Akorat jsem cetl zajimavy clanek na frugal travel guy ohledne 5 mist na ktere se uz autor nikdy nechce podivat - tak me napadlo dat dohromady stejny seznam na CL - tesim se na vase postrehy: 1. Milano (hnusne mesto, Duomo se mi nelibilo, spousta spiny a podezrelych existenci z dalekych zemi popijejicich pivo v pondeli v 11 dopoledne misto aby pracovali - rozhodne bych ale doporucil navstevu Rima, ktery me totalne okouzlil a planuju tam brzo vyrazit znova) 2. Mnichov (stejne jako predchozi, kdyz DE tak Drazdany nebo Berlin) 3. Orlando (nejvetsi zklamani z FL, hnusne mesto a predrazene parky nabizejici komercni zabavu - zklamani bylo zesilene tim, ze mi zena zakazala navstevu Harry Potter v Univerzal) 4. Geneva (neprijemni lidi, predrazene, vyplati se akorat kvuli autosalonu) 5. Bangalore (rozhodne nedoporucuju jako turistickou destinaci - neni tam nic k videni, zvlast v Indii kde je tolik skvelych mist, ktere musite videt) .

5 mist ktera uz nikdy nenavstivim

Založil(a) ve fóru Cestopisy

@Ahmad: to co popisuju jsem v Postojné zažil před ~10 lety.

0 Citovat

Krimmelské vodopády....snad jedině v noci, to fakt nešlo, jak na Sněžce, kam mimochodem taky nemusím. Tady to bylo ještě umocněno hidžábem, kam se podíváš...

0 Citovat

Je dobré tam být se psem, ideálně pořádaným psem, těch se bojí:-) 

1 Citovat

Káhira - souhlas, podívat se do Gízy a rychle pryč. Děs.

Krimmel - stavovali jsme se tam kdysi na jaře cestou z hor, bylo to bez lidí a bez vstupného, takže fajn. A myslím, že tenkrát ještě Zell am See nebylo arabské... :-)

0 Citovat

Jojo taky jsme tam byli minulý rok v lednu bez lidí. Jen jsme tedy šli jen nejnižšímu stupni, kam vedl protaženej chodník, víš už to chtělo sněžnice.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Káhira - souhlas, podívat se do Gízy a rychle pryč. Děs.

Káhira byla celkem fajn. Vrátil bych se tam ještě na den dva. Bordel určitě, ale fůru jsem toho z ní nestihl, např. koptskou čtvrť nebo nové egyptské muzeum u pyramid, které jsem tam nějak nenašel. Nebo sjel do Sákkary. Hm, to zní, že bych měl hledat letenky :-D

Naopak do Alexandrie mě už nikdo nedostane. Rozpadlá, špinavá, nezajímavá, ucpaná.

1 Citovat

Koptská čtvrť určitě stojí za to, Sakkara taky (dostával jsem se tam nějak kombinací vlaku, lodi přes Nil apod., dnes je asi v módě taxi až na místo). 

Ale chce to v zimě, koncem října tam bylo na podobné výlety pořád dost horko. 

 

 

0 Citovat

Já tam byl v lednu 2020 a jindy jak v zimě bych tam nejel 😅

0 Citovat

Do Sakkáry jezdily maršrůtky, teda po egyptsku servísy, z Pyramid road od nemocnice al-Haram (mustašfa al-Haram), určitě to nebylo nic komplikovaného, navíc se dá dojet i do Dahšúru, kde je u pyramid obykle úplně prázdno. Na cestování mi nejlepší příšel přelom března a dubna (než přijdou chamsíny), kdy se dá jet i úplně na jih (Asuán), aniž by tam bylo vražedné vedro a navíc po vlhkém zimním období je tam relativně dost kvetoucí zeleně.

Z Alexandrie jsem byl značeně rozpolcen, ale byl jsem rád, že jsem tam byl.

0 Citovat

Ditous napsal(a):

5) Bratislava. Tady nebudu ani nic dodávat, betonová džungle, šeď. Asi jako každé slovenské město vyjma Bojnic. 

Navstivili ste kazde slovenske mesto, ked toto tvrdite?

0 Citovat

Bratislava, aspoň centrum, je v pohodě. Mimo centrum normální paneláky jam máme všude i v Praze. Ale je pravda že znovu už tam asi nemusím :)

 

0 Citovat

Priština - prvý krát po mnohých rokoch som si povedala, že stačilo raz.  Mesto samo o sebe sa mne páčilo, ľudia boli milí, ale tie reči o Srboch, a Slováci - kamaráti Srbov. Nie ďakujem. Na letisku pri cestovaní na občiansky preukaz sa pýtali na pas, hoci cestovanie s občianskym je povolené. Už viac nie.

0 Citovat

Mallorca, ubytování u Can Picaford. Tam už se nevrátím.

1) daleko z letiště

2) nežije to tam

3) město a bezprostřední okolí mě neoslovilo

Příště zpátky k tradici... Ubytování v okolí S'Arenal beach + auto z půjčovny 😁

0 Citovat

Vianocne trhy v Budapesti. Tam uz sa naozaj nikdy nevratim. Vsade hlava na hlave, ceny viac ako astronomicke, vyzdoba nebola najhorsia, ale tiez ziadny zazrak. No a atmosfera absolutne ziadna. Budapest ako mesto mame radi, ale trhy prebohate stacili raz.  

