Ahoj, myslíte, že se ještě objeví nějaké akční letenky do Řecka v prázdninové sezoně? Ráda bych zpáteční letenky, srpen, cca týden, v rámci Řecka kamkoli. Propásla jsem lednové akce do Thessaloniki (tuším AirSerbia ?), byly i srpnové termíny, ale nebyla jsem rozhodnutá... díky za případný tip! .

Řecko

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Ahoj, myslíte, že se ještě objeví nějaké akční letenky do Řecka v prázdninové sezoně? Ráda bych zpáteční letenky, srpen, cca týden, v rámci Řecka kamkoli. Propásla jsem lednové akce do Thessaloniki (tuším AirSerbia ?), byly i srpnové termíny, ale nebyla jsem rozhodnutá... díky za případný tip!

0

Tak Řecko o prázdninách je trochu nereálné.. Raději bych ulovil nějakou letenku z BUD či Krakova / Katovic nyní.

0 Citovat

No ja resim letni recko klasickym lastminutem do apartmanu bez jidla - da se to poridit za par Kc i s ubytkem a pucim si k tomu jeste auto.. smiley

0 Citovat

Díky za tipy i za ten přehled o realitě mého požadavku, zatím v tom tolik neumím chodit smiley možná to taky vyřešíme nějakým last minutem, nebo kouknu po letence třeba do Španělska, uvidíme, každou chvíli se tu objevuje nějaká skvělá destinace...

0 Citovat

Ahoj,

na konci srpna se chystám na 4-6 dní vyrazit do Řecka. Láká mě Lefkada, ale ubytování je už dost přebrané. Pak jsem uvažoval nad Zakynthosem, Krétou a Kofru. Který z této 4ky byste nejvíce doporučovali? Chci si půjčit auto/skútr na výlety a trochu ten ostrov projet. Nejsem úplně válecí typ. Letenky nehrají roli při výběru.


Díky
0 Citovat

Asi to chce upresnit hlavni zajem ,kdyz letenky ( predpokladam cena ) nehraji roli , presto  uvedu , ze napriklad  posledni tyden  v srprnu  jsou  hezke ceny letenek  ( ne z CR ) , o  to horsi je ale pak prvni tyden v zari navrat

Kazdy ostrov ma sve  , na Lefkade jsme byli loni ,nejhezci plaze jsou na zapadnim pobrezi , let je do Prevezy , na letisti jsme meli auto a za 10 dnu jsme zvladli nejen Lefkadu ,ale i  Pargu ,prave na Lefkade jsme byli 4 dny a objeli vse podstatne a jeste nam zbyl den na  lodni vylet  

Kofu je hodne oblibeny ostrov  ,byl jsem na nem celkem 4x  , mame ho objety cely .opet zalezi na uprednostneni  mista  ( zda rusne . nebo klidne )

Kreta je na 4 dny malo ,urcite alespon tech 6 ,pokud i jih  tak spis  7-8 ,zajmena pri navsteve soutesky  Samaria a dalsi treky na jihu 

Na Krete jsem byl 2x  , Zakynthos neznam ,slysel jsem ze je hezky , ovsem asi dost navstevovany 

Pokud nema jit hlavne o koupani  , tak bych volil Kretu , ovsem jak pisu  spis tech  7-8 dnu , Lefkada ma krasne plaze na zapadnim pobrezi , ale na muj vkus  prilis mnoho lidi , celkove  a na ty nejpeknejsi plaze  je po zemetreseni pristup jen z more ( Egremni ) Na Milos je pak narocnejsi cesta pres kopec ale je to konkurent Egremni  . nejznamejsi  Porto Katsiki spis zklamani a davy 

Korfu je rovnez prelidnene v znamych strediscich Barbati  , Kasiopi ,Sidari ,  muzu doporiucit  Agios Georgios nebo treba Ermones ,  ,prijemne ubytovani  v Ermones mare  kolem 4 km pak  uzasna plaz  Mirtiotissa beach  , za ni je pak znama Glyfada  ,celkove bych mozna  doporucil nejvic  Korfu , pocasi muze  byt stalejsi na Krete ,na jihu mohou byt ale vetry 

Korfu a Kreta bude nejlepsi pro vyber letenek  ( Ryanair )  ( z Berlina , Bruselu ,Bergama , nebo treb letnky z Polska., Korfu ma primy let z Bratislavy 

0 Citovat

Pokud se nechcete jenom válet na pláži, tak určitě Kréta, taky Kefalonie by šla. Na Krétu to chce tak ten tejden a auto, na Kefalonii třeba 5-7dnů a stačí skůtr, tam se to dá, na Krétě už jsou ty vzdálenosti na skůtr značně nepohodlný. Zakyntos je hezkej, ale projetej ho máte max. za 3dny, nic moc k vidění tam není, ale pláže sou hezký, ale dost lidí a v Laganasu hooodně živo, tam už by mě nikdo nedostal :-D

0 Citovat

Z poslední návštěvy Řecka jsem byl totálně vedle, neb jsem zažil to pravé Řecko bez davů turistů, hotelových resortů, kraválu, přeplněných silnic apod., na druhou stranu vím, že většina právě tohle vyhledává. Letěli jsme do Athén a z Rafiny vyrazili trajektem na Andros, pak Tinos a zakončili to jednodenním pobytem na Mykonosu, který byl doslova ucpaný, silnice, ulice, navíc neskutečná drahota, hlavně ubytování je přímo za kosmické ceny.  

Na Andru i Tinu jsme za celý týden neslyšeli nic jiného než řečtinu, semtam nějaký Ital nebo Francouz, prostě diametrální rozdíl oproti tomu, co znám z Rhodu, Kréty apod. 

Pro ty, co chtějí zažit autentické Řecko, pohodu, klid a téměř prázdné pláže, doporučuji vyrazit na ostrovy, které mají spojení se světem pouze po vodě. 

0 Citovat

No to přesně plánuju, ty profláklé ostrovy s resorty a kraválem ne. Jelikož jsem teď slyšela, že Řecko je přecpané všude, tak tohle ráda slyším...jak ty přesuny trajektem, dá se to s dětma?? Můžeš dát odkaz (jestli je) na trajekty....musí se kupovat předem nebo stačí až při odjezdu? Díky za info.

0 Citovat

Ted jsem u Solune. Trochu balkan, ale s pujcenym autem je to dobra zakladna k vyletum Athos a Meteora. 

0 Citovat

andreko napsal(a):

No to přesně plánuju, ty profláklé ostrovy s resorty a kraválem ne. Jelikož jsem teď slyšela, že Řecko je přecpané všude, tak tohle ráda slyším...jak ty přesuny trajektem, dá se to s dětma?? Můžeš dát odkaz (jestli je) na trajekty....musí se kupovat předem nebo stačí až při odjezdu? Díky za info.

S dětmi úplně v pohodě, na trajektech byly celé rodiny jedoucí na dovolenou, kufry, kočárky, slunečníky atd. Jízdenky jsme kupovali dopředu, ale na místě jsme zjistili, že to prakticky není třeba. Já si spojení našel na https://www.letsferry.gr/en/ a pak ale koupil přímo u lodní společnosti, ačkoliv se jízdenky dají koupit přes ten vyhledávač. Nějak mám ve zvyku v poslední době vynechávat prostředníky kvůli reklamacím, změnám, vrácení apod. 

0 Citovat

Na Androsu a Tinosu sem byl taky a muzu potvrdit, ze to je super (jeli jsme tam par let zpatky jachtou z Aten) - nicmene podobna mista se daji najit i na Krete, chce to auto a poctive hledat na jiznim pobrezi..


Na Mykonos by me nikdo nedostal ani za milion, platit 50e za slunecnik s lehatkem a 100e za obed mi prijde trochu pres caru.. Jinak ty horni Kykladske ostrovy jsou super v podstate vsechny - byl jsem i na Parosu a Kea a stejna parada jako ten Andros s Tinosem.. ;)
0 Citovat

Ma niekto skusenosti s INTERRAIL GREEK ISLANDS PASS ? https://www.slovakrail.sk/sk/cen...-pass.html


0 Citovat

Na každém ostrově (proč vůbec ostrovy, proč ne pevnina?) se dají najít bohem zapomenutá místa. Ale jak už tu někdo psal, co tam chcete dělat, když ne ležet na pláži?

Kréte je vyhledávaná na pěší turistiku (soutěsky aspod.), Kalymnos na lezení (chystáme se příští rok), kdybych se uměla dostat do Kalamaty, tak bych určitě zvolila Peloponés.

Dalěí možnost je letět do Prevezy a zůstat na pevnině, kolem Pargy je nádherné vnitrozemí, řeky a hory
0 Citovat

@Deny v cem je  problem se dostat do Kalamaty  ? Treba  26.8. Viden - Kalamata  OW  40 euro  ,nebo Milano  Bergamo - Kalamata   27.8.  23 euro  .. a Pelopones je bez lidi ?  Ostrovy jsou vzdycky lepsi nez  pevnina 

S tech malych ostrovu  sice  ty co se tu popisuji neznam. ale verim , ze tam co neni letecka doprava , to muze byt takove jak tu popisuje  Lukas, jen mam pocit, ze lodni preprava  je pak drazsi nez let low costem 

0 Citovat

Pro mikira rozpočet: 

  • letenka Katovice - Atény 15 € i s PRB
  • jízdenka letiště Atény - Rafina 4 €
  • trajekt Rafina - Andros 19 €
  • trajekt Andros - Tinos 13 €
  • trajekt Tinos - Mykonos 8 €
  • letenka Mykonos - Mnichov 10 €, daly se koupit letenky i do Vídně s OE, ale jelikož jsme ještě nikdy nebyli v Mnichově, tak jsme dali zavděk této letence ;-)

Takže sakumprásk 69 €

  • Jinak půjčení auta na Andru 35 €/den (Escape), na Tinu 30 €/den (Dimitris), žádný deposit, šlo platit cash, na Andru dokonce až po skončení výpůjčky. 

Ubytko Andros 150 euro / 4 noci, hotel se snídaní a bazénem

Ubytko Tinos 160 euro / 4 noci, apartmán s kuchyňkou 150 metrů od pláže Agios Ioannis Beach Porto, super pláž pro rodiny s dětmi, velice pozvolný vstup do moře

Ubytko Mykonos 160 euro / 1 noc !!!!!!!!!!!!!! 

0 Citovat

To Lukáš;

Ubytka az na miste, nebo booking predem? To jsou pekne ceny, byli jste ted nebo pred prazdninama??

0 Citovat

DIky za  rozpis ,uz jsem  se  na tu lodni prepravu dival , trosku jsem  s tou drahotou vychazel z delsich plaveb,  jako treba  Tenerife - La Palma , nebo  Madeira - Porto Santo  .takze tohle je neco jineho , docela me to zaujalo , ten Myknos bych  vynechal   jinak 4 noci na kazdem z tech ostrovu je idealni , auto bylo potreba na celou dobu ? To asi ne .... primo z Tinosu je pak zpet  ta lodni preprava za vic , vstup do more bych radeji strmejsi  , ale to uz je detail 

Nechut mam k Athenam , je to jedine hlavni mesto , kde jsem  z navstivenych statu Evropy nebyl 

0 Citovat

To andreko:

Měl jsem na bookingu rezervace dlouho dopředu, nakonec jsem je všechny zrušil a objednal znovu cca 14 dní před pobytem na ebookers a expedii s nějakými slevovými kupóny, zpravidla to tak řeším téměř vždy, skoro každou rezervaci na bookingu dříve nebo později stornuju a beru jinde.

Na těchto ostrovech není problém s volným ubytováním, kapacit je dost, na Tinu v přístavu dokonce stáli s cedulkami Accommodation nebo Free rooms apod.  Jak už jsem psal, jelikož jsou tyto ostrovy mimo masový turismus, není problém cokoli řešit až na místě i v hlavní sezóně. Celé jsme to absolvovali teď od 3. do 12. července.

0 Citovat

Před 4 dny jsem se vrátil ze Santorini a z ostrova Naxos. Santorini nedoporučuji, jen turisti, ale Naxos byl krásný, bez davů lidí a pláže snad nejhezčí v Evropě. Za 5-7 euro jste se najedli dosyta. Gyros všude do 2,50 a nejlepší co jsem kdykoliv v Řecku měl. Kdybyste potřebovali poradit ohledně ostrova Naxos, rád se podělím o zkušenosti.

0 Citovat

To Lukáš:

Ja prave ted posledni dobou kupuju hlavne ubytko pres nemecke ck, booking je dlouhodobe drahy, je to slozite celkem, najit pro 2+2 nejlepe pekny apt za cca 50€  kdekoliv.


0 Citovat

Je pravda, že týden na Samosu mně tak trochu nakopnul k tomu, abych se začal víc zajímat o ty míň známý ostrovy v Řecku... Rád bych něco podnikl začátkem září a přemýšlím o Koufonisi / Donousa...


Letenky teda momentálně nic moc - Naxos by byl ideálním výchozím bodem, jenže letenka s Aegean z VIE s přestupem v ATH za 9k mně nedává moc smysl... Santorini s Ryanair za 3.5k RT z VIE to samý... Trajektem z Atén to taky úplně nevychází, nakolik mě to město vícméně nezajímá...


Tak snad se objeví zase nějaká příhodná akce :-)

0 Citovat

Ja nachazim vyborne  ceny letenek na posledni tyden v srpnu ,ovsem neco rozumneho zpet  prvni tyden v zari  uz  nic  ( 27-28.8    az  3.-4.9.  )

0 Citovat

@mikir

Chci přímý let bez přestupů a netáhnout se na letiště X hodin. Proto přicháží v úvahu Praha, Berlín, Drážďany a Lipsko, odkud levné lety do Kalamaty nejsou k dispozici. A jo, Peloponés je bez lidí, není tam jen Napflio.

A zda pevnina či ostrovy, to je na vkusu každého soudruha; mě zatím vždy víc uchvátila pevnina.

0 Citovat

@Denny , soudruh jsem nikdy nastesti nebyl -) a x hodin to zase tak casto neni , napriklad  Milano Bergamo  je dostupne jak z Prahy tak z Brna , treba se vrati i Ostrava , kdyz ji Ryanair  jeste nesmazal -) a kdyz i Berlin  tak  o to je prestup snazsi  Navic treba je  i navaznost  mezi lety z Prahy  pres Bergamo  do Kalamaty  jsou na prestup  2 hodiny , jsou i jina nemecka letiste s CR snadno dostupna ,navic treba konkretne Bergamo je prijemne mesto i na  nocleh a pokracovani  druhy den 

Jinak logicky ostrovy maji vzdycky urcitou kapacitu  lodnich a leteckych spojeni a  pocet mistnich obyvatel  , kdezto pevnina  muze mit  teoreticky neomezeny prisun turistu i mistnich 

0