ÚvodDva dny před odletem do Bangkoku jsem si při rychlonomádění v Čiang Mai uvědomil, že bych si měl také koupit nějakou tu letenku.Po poměrně zdlouhavé cenové analýze přes Nokair, Kanair, Air Asia, Bangkok Air či Thai Lion a Thai Airways jsem nabyl skutečnosti, že je prakticky jedno s kým poletím. Všichni dopravci nabízeli letenky za 3.300–4.000 bahtů.Mezi Bangkokem a Čiang Mai letí minimálně každou půl hodinu nějaký spoj, ale jediná aerolinka, která na této trase vypravuje wide–body letoun je Thai Airways. Volba byla jasná, poletím s Thai za 3.990 bahtů v Boeingu 777. V tom jsem si uvědomil, o kolik by asi tak byla dražší byznys třída. Cenový rozdíl 700 Kč mi tak něžně naznačuje další C zářez.Letiště Chiang Mai (+ Royal Silk Lounge)Na letiště přijíždím krátce po půl deváté ráno lokálním červeným busem, rychlá security se koná ještě před vchodem do terminálu a poté pokračuji na check–in. Fronta je tu dlouhá, ale jen pro ekonomickou třídu. Byznys přepážka je prázdná.Obdržím letenky a vyjíždím po eskalátorech do druhého patra, kde znovu procházím security.Vnitrostátní terminál letiště Čiang Mai je malý, ale dostačující. Cestující se tu totiž nestihnou ani ochladit a už jsou nahnáni do letadel. Mám necelou hodinku do odletu, proto zamířím do salónku Royal Silk Lounge od Thai Airways.K dispozici je klasika v podobě internetu, pár křesel a samoobslužného baru. Žádný zázrak, ale šťavnaté ovoce a dim sum knedle vše zachraňuje.Salónek kapacitně odpovídá asi tak jedné byznys kabině, což v mém případě je opravdu poznat. Letím v 10:05 a hned na to v 10:40 letí další B777, proto je tu dost narváno.Let TG130 z Chiang Mai do BangkokuOdlet se blíží. Přesouvám se na druhou stranu terminálu, což zabere asi tak 38 vteřin a během pár minut je ohlášen nástup. Byznys jako první, samozřejmě bez fronty.Usazen jsem byl na požádání k okénku, konkrétně pak 21A. Sedačky jsou trochu užší a vizuálně hodně miniaturní, ale nejsem nijak utlačován. Tedy až na průchod z uličky k sedačce, tam se opravdu musím protáhnout.Samotný boarding probíhá celkem svižně a ani ne do 10 minut jsme připraveni k odletu. O’Leary může závidět. V mezičase obdržím horký ručník a džus.Ihned po vzletu a zhasnutí bezpečnostní výstrahy pro připoutání se, vyjíždí catering s vozíkem. Není času nazbyt, let trvá pouze 60 minut.Na stoleček mi přistává prostírání a jídlo v podobě nudlí se smaženým vepřovým. Chuťově ok.Jako desert krém s mandarinkou, piškotem a macha čokoládkou.Pokud by catering v této kvalitě byl podáván i na long–haul letech, byl bych zklamaný. Na hodinovém letu hodnotím za dva. Pikantní studený salát s rýžovými nudlemi by se sem hodil víc.Let utíká skutečně rychle, však stačí necelá hodinka a dosedáme na letišti Bangkok Suvarnabhumi.ZávěrNebýt promarněné příležitosti a nákupu letenek na poslední chvíli, asi bych tomuto pokušení odolal a rozhodně bych nelitoval. Produkt rozhodně patří k těm lepším, ale na hodinové vyblbnutí mi přišel až příliš zbytečný. .

Čiang Mai – Bangkok v byznysu Thai Airways (trip report)

Založil ve fóru Trip reporty z letu

4 reakce

Úvod

Dva dny před odletem do Bangkoku jsem si při rychlonomádění v Čiang Mai uvědomil, že bych si měl také koupit nějakou tu letenku.

Po poměrně zdlouhavé cenové analýze přes Nokair, Kanair, Air Asia, Bangkok Air či Thai Lion a Thai Airways jsem nabyl skutečnosti, že je prakticky jedno s kým poletím. Všichni dopravci nabízeli letenky za 3.300–4.000 bahtů.

