Zdravim vospolok. Tak opat prispievam kratkym cestopisom z vikendoveho tripu BTS-WAW-GDN-WAW-BTS.http://tonicove.sk/od-varsavy-po...ro-baltik/Polsko nesklamalo, je to tam na urovni, pocasie trosku horsie, ale pierogi to zachranili.Celkovo velmi lacny vylet najma vdaka 20 eurovej Wizz letenke, 12e Pendolino a 11e LOT. Taxiky cez Taxify super lacne, po Varsave za 5 zlotych. Cakam este na cashback z bookingu, tak to by tiez potesilo.Stravovanie najma v baroch mlecznych za cca 10-12 PLN obed/vecera. .

Varsava + Gdansk za 48 hodin

Založil ve fóru Cestopisy

5 reakcí

Zdravim vospolok. Tak opat prispievam kratkym cestopisom z vikendoveho tripu BTS-WAW-GDN-WAW-BTS.

http://tonicove.sk/od-varsavy-po...ro-baltik/

Polsko nesklamalo, je to tam na urovni, pocasie trosku horsie, ale pierogi to zachranili.

Celkovo velmi lacny vylet najma vdaka 20 eurovej Wizz letenke, 12e Pendolino a 11e LOT.

Taxiky cez Taxify super lacne, po Varsave za 5 zlotych. Cakam este na cashback z bookingu, tak to by tiez potesilo.

Stravovanie najma v baroch mlecznych za cca 10-12 PLN obed/vecera.

0

Díky za report. Pěkně popsáno! Nevíš jestli ty jejich pendolina jezdí i někde na jih? Jestli se dá třeba z Ostravy vyrazit nějakým klasickým vlakem a někde přesednout na pendolino a fičet dál na sever. Samozřejmě za předpokladu, že to nestojí víc jak letenka :-)

0 Citovat

Z Ostravy jede v 11:01 přímý vlak do Gdyně, doba jízdy něco přes 7 hodin cena za VJ 629Kč, řazeny jsou pohodlné polské vozy a také polský jídelák s dobrými jídly za rozumnou cenu.

0 Citovat

jasne, z Katovic idu. Tam to aj na jednom useku dosahuje 200kmph. Listky na Pendolino sa predavaju mesiac dopredu. Ak ho kupis hned v prvy den predaja, tak je velka sanca, ze to bude len tretinova cena oproti kupe v den odjazdu. Nas Pendolino vyslo 48 PLN a co som pozeral v automate, tak normalna cena tesne pred odjazdom je 150PLN.

Alebo najlepsi deal ak chces len vlaky tak Weekend MAX ticket, za 164 PLN mozes sa vozit do aleluja od 7 vecer v piatok do 6 rano v pondelok, ale ak napr. padne sviatok na piatok, tak to uz plati od stvrtka 7 vecer

https://www.intercity.pl/en/site...we-en.html

0 Citovat

O vikendu jsem si udelal rekord, prelet Varsava - Katovice 32 mins. Varsava je takove trochu zapomenute mesto, prestoze je to opravdova perla. Ja jsem mel ocekavani hodne vysoke a presto i toto ocekavani bylo prekonano. Moderni, prijemne mesto s vychytanou MHD. Warszawa Centralna nema obdobu v CR. Plno kavaren, restauraci, parku....nejvice mne prekvapila vsudepritomna cistota, uklizenost. Proste Polakum palec nahoru.

0 Citovat

Hodim sem "duchovne" pokracovanie rychlovyletu spred 3 rokov. Minuly vikend sme otocili z Viedne Varsavu a viac sme fotili ako pisali.
https://tonicove.sk/varsava-pod-...-fotoblog/

0
5 reakcí