Hledam letenku pro sebe a pritelkyni v ramci RTW. Pocatek cesty zacatkem rijna a v kazde destinace tak 2-3 dny stop over. Zacatek cesty PRG/VIE/okoli - NYC-SFO-NRT/HND-PRG nebo opacnym smerem taky mozno. Vse v economy. Dekuji. Pokud vite, kde takove letenky koupit, budu vam vdecny. Ales .

RTW letenka (Round the world)

Založil ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Hledam letenku pro sebe a pritelkyni v ramci RTW. Pocatek cesty zacatkem rijna a v kazde destinace tak 2-3 dny stop over. Zacatek cesty PRG/VIE/okoli - NYC-SFO-NRT/HND-PRG nebo opacnym smerem taky mozno.

Vse v economy. Dekuji. Pokud vite, kde takove letenky koupit, budu vam vdecny.

Ales

0

No, co já vím o RTW letenkách, tak většinou je potřeba letět všechny lety v rámci jedné aliance. V takovém případě bych se pak u odletu z Prahy rozhodoval mezi Sky team -> ČSA, Air France, Delta, Korean air, KLM atd. a nebo Star alliance -> LOT, Lufthansa, Singapore airlines, Swiss atd..
Obě společnosti nabízí plánovač takové cesty :
Sky team -> http://www.skyteam.com/cs/your-trip/Rou ... d-Planner/
Star alliance -> http://www.staralliance.com/en/fares/ro ... rld-fare/#

Ještě je možné letět s One world (BA, Air Berlin, Qatar, Quantas, AA ...) -> https://rtw.oneworld.com/rtw/

0 Citovat

RTW tickety nabízí za pěkné ceny AirNewZealand http://www.airnewzealand.co.uk/round-th ... op-flights

Pokud jde ale jen o oblet planety a nikoliv návštěvu míst, tak si myslím, že půjde naplánovat cokoliv.

0 Citovat

Ahoj, zkusím oživit toto vlákno. V současné chvíli na to nemám ani peníze a ani čas, takže šance na realizaci tomu dávám tak 2%, asi jako že Ledecká vyhraje super G na olympiádě. Existuje nějaký RTW v byznysu s neomezeným počtem přeletů a omezený jen časově? Omezení že se nesmíš vracet proti směru, do stejného města atd beru, ale ty letenky na 5 segmentů jsou k ničemu. Cestovat bych chtěl tak rok. Sám se směju svému dotazu, ale překvapivě jej myslím vážně. A vím že jsem na cestujlevne.com, ale cena (skoro) nehraje roli

0 Citovat

Když cena nehraje roli, tak si to můžeš poskládat sám kombinací jednosměrných, open-jaw a jiných letenek. Hlavně však bude potíž s neomezeným počtem letů, navíc ještě v byznysu a napříč aerolinkami. To je myslím požadavek z kategorie sci-fi i pro economy. 

Kdysi dávno, v 90. letech nabízela Delta tzv. Delta Pass za asi USD 500/měsíc, ale bylo to samozřejmě jen na vnitrostátní lety DL, economy a navíc stylem standby (tzn. bez garance místa na konkrétním letu). Něco podobného snad měla svého času snad i Air Asia...?

0 Citovat

je mi jasné že je to scifi. Myslel jsem samozřejmě v rámci jedné aliance. U té ceny to skoro mělo být asi ve větším a zvýrazněném fontu. Bláhově jsem si myslel, že třeba ti třeba Emirates řeknou - za 20k USD dostaneš 50 000mil v C a poskládej si to jak chceš s tím že 1.máš na to 365 dnů 2. bez návratu proti směru letu 3. lety pouze úterý a čtvrtek 4. bez nároku na konkrétní sedadlo 5.  žádné míle do FFP 6. max 1 odbavené zavazadlo 20kg 7.-23. - dalších milion restrikcí. Jako skládat to z jednosměrných letenek by vyšlo asi sakra draze, ale chápu, naběhl jsem si na vidle.

0 Citovat

Nechci se rouhat, ale něco takového si dokážu představit až přijde další finanční krize a do těch stovek a stovek (nejen) A380 a 773 nebude koho posadit. 

0 Citovat

Při současných relativně nízkých cenách C letenek(v porovnání s dobou před 10 a více lety), kde třeba u *A je možné celoročně zakoupit MXP-AKL za 3000 USD, nebo výhodné ceny Qatar z ARN/OSL, to podle mě určitě vyjde výhodněji kupovat podle potřeby postupně, než zaplatit 20K USD za (neexistující) RTW C pass:-)

0
7 reakcí