Zdravim vospolok. Po predlzenom vikende v Kazachstane prinasam posledny tohtorocny trip report :)http://tonicove.sk/mraziva-astana/Astana sice nie je laska na prvy pohlad, ale na predlzeny vikend super destinacia a aj pri -25C. Slnecno, mrazivo - ma to nieco do seba.A osobne sa mi rata, ze vela veci budete mat fakt len sami pre seba.Naklady:Letenka cca 60 euroUbytovanie 70 euro na tri noci (izba pre troch, dufam ze pride booking 40USD)Autobus 90 KZT - t.j. cca 25 centovtaxik po meste cca 500KZT - 1,2 eura, max 1000KZT na druhu stranu rieky, funguje Uber aj Yandex, ale kludne staci rukou niekoho zastavittaxi do Alzhiru (cca 75-80km otocka) - 4000-5000KZTjedlo - velmi zalezi od podniku, ale maximalne som dal 10 euro za kralovsku veceru v Taikazane, inak sa da za 2 eura riadne natlacitvstupy - tak medzi 500-1000KZTSIM karta Beeline za 500KZT bez registracie v obchodoch, 12GB data za 1600KZT (asi na mesiac), 4G je skoro vsade v meste .

Mraziva Astana

Založil ve fóru Cestopisy

Opět kvalitka report.

0 Citovat

Diky

Interiér ani ten najstarší, ale ani ten nový. Dalo sa prežiť a šikovnejší mali aj voľnú trojku. Keďže kamoš neletel, tak aspoň som mal stred voľný.

Load factor by som povedal tak 80 percent.

Tá zima až tak strašná nebola, keďže nefukalo. inak základ dobrú obuv s hrubou podrážkou, dobre ponožky a teplá bunda. Bez čapice a rukavíc sa to nedá. Ksicht som namazal vazelinou. Nejaké termopradlo, alebo spodky som nakoniec ani nepotreboval. Ale keby fúkalo, tak to je game over

0