Zdavim vospolok. Tentokrat som sa objavil aj na zapad o nasich hranic - na vikend v Nantes. Vela som necakal, ale o tom som radsej ze som tam bol. Pocasie na jednotku, ziadni otravni heloumajfrendi, dobre sme sa pobicyklovali a aktivne oddychli. Sice kebab za 6,50e , ale super. Dobre, ze Volotea lieta aj taketo "obskurne" destinacie.http://tonicove.sk/bonjour-nantes/Rozpocet:Letenka 10e osobaMHD 2 euro u vodica, 1,60e z masinybus do Pornic 2,40e u vodicaTGV St. Nazaire - Nantes 10,50e prva trieda (9e druha)ubytovanie 140e tri nocibicykle - 1 euro na den prirodovedne muzeum - 4 euro osobatour bretagne - 1 euroostatne veci kde sme neboli 8-9 e/osoba - mechanicky slon, velky kolotoc, machines d'ile, muzeum umenia, kriznik...  .

Babie leto v Nantes

Založil ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Zdavim vospolok. Tentokrat som sa objavil aj na zapad o nasich hranic - na vikend v Nantes. Vela som necakal, ale o tom som radsej ze som tam bol. Pocasie na jednotku, ziadni otravni heloumajfrendi, dobre sme sa pobicyklovali a aktivne oddychli. Sice kebab za 6,50e , ale super. Dobre, ze Volotea lieta aj taketo "obskurne" destinacie.

http://tonicove.sk/bonjour-nantes/

Rozpocet:

Letenka 10e osoba

MHD 2 euro u vodica, 1,60e z masiny

bus do Pornic 2,40e u vodica

TGV St. Nazaire - Nantes 10,50e prva trieda (9e druha)

ubytovanie 140e tri noci

bicykle - 1 euro na den

prirodovedne muzeum - 4 euro osoba

tour bretagne - 1 euro

ostatne veci kde sme neboli 8-9 e/osoba - mechanicky slon, velky kolotoc, machines d'ile, muzeum umenia, kriznik...

0

Tvoje dojmy z mesta vyzeraju na "papieri" lepsie ako tie moje :D Mna asi psychicky velmi vyrusuju boko haram s ISIS obyvatelstvom, takze u mna to mesto nejako nebodovalo, avsak na city break je OK. Na jednom sa urcite zhodneme, Nantes je fakt 20 rokov voci SR mestam popredu ( trufam si povedat ,ze voci vychodu aj 30-40 :D ).

0 Citovat

vies co, ISISakov som tam fakt nevidel az na nejake tlupy okolo mcdonalds pri Commerce. Ked to porovnam s Parizom, tak toto je Berlin 1937. A keby som tych par pocernych s flasou vymenil za "nasich", tak v Trnave v stanicnom parku by sme na pocet vyhrali :D Inde na sidliskach a pomimo sme neboli, tak neviem zhodnotit.

0 Citovat

Kedze mam frecsiarossu za sebou, tak som sa namiesto vozenia sa TGVckom tulal ulicami sidliska no a sem tam mi to tam prislo ako v divokej casti Marrakesu, drzi moslimovia s vlastnymi pravidlami. Francuzi mi tam prisli ako zbity pes v kute :D

Napriek mojemu bloku voci zapadu si myslim ,ze prave toto je mesto ktore by mal ist kazdy obcan Slovenska navstivit :D Ani ja som si nevedel predstavit co znamena vyspely zapad, tak to je prosim pekne Nantes. Moderne, upravene mesto s perfektnou infrastrukturou .. treba vidiet :)

0 Citovat

Tonic, díky za inspiraci na víkend! Nantes mě neskutečně nadchlo, po dost špatných dojmech z Marseille mám teď pocit, že na tom Francie ještě není tak špatně :-) Pohodová atmoška, spousta zelených ploch, x příležitostí na piknik a navíc se tam včera běžel maraton, takže jsem neplánovaně měla o zážitek navíc. Taky jsem původně váhala, jestli vůbec letět, ale nakonec mě přesvědčil tvůj cestopis a fakt to stálo za to. 

0 Citovat

To som rad, že sa páčilo. Je to fakt fajn mesto, aj keď teraz ani Stepanakert nebol najhorší :)))

0 Citovat

Tak uz som tiež bol v Nantes a díky tonic za cestopis, neviem či by som bez neho zašiel popri rieke ďalej za machines d'ille, kde to ale stojí za to. Tie kruhy pri rieke sú super cez deň aj v noci. Aj celá tá promenáda cez bývalé lodenice.


Ešte by som vypichol le lieu unique, fajn miesto, kde bývajú koncerty a tak. Aj le floride bol fajn, nočná prechádzka cez prístav má svoje čaro. 


No a top zážitok kúpiť si ustrice, zájsť do priľahlej kaviarne na terasu, objednať pohár muscadetu, sám si ich otvoriť a vychutnávať. Nemá to chybu. 


Inak ak je niekto do umenia tak galéria sa mi tam celkom páčila, majú pekné zbierky staršieho umenia aj 19 či 20 storočie slušné, napríklad kandinskeho, ale všimol som si aj Toyen, Kupku a pár českých umelcov čo nepoznám a nezapamatal som si mená 🙄

0 Citovat

diky, je to fajn mesto

0
7 reakcí