Na ostatnych miestach kde sme kedy boli aj ked bolo nieco zle, tak sme si vzdy nasli aj nieco pozitivne.

4 Citovat

Snad už to tu ve vláknu nemám. Každopádně nad 5 místy musím hodně přemýšlet:

1) Egypt: (100%koupací destinace, možná někdy za památkami)

2) Tobago: (nádherné pláže, ale neskutečná nuda, kde nic víc není, vše tu umřelo odchodem Britů)

3) Ao-Nang: (Thajsko miluji, ale tohle je díra s hnusným mořem)

4) Phuket: (paneláky, komerce, davy lidí, azbuka), možná tam jsou krásná místa, ale už to má pro mě jistou pachuť a nechce se mi tam nikdy vrátit 

5) Langkawi: asi z důvodu toho velkého kontrastu oproti Thajsku (asi 30km lodí z Ko Lipe), takže velké zklamání 

0 Citovat

S tím Egyptem potvrzuju. Nedivím se, že lidi jedou do Hurghady a na jednodenní výlet do Údolí králů. Udělal bych to teď už stejně. Luxor je šílenost, kterou už nepotřebuju nikdy zažít a Káhira hrozný zklamání. Za mě Egypt už ne. 

1 Citovat

A já mám Egypt rád. Je potřeba se bavit se přítomností ruznejch heloumajfrendů, být na ně ostrej a ostatní místní jsou docela friendly. Káhira je jedno z mejch nejoblíbenějších měst, žít bych tam rozhodně nechtěl, ale baví mě ta městská arabská divočina. Jídlo jedno z nejlepších na světě poměr cena výkon. Odpočívat se tam nedá, ale je to zábava. 

0 Citovat

Egypt brát maximálně jako LM a do 7 dní.. Kam se už rozhodně nechci podívat je Londýn, Nice a Oslo.

0 Citovat

Srí Lanka - krásné historické památky, fajn příroda, průměrné moře, podprůměrná gastronomie, vyšší chudoba, nejhorší řidiči na světě => pro mě nejméně zajímavá země v regionu, kam bych letěl jenom při letence za korunu (a nejspíš ji zneužil jako dlouhý přískok a přeletěl jinam).

Belize - památky fajn, moře fajn, gastronomy ujde, chudoba a kriminalita větší než jinde v regionu, atmosféra v Belize City nevábná => už nikdy více.

Kanada, frankofonní část - žabožroutské manýry, rozdíl v atmosféře mezi Montrealem a Torontem je skoro hmatatelný => to se vám stane když přijedete do nějaké země už s předsudky.

Kuba - líbilo se mi tam v roce 1996, a nechci přijít o romantické vzpomínky na tu ospalou atmosféru socialisticko-koloniální Havany, a vlastně celé Kuby.

Rusko - už jsem tam byl a z politických důvodů tam už nechci. Jel bych tam s předsudky, a to je pak zbytečná cesta. Proč, když můžu jinam, bez předsudků, kam opravdu chci, kam se těším, atd...

 

0 Citovat

Phuket taky nezaujal, nicméně na den by nebyl špatný. Je tam pláž, nad kterou přistávají letadla jako na Sv. Martinovi (tehdy jsem o ní nevěděl). Jinak když srovnám Phuket s Krabi nebo Phi Phi. Je to naprosto neporovnatelné. Phuket Town je hrozná špinavá díra.

0 Citovat

@Richard_4: Londýn je moje nejoblíbenější město v Evropě (bez ironie) letame sem min. 2x do roka a někdy jen na den, nebo jeden večer/noc. Mam založit téma na 5 nejoblíbenějších měst? :D 

5 Citovat

Mně se v Egyptě líbilo. Připomínalo mi to cestování po JV Asii. Kvůli covidu tam bylo před 2 roky minimum turistů. Nejhezčí úsek byl Asuán - Abú Simbel - Edfu. Nelíbily se mi akorát pláže v Hurghadě, které jsou krátké - někdy i přehrazené zrezlými plechy, aby mohli majitelé na každé zkásnout o vstupné. Ale kvůli plážím jsem tam nejel a pokud bych jel do Egypta kvůli plážím někdy v budoucnu, tak asi jedině na levnou LM do Marsa Alam, kdybych si chtěl někdy odpočinout a ne cestovat.

0 Citovat

Nikdy neříkej nikdy, ale myslím, že se nikdy znovu nepodívám do:

Dubaje 

Chorvatska :D (jediná výjimka by snad byla plavba na plachetnici) 

Bulharska - myslím moře

na Floridu 

Egypta - snad jenom někdy v zimě na LM za pár tisícikorun kdyby mi zbyla dovolená a nevěděla, co s ní... (nestane se to) 

 

 

 

0 Citovat

Skvěly výběr, pod ten se podepíšu :)

0 Citovat

Já snad ani nemám místo, kam bych se už nikdy nechtěla vrátit...asi bych nemusela znovu do Paříže, i před více jak 20 rokama to bylo smradlavý špinavý město plný podivných individuí a pochybuju, že se to nějak zlepšilo. Ale manžel by tam rád, tak třeba někdy.

 

3