Pro milovníky hor a vyprahlé země :) ... při pobytu v Maroku doporučuji výstup na nejvyšší horu severní Afriky, Jebel Toubkal 4 167 m n. m. Ideálně výstup plánovat na léto (výstup mnohem lehčí než v zimě). Z Marakéše se dostanete do Imlilu (výchozího bodu) buď autobusem s jedním přestupem, nebo jako my taxíkem, zhruba za 400 Kč (cena je hodně relativní, záleží na jak vyčůraného taxikáře narazíte). Z Imlilu za jeden den dorazíte do chaty Refuge Toubkal (zde super večeře, spánek ve vlastním spacáku na palandě, bez předchozí rezervace). Druhý den brzy ráno (3:00) zahájen výstup. Určitě nepůjdete sami. Cesta je z chaty znatelná podle světýlek čelovek dalších lidí (někteří jdou s průvodcem, není nutné). Výstup není technicky obtížný, jen ty všudypřítomné velké šutry a přibývající nadmořská výška :). Výhledy z vrcholu jsou famózní. Podrobný report s fotkami a dalšími daty zde:https://www.natreku.cz/vystup-na...ru-maroka/ .

Výstup na Jebel Toubkal, nejvyšší horu Maroka

Založil(a) ve fóru Cestopisy

3 reakce

Pro milovníky hor a vyprahlé země :) ... při pobytu v Maroku doporučuji výstup na nejvyšší horu severní Afriky, Jebel Toubkal 4 167 m n. m.

Ideálně výstup plánovat na léto (výstup mnohem lehčí než v zimě). Z Marakéše se dostanete do Imlilu (výchozího bodu) buď autobusem s jedním přestupem, nebo jako my taxíkem, zhruba za 400 Kč (cena je hodně relativní, záleží na jak vyčůraného taxikáře narazíte). Z Imlilu za jeden den dorazíte do chaty Refuge Toubkal (zde super večeře, spánek ve vlastním spacáku na palandě, bez předchozí rezervace). Druhý den brzy ráno (3:00) zahájen výstup. Určitě nepůjdete sami. Cesta je z chaty znatelná podle světýlek čelovek dalších lidí (někteří jdou s průvodcem, není nutné). Výstup není technicky obtížný, jen ty všudypřítomné velké šutry a přibývající nadmořská výška :). Výhledy z vrcholu jsou famózní. Podrobný report s fotkami a dalšími daty zde:

https://www.natreku.cz/vystup-na...ru-maroka/

0

Vyuzijem toto vlakno, nemate niekto tip na navigaciu do mobilu podla ktorej by sa dalo ist na Jebel Toubkal? Dakujem...

0 Citovat

Mapy.cz? My podla nich planujeme drvivu vacsinu trekov a nikdy nesklamali. 

0 Citovat

přidávám moje poznatky z výstupu v dubnu 2016. Taxika z letiště přímo do Imlilu lze zařídit při rezervaci chaty Toubkal (oni nám taxi zabookovali, cena byla asi + - stejná) Duben byl na výstup skvělý, nebylo nějak horkko. co se týče výstupu z chaty - 3.ráno je zbytečně brzy, my chtěli jít v půl 6, ale do 6 byla tma a nechtěli jsme se tam motat s čelovkama, takže jsme vyrazili 6:30, na začátku jsme sice předbíhali zástupy turisů, ale po 20minutách už OK. Kolem 10.hodiny jsme stáli na vrcholu, pak zpět ve 2 na chatě a v 5 zpět v Imlilu, kde už na nás čekal ten samý taxikář. Prostě vyjděte chvíli před svítáním. Cesta není náročná, jen pozor na nadm. výšku. a co se týče offline map do mobilu, tak Locus - stáhni si Maroko a příslušné vrstvy (turistika, outdoor)

0
3 reakce