Mezi Bangkokem a Čiang Mai letí minimálně každou půl hodinu nějaký spoj, ale jediná aerolinka, která na této trase vypravuje wide–body letoun je Thai Airways. Volba byla jasná, poletím s Thai za 3.990 bahtů v Boeingu 777. V tom jsem si uvědomil, o kolik by asi tak byla dražší byznys třída. Cenový rozdíl 700 Kč mi tak něžně naznačuje další C zářez.

Letiště Chiang Mai (+ Royal Silk Lounge)

Na letiště přijíždím krátce po půl deváté ráno lokálním červeným busem, rychlá security se koná ještě před vchodem do terminálu a poté pokračuji na check–in. Fronta je tu dlouhá, ale jen pro ekonomickou třídu. Byznys přepážka je prázdná.

Obdržím letenky a vyjíždím po eskalátorech do druhého patra, kde znovu procházím security.

Vnitrostátní terminál letiště Čiang Mai je malý, ale dostačující. Cestující se tu totiž nestihnou ani ochladit a už jsou nahnáni do letadel. Mám necelou hodinku do odletu, proto zamířím do salónku Royal Silk Lounge od Thai Airways.

K dispozici je klasika v podobě internetu, pár křesel a samoobslužného baru. Žádný zázrak, ale šťavnaté ovoce a dim sum knedle vše zachraňuje.

Salónek kapacitně odpovídá asi tak jedné byznys kabině, což v mém případě je opravdu poznat. Letím v 10:05 a hned na to v 10:40 letí další B777, proto je tu dost narváno.

Let TG130 z Chiang Mai do Bangkoku

Odlet se blíží. Přesouvám se na druhou stranu terminálu, což zabere asi tak 38 vteřin a během pár minut je ohlášen nástup. Byznys jako první, samozřejmě bez fronty.

Usazen jsem byl na požádání k okénku, konkrétně pak 21A. Sedačky jsou trochu užší a vizuálně hodně miniaturní, ale nejsem nijak utlačován. Tedy až na průchod z uličky k sedačce, tam se opravdu musím protáhnout.

Samotný boarding probíhá celkem svižně a ani ne do 10 minut jsme připraveni k odletu. O’Leary může závidět. V mezičase obdržím horký ručník a džus.

Ihned po vzletu a zhasnutí bezpečnostní výstrahy pro připoutání se, vyjíždí catering s vozíkem. Není času nazbyt, let trvá pouze 60 minut.

Na stoleček mi přistává prostírání a jídlo v podobě nudlí se smaženým vepřovým. Chuťově ok.

Jako desert krém s mandarinkou, piškotem a macha čokoládkou.

Pokud by catering v této kvalitě byl podáván i na long–haul letech, byl bych zklamaný. Na hodinovém letu hodnotím za dva. Pikantní studený salát s rýžovými nudlemi by se sem hodil víc.

Let utíká skutečně rychle, však stačí necelá hodinka a dosedáme na letišti Bangkok Suvarnabhumi.

Závěr

Nebýt promarněné příležitosti a nákupu letenek na poslední chvíli, asi bych tomuto pokušení odolal a rozhodně bych nelitoval. Produkt rozhodně patří k těm lepším, ale na hodinové vyblbnutí mi přišel až příliš zbytečný.


p2061069.jpg
p2041063.jpg
p2061073.jpg
p2061075.jpg
p2061074.jpg
p2061076.jpg
p2061080.jpg
p2061085.jpg
p2061090.jpg
p2061091.jpg
p2061092.jpg
p2061098.jpg
p2061102.jpg
p2061104.jpg
p2061108.jpg
p2041059.jpg

0

Pokud najdeš vnitrostátní let operovaný Thai 747, kup letenku do byznysu a požádej o usazení do first - udělají to a to zdarma, na vnitrostátní lety letenky ve first neprodávají ;)

0 Citovat

Já zdravím z akce BRU-HND za 600€

0 Citovat


img-0502.jpg

0 Citovat

Díky za tip, už jsem to od někoho také slyšel. Zatím se mi nepodařilo letět v uppper decku B747, takže by tohle mohla být relativně fajnová příležitost :)

Katarce užívej, teď si trhám zbytek vlasů, že jsem je nezval.

0
4 reakce