

Milano je top. Bratislava a Slovensko obecně je taky top ♥️. Nechápu ty hejty. Byly doby, kdy jsem uvažoval, že v Blave zůstanu.

0 Citovat

No tak naštěstí tě to přešlo... :-)

0 Citovat

Mirjur, představ si, že kvůli krásám bratislavského starého města jsem málem zmeškal let. Ale vážně, za posledních 20 let to město udělalo velký pokrok. Kralikarny jsou vsude, kdybych se měl podrobně rozepsat o čtvrtích v Ostravě tak by mě někdo mohl ještě zazalovat. Zil jsem dlouho v Levicích a v Nové Bani, to ani polovina Slováků neví, kde to je... okr. ZC, protože Mečiar.

0 Citovat

Na prodlouzene vikendy autem je Bratislava moje nr.1, zacali jsme tam jezdit misto Vidne - skveli lide (asi nejvetsi deviza proti Rakousku - nikdo se na Vas nekouka skrz prsty, naopak vetsina Slovaku ma Cechy rada, stejne jako my Cesi - i kdyz vyjimky se samozrejme najdou), super hotely za super penize a daji se najit i dobre restaurace.

0 Citovat

tak to potom zbehnite aj do Trnavy :) 

0 Citovat

Taky mám rád Slováky, obzvlášť na recepci salonku ve Vídni. 😆

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

@vignette - sto lidí sto chutí;) Zarazilo mě, že někdo o Maltě, která je na každém kroku nabitá historií, je to jedna z nej free diverských lokalit v Evropě a nabízí skvělou kuchyni, napíše "nemastná neslaná." Řím je fascinující město, kde pokaždé objevím něco nového, přitom jsem tam byl snad desetkrát a nic na tom nezmění, že kolem Kolosea vede mnohaproudá silnice;) (...)



Tak samozřejmě záleží na tom konkrétním zážitku, jestli se tam člověk bavil s místními (ačkoli to třeba můj dojem z Moskvy nezachránilo), jak dlouho a s kým tam byl a o co se zajímá (historie ani jídlo nejsou zrovna moje koníčky, chci se dozvědět spíš o způsobu života místních a vidět zajímavá místa) a podobně. Neříkám, že ta města jsou špatná, dokonce jsem i psala, že jsem ráda, že jsem tam byla, ale prostě nezaujala, no ;).

0 Citovat

A co je na Maltě za skvělý jídla? Já akorát vim, že tam mají nějakou speciální úpravu králíka, jinak jsem na nic specifickýho nenarazila. 

0 Citovat

Malta je, co se jídla týká, fakt slabší.

Tváří se, že vaří italské jídla a zmastí to špatnými ingrediencemi. To co mělo být typicky maltské, mi taky vůbec nechutnalo. Všechno mastné, těžké, dokonce i ryby zvládli zabetonovat.

Byli jsme na týden a je to jeden z hlavních důvodů proč už se nevrátíme.

 

0 Citovat

A pivo taky napikaču:-)

0 Citovat

Nepsal jsem, že je nějak specifická, ale že se tam dá vychutnat skvělá kuchyně. Tak třeba seafood jsem si na Maltě vždy užíval, záleží asi, kam na něj zajdete. Třeba Seafood Market Grill by Adam´s Fish Shop v Gzira je top restaurace, kde fakt nevíte co dříve ochutnat. Lépe připraveného mečouna jsem nejedl a to si ho na cestách čerstvého dávám, kde je to jen možné. Podobně se stačí nenachytat na turistické podniky v Marsaxlokk a najíte se skvěle. Jejich fenek (králík) na x-způsobů rozhodně za ochutnání stojí, ale uznávám, že pro Čecha zvyklého na pečeného králíka s knedlíkem a zelím jsou to občas úsměvné způsoby přípravy;) 

Ten jejich Cisk nijak nehájím, není to nic extra, takový jižanský standard. Cisk Export chutná jako náš euroGambáč. A víno mají celkem fajn. A pomerančové Kinnie je obstojný hořkosladký doping.  

0 Citovat

Když jsme u maltského piva, strašně mě zaujalo jak mají každou značku (včetně Cisk) také ve variantě Low carb, která měla polovinu nebo třetinu sacharidů než CZ piva a přitom se to až tak nepodepsalo na chuti. Mělo to v regálech stejně prostoru jako standartní piva. Takže vlastně pijete pivo a hubnete :D  Proč se nic takového neprodává u nás?

