Ahoj, byl jste někdo prosím na Kamčatce? S přítelem se chystáme v létě a nejsme si jistí, jestli se tam dá cestovat autem jako třeba na Islandu. Poradíte prosím? .

Kamčatka

Založila ve fóru Cestopisy

5 reakcí

Ahoj, byl jste někdo prosím na Kamčatce? S přítelem se chystáme v létě a nejsme si jistí, jestli se tam dá cestovat autem jako třeba na Islandu. Poradíte prosím?

0

hlavne sa pripravte na hmyz, ktory postipe aj cez brnenie :) Kamoska bola par rokov dozadu, ale mali nejakeho ruskeho kamosa tam.

Auto urcite nejake 4x4 - pozri toto http://en.prokkam.ru

Inak ak sa smiem spytat, to ste videli letneku na Kamcatku a len tak kupili, ze je dobra cena a az potom zhanali info?:)
0 Citovat

Já jsem tam nebyl, ale kamarád tam byl předloni v srpnu ve skupině na náročných trekách s místními průvodci. Když jsem slyšel jeho čerstvé vyprávění, ani jsem mu moc nezáviděl, i když na treky a do divoké přírody jinak chodím rád.

Na samostatné cestování je tam jen pár silnic a pár měst a to se dá projet i autobusem, pokud vám stačí vidět sopky a zálivy z dálky. Více do přírody už to chce využít místní lidi s nákladními auty 6x6 s nástavbou, případně vrtulníky. Nebo počítat s mnohadenními treky bez upravených a značených cest v náročném terénu.

Tento píše o cestování po Kamčatce optimisticky, ale podle mě ji moc neprojel:

https://www.tripadvisor.co.uk/Sh...trict.html

Další info tady:

https://wikitravel.org/en/Kamchatka

https://www.lonelyplanet.com/rus...8e/1331736

Také se divím, že kupujete letenky a ptáte se na základní informace, aniž by jste si zjistili něco předem.

0 Citovat

Ano, koupili jsme letenky aniž bychom si zjistili něco dopředu, stalo se. Teď už s tím nic neudělám, stornovat nelze. Trip advisor apod už mám pročtené a asi máme představu, kam se autem dostaneme. Mockrát díky za odkazy.

0 Citovat

Cauko. Tak ako ste dopadli? Zaujima ma vsetko :)

0 Citovat

V létě je to na prd je tam spousta komárů. Chce to vyrazit v zimě. Potom není potřeba repelent.

0
5 reakcí