Ahoj cestovatelé, chtěl bych ty znalejší poprosit o radu, jak si udělat mapku z vlastní cesty, kde si můžu zadat jednotlivé body cesty. Myslím, že to tu už někdy bylo zmiňováno, ale nepodařilo se mi dohledat. Předem díky za rady. .

Mapy s vyznačenou trasou cesty

Založil ve fóru Cestopisy

5 reakcí

Ahoj cestovatelé,
chtěl bych ty znalejší poprosit o radu, jak si udělat mapku z vlastní cesty, kde si můžu zadat jednotlivé body cesty. Myslím, že to tu už někdy bylo zmiňováno, ale nepodařilo se mi dohledat. Předem díky za rady.

0

Ahoj,

jestli máš účet od Googlu, tak to je easy. Udělej se Google disk a tam můžeš tvořit krom dokumentů typu Microsoft Word, Excel, PowePoint a pak také mapy. Dají se do nich zaznamenávat trasy, vkládat vlastní místa (k nim vlastní ikony), ke každému místu můžeš nahrát fotku nebo vyhledat přímo na Googlu a připíchnout ji tam.

Další možností je jít na obyčejné Google mapy a ve vyjíždějícím menu nalevo nahoře (takový ten hamburger) si najdi vaše místa. Tam to nějak proklikej a můžeš tvořit.

Mapy pak můžeš mít neustále v telefonu, můžeš je posílat anebo rovnou sdílet na své stránce. Mrkni třeba sem, tady jsem sdílel mapu mojí cesty po Íránu: http://vocasontheway.cz/iran-rijen-2015/

Chce to trochu cviku, ale když se rozkoukáš, tak to funguje fakt suprově.

Honza

0 Citovat

Google mapy jsou fajn, jen by mě zajímala jedna věc - jak udělat po přihlášení se na Google Disk a vytvoření zde trasy na mapě to, aby mi ta trasa (např. z bodu A do bodu B) spočítala i km?
Když při plánování v klasických mapách Google po kliknutí na volbu trasy, volba např. automobilu zadám trasu, udělá mi to itinerář cesty (ten mě až tak nyní nezajímá) s celkovou délkou trasy v km/mílích a na disku ne. Jak na to?

0 Citovat

Díky za rady,
vyzkouším.

0 Citovat

@Honza9:
Díky moc za info smiley Nevím, proč tam někde jednoduše tu volbu nemají, je to jako drbat se levou rukou za pravým uchem...ale, alespoň takto smiley

0 Citovat

Ahoj, a to je to samý jako Google MyMaps? Protože tam se dají zadat body a pomocí vrstev vytvořit cesty. V minulosti jsem to používala, ale už si nevzpomenu na všechny "fíčury".
http://www.google.com/mymaps --> Create a new map --> a pak už metoda pokus-omyl smiley

0
5 reakcí