0 Citovat

Však u nás můžeš koupit třeba Pardubický porter s bratru 500 kcal v jedný lahvi, takže jakýpak low carb bys kupoval :D

0 Citovat

Na Maltě je jeden minipivovar ve Sliemě jménem The Brew, dost mi tam chutnal jejich ležák plzeňského typu.

0 Citovat

Neako sa to tady zvrtlo.

0 Citovat

@Peter - zvrtlo? Vyměňovat si zkušenosti o jídlu a pití na Maltě na cestovatelském webu je špatně? Kdyžtak tu máš jiná fóra, kde můžeš s Mikirem nadávat po milionté a prvé na covidová opatření;) 

0 Citovat

@Cali: Na gozu je parádní Lord Chambray Brewery a ti hooodně překvapili. 

@p.Jaros: V brew jsme taky byli, oproti ti Cisku a ostatním fajn, já se tam nemohl dopít jejich Blonde Ale, ale Lord byl ještě o pár stupínků výš, alespoň za mě.

Co se týká těch jejich lehkých piv tak já jsem zaznamenal pouze ten Cisk. Ten snad s tím vyhrál WBA, pak se možná začali opičit ostatní.

Pokud chcete lít a hubnout i u nás doporučuji styl Brut IPA. Pokud je dobře vyrobené, je pivo prokvašené absolutně do sucha (bez zbytkových cukrů). Otázka je, kolika lidem to chutná. Já za život pil asi jen dvě dobré.

 

No a abych se vrátil k tématu.

Svých 5 už jsem tu napsal a za poslední rok nemám nacestované skoro nic. Ale zkusím to aktualizovat:

1. Lozenets, Bulharsko - vesnice bez vyžití špinavé moře, ceny na Bulharsko přepálené.

2. Stutgart, De - centrum nemastné neslané, docela mě překvapily některé čtvrtě, jediné plus muzeum Porsche a M-B

3. Karviná - zbytečné město

 

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

@Peter - zvrtlo? Vyměňovat si zkušenosti o jídlu a pití na Maltě na cestovatelském webu je špatně? Kdyžtak tu máš jiná fóra, kde můžeš s Mikirem nadávat po milionté a prvé na covidová opatření;) 

Napřed si přečti název vlákna, než začneš mudrovat. A klidně si vytvoř svoje o jídlu a pití na Maltě...

2 Citovat

tramin napsal(a):

[citace="Vlastimil B."]

@Peter - zvrtlo? Vyměňovat si zkušenosti o jídlu a pití na Maltě na cestovatelském webu je špatně? Kdyžtak tu máš jiná fóra, kde můžeš s Mikirem nadávat po milionté a prvé na covidová opatření;) 

Napřed si přečti název vlákna, než začneš mudrovat. A klidně si vytvoř svoje o jídlu a pití na Maltě...

[/citace]

Kdyby se tu kvůli rozvinutí diskuze k nějakému tématu pokaždé zakládalo nové vlákno, tak se tady v tom za chvíli všichni ztratí. Také ti dám jednu nevyžádanou radu, doporučím ti po ránu více nadhledu.

0 Citovat

Káhira.

0 Citovat

Burajda, nejkonzervativnější místo v nejkonzervativnější zemi na světě. Jenom jsem projížděl...a stačilo. Atmosféra jak v Sedmi statečných před nájezdem banditů. Horko, prach, nikde ani živáčka, všechno zabedněné. Kdybych nemusel dotankovat, ani nestavím.

0 Citovat

fridgy napsal(a):

Káhira.

V Káhiře jsem bydlel týden a ještě jsem nestih všechno, co je v okolí a ve městě zajímavé. 

Ale je to hardcore, to přiznávám, úplně si tam v některých uličkách představuji Kačenku osstrou :-)) 

0 Citovat

Nikdy neříkej nikdy, ale jeskyni Postojná ve Slovinsku bych se příště vyhnul (i když jinak je Slovinsko moje srdeční záležitost). Sice obrovské prostory, jízda vlakem do útrob jeskyně a pak pěší prohlídka, strašná spousta krápníků. Ale: masový turismus v tom nejhorším smyslu, davy lidí, všechno jaksi v poklusu, kus za vámi se už žene další skupinka, za ní další, ... A nebyl jsem tam v hlavní sezóně, to musí být úplný masakr.

0 Citovat

Jo, s Postojnou souhlasím. A to jsem tam byl před 20 lety a už tenkrát to bylo stejný (jen asi převládali Jugoši nad cizinci). V této podobě to nemá význam vidět. 

 

 

 

 

0