Gruzie se v posledních letech stává velmi oblíbenou letní destinací českých, slovenských i dalších turistů. Často se nás kamarádi ptají na tipy z naší návštěvy této úžasné země, proto jsem sepsala článek o našem putování, konkrétně z prvních dní na severu země. Najdete ho na našem blogu, který se brzy začne plnit příbehy z cesty kolem světa, na kterou vyrážíme 28.7.2017. https://sevenhillsaway.com/cz/20...ni-gruzii/Plánujete se do Gruzie taky podívat? Ráda se podělím i o další tipy :) .

Liduprázdné i profláknuté treky v severní Gruzii

Založila ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Gruzie se v posledních letech stává velmi oblíbenou letní destinací českých, slovenských i dalších turistů. Často se nás kamarádi ptají na tipy z naší návštěvy této úžasné země, proto jsem sepsala článek o našem putování, konkrétně z prvních dní na severu země. Najdete ho na našem blogu, který se brzy začne plnit příbehy z cesty kolem světa, na kterou vyrážíme 28.7.2017.

https://sevenhillsaway.com/cz/20...ni-gruzii/

Plánujete se do Gruzie taky podívat? Ráda se podělím i o další tipy :)

0

pekne pekne :) tiez sme sa prehanali, ale autom pri Kazbegu a v Jute pred dvomi rokmi. Teraz ideme tam na konci leta, trekovat asi len decent v Mestii a okoli a potom sa vyvalovat niekde pri Batumi :) Nahodou do Mestie ste nezasli?

0 Citovat

tonic - co potrebujes vedet o Mestii?

0 Citovat

Riešim hlavne dopravu. Plán je letieť s Vanilla Sky, ale treba mať backup, keďže je možné že letenky nestihnem kúpiť, alebo zrušia let. Viem že najlepšie okrem lietadla je ísť nočným vlakom do Zugdidi a odtiaľ maršrutkou, ale či niekto išiel aj skorým ranným busom z Tbilisi, ktorý tam ide priamo. Plán je priletieť do Tbilisi večer a na druhý deň odletieť do Mestie, ale preventívne hľadám alternatívy ako sa tam dostať ešte v ten istý deň.

0 Citovat

My jeli 5 hod. marsutkou primo z Kutaisi...jinak do Tbilisi jsme jeli pri navratu, 3 hod. marsutkou do Zugdigi a pak 3 hod. ze Zugdigi, vse marsutkou...da se to, ale jasne, ze letadlo bude pohodlnejsi, kdyz by se neco posralo, myslim, ze nebudes mit problem se dostat do Mestie alternativne...

jinak muj nazor, byl jsem v Mestii a Ushguli pred 3 lety a asi bych tedka zvolil jiny misto ve Svanetii, nejaky odlehlejsi...uz tenkrat to bylo hodne turisticky provareny, pro tebe jako zkusenyho cestovatele nebude problem dostat se dal, kde je to jeste autenticky...zalezi na casu a prioritach...muzu jeste doporucit nocni vlak z Batumi do Yerevanu a pohori Gegham u jezera Svan, nema vadu...

0 Citovat

Marsutky z Tbilisi jezdi, jestli si to dobre pamatuju, asi do 8 pm a pak od 5 am...z nadrazi te vyhodi security, nevim, jak je to na letisti...pojede-li vas vic z CR a budete mit cil Mestii, nebude problem domluvit primou marsutku do Mestie hned po priletu...

0 Citovat

ideme len vo dvojici. to prvu noc urcite spime v Tbilisi...zase za usetrenych 10 euro za noc pre dve osoby nebudem "stokovat" do rana na stanici a potom zlomeny cely den.

no klasika mam obmedzeny cas a Mestia je len jednou zo zastavok, kde by som rad aspon 2 cele dni pobudol...vsak na take intro to postaci a do buducna potom tam ist radsej 4x4 a niekam dalej.

Armensko, Svan a dufam ze aj Karabach mam naplanovany na april...UIA a letenky za 60 USD R/T z Kyjeva ma presvedcili :D

No vsak uvidim koncom mesiaca ako sa vobec objavia letenky do Mestie, lebo ten web vanilla sky je bordel, ale aspon odpisuju na emaily. Zial neda sa zarezervovat nic dopredu viac ako mesiac.

Este mam alternativu Tbilisi-Batumi ktore tiez lieta Vanilla Sky za 30 GEL, tam par dni a odtial do Mestie a naspat do Kutaisi. Free cancellation ubytka to istia, ale rad by som aspon jeden let L410 dal :D

0 Citovat

V Tbilisi na letišti jsme spali a dá se v pohodě, jsou tam dokonce umělé trávníky pod eskalátory, kde lidi spí běžně. Maršrutky jezdí opravdu jen omezeně, ale dá se sehnat i "jednorázové" taxi. Nás takhle strčil na nádraží jeden kluk do auta svému strejdovi, který jel z Tbilisi do Gori, měl jen 2 místa, my jsme byli 4 a s krosnami. Ale bylo to za cenu maršrutky :)

0
7 reakcí