Paru viet k mojej poslednej dovolenke na Santorini :)https://castielosk.tumblr.com/po...orini-cez-štvrtinu-európy .

Santorini a široké okolie ostrova

Založil ve fóru Cestopisy

11 reakcí

Paru viet k mojej poslednej dovolenke na Santorini :)

https://castielosk.tumblr.com/po...orini-cez-štvrtinu-európy

0

:) pobavil jsi, díky za Tvých "pár vět" :)

0 Citovat

Super, vidím že viacerí už máme problémy s mechúrom, alebo aspoň odhadom :) 16 dní preč, to sa mne nestalo 6 rokov. Som zvedavý aj ja na Nantes, tiež som v ošiali bookol za 10e r/t na začiatok októbra na víkend, ale už sa toho zaistí len zaistí len západu normálne bojím (presne, okrem tých gréckych časti, Kréta bola off season super)

0 Citovat

Mozem smelo napisat, ze v Nantes a Viedni som sa nudil. Rozmyslam ci vobec pojdem na Kanare, ale tie by este mohli byt fajn, tak ako grecke ostrovy. Inac na zapad uz len v ramci prestupov boh vie kam :D Tato dovolenka sa kvoli nim pretiahla na tych 16 dni, resp. musel som sa prisposobit kolegovi ktory nakoniec nesiel :D Skor to vidim na Moldavsko a predvcerom som pozeral UIA tarify, ze na jun dalsieho roka z KBP take Tbilisi za 18 € , Jerevan 28, Teheran 35, Almaty o maly kusok viac ... mna uz v Europe fakt nema co nadchnut :)

Ten mechur neskutocne cosi a absolutne nechapem spolocnosti resp. soferov, preco v uplne novom autobuse zamyka funkcnu toaletu. Velmi neprijemny zazitok, az natolko ze autobusom sa budem asi uz vyhyba, aj napriek tomu, ze na takych zelenych viem na kazdu jazdu skresat skoro 4€ dole :D

0 Citovat

Východ Evropy je určitě super, Moldavsko a hlavně Podněstří je fakt zážitek, ale tvrdit, že Tě už v Evropě nemá co nadchnout je hodně troufalé. Chápu, že teď je moderní říkat, jak na západě je všechno stejný a to pravé je to jen na Balkáně a východě.

Mám projetou velkou část Evropy a každý rok mě něco překvapí v tom pozitivním smyslu. Když bych měl jen namátkou říct pár příkladů z poslední doby co mě v rychlosti napadá - tak třeba Malbork (a to se prohlídkám hradů vyhýbám jako čert kříži), Černobyl (atmosféra jako prase), Pompeje + Herculaneum (viděl jsem hodně římských památek v Evropě i mimo ní, ale tohle byla pecka) nebo třeba Andorra (myslím Pyreneje tam a ten stát v udolí vysoko v horách) a mohl bych pokračovat dál.

Trochu pokory :)

K těm busům, zrovna jsem si říkal, jak je super, že už je v každým už záchod a jak už se nemůže stát, že by ho zamykali jako v dobách kdy sem přicházely první busy s toaletama, který se ovšem nesměly používat a byly zamčený, aby to nemuseli uklízet a platit za vyvážení :) Busem jezdím výjimečně, takže teď celkem koukám, že se vrací k osvědčené praxi :)

0 Citovat

Mozno som uz polovyhorety, ale aby som mohol povedat, ze destinacia bola vyborna, tak to musi vo mne vyvolat emociu. Emocia vo mne bude vyvovala jedine kontrastom a ten v europe (vyjadrim sa konkretne k zapadnej) akosi uz nenachadzam, urcite nie v mestach. Priroda ma samozrejme este dokaze ocarit, takze v tomto jedinom smere nezatvaram europe (zapadnej) dvere, ale zvysok skrtam :)

Ja sa nehram na ziadne moderne/nemoderne, in/out , pre mna je ten balkan a vychod proste fakt z titulu emocii. Kde sa kolo teba zgrupi 10 ludi, aby ti pomohlo dostat sa na spravny autobus? Gruzinsko. Kde sa mozes previest tankondromom so sialenym vodicom na privarenom sedadle bez pasu? Hocijaka marsrutka. Kde sa s tebou radi ludia porozpravaju s usmevom a zaujmom? Sarajevo. A mohol by som pokracovat dalej ... proste mna uz Pompeje s Londynom nenadchnu :) aj ked mas pravdu v tom, ze vsade sa najde nieco co ma prekvapi, len ten pomer voci vychodu je slaby :)

0 Citovat

Kanárske by som určite dal, kvôli prírode. V Nantes dúfam že vyjde počasie, idem v októbri a chcem to pozerať na bajku. Z bicykla aj taká nudná Viedeň úplne inak pôsobí. UIA ani nespomínaj, už mám Jerevan na apríl a už som checkoval vnútroštátne za 9 euro na Ukrajine na leto 2018. Ale to radšej nechám tak :D

0 Citovat

@eremi, zase Malbork by som nepovazoval za Zapad :D ale pravda, minuly rok ma naozaj nadchol sever Polska a Kreta z tych "standardne nevychodnych" destinacii. A vzdy je tu Berlin ako stalica zapadnych metropol, ktore sa mi naozaj pacia. Ale uz taky Pariz, Solun, Ateny... za vela penazi nic moc muziky

0 Citovat

Vídeň nudná? Tak to ani omylem... stačí trošku otevřít oči.

0 Citovat

som to mal dat do "uvodzoviek" .. preto hovorim, ze na tom bicykli som mal z toho mesta uplne iny pocit, ovela lepsi. Preto dufam, ze aj Nantes take bude, kedze ako pozeram, maju tam dobru siet cyklochodnikov a pozicovni bajkov.

0 Citovat

@mirjur ja viem, ze nemoze byt kazde mesto roztrieskane ako Sarajevo, ale 10 kostolov rovnakeho typu ci Schonbrun ma fakt nenadchli. Centrum pekne, ale to je pre mna malo ... mozno som nechodil po tych spravnych miestach? :D

0 Citovat

Určitě jsem toho neprojel tolik jako vy, ale taky bych o západní Evropě neřekl, že je nudná..Osobně mám rád města, městskou architekturu a každé město je jiné a pro mně svým způsobem zajímavé. Ano peníze tam hoří znatelně rychleji než někde na východě, ale to taky třeba v USA, což pro mně primárně není problém toho místa, ale prostě to tak je.

Na otravné lidi, kteří mají špatný den můžeš narazit všude. A když vezmu třeba Portugalsko, což je geograficky západní Evropa, tak tam byli lidi naprosto skvělí a v pohodě.

Je vidět, jak každý má jiné preference. Pro mně Vídeň společně s Berlínem byly jedny z nej městských destinací v Evropě. A třeba taková Budapešť, kterou mi každý chválil mně nijak extrémně nenadchla.

Jo a jinak k tématu. Santorini je fajn - tam se mi líbilo i přes ty mraky turistů :-) Vlychada beach je jak někde ze Star Wars :-D Řecko obecně mám rád, milí lidé, krásné moře, výborné jídlo. A zase každý ostrov je trošku jiný.

0
11 reakcí