Ahoj, myslíte, že se ještě objeví nějaké akční letenky do Řecka v prázdninové sezoně? Ráda bych zpáteční letenky, srpen, cca týden, v rámci Řecka kamkoli. Propásla jsem lednové akce do Thessaloniki (tuším AirSerbia ?), byly i srpnové termíny, ale nebyla jsem rozhodnutá... díky za případný tip! .

Řecko

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Who is back? :D

MIkire, Deny se celkem jasně vyjádřila. Chápu, že to myslíš dobře ale tímto asi netrefíš hřebíček na hlavičku.

0 Citovat

@mikir

Díky za snahu o pomoc. Já to beru, ale prostě blbnout s přestupama a dojíždět na vzdálená letiště jsem ochotná u cest za exotikou nebo u vysněné dovolené, ale na dva týdny válení u moře v Evropě  kdy je mi celkem fuk, jestli se budu válet na Krétě nebo na Korfu, se mi to absolvovat nechce.
0 Citovat

Ja to taky beru., jen me to proste vyznelo tak , ze je Kalamata  slozite pristupna ,coz se mi urcite nejevi  a osobne  si rad  uziju i prestupoveho ,mista , na  all inclusive  a valecku s drinkem  u bazenu , nebo na prvni plazi u ubytovani me neuzije , casu mame vzdycky dost  a tak je pobyt limitovany  spis jen  penezi ,cimz nerikam ze  .nemam rad  tour off beach a vecer   romantiku  u grilu a vina , ale abych musel  nejednodussi cestou tam a nejednodussi cestou zpet to zase ne, navic to casto setri kapsu i kdyz uz to neni to co to byvalo drive

0 Citovat

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno ...

Čekám na letenky na ostrov do Řecka v době mezi 13.-23.9. (4 osoby). Bydlím(e) v Krkonoších , jsem schopen dojet v poho až do Berlína případně Bratislavy (tam vím o Korfu za 2tis.) nebo Vídně. Otázka zní , je ještě možnost , ze vyskočí nějaké akce? Googlil jsem a min rok vyskočilo něco na přelomu července / srpna ... Letos jsem ale trosku na trní neboť neřeším dovo jen pro sebe ... Termín je daný +- den ještě , ostrov řecký to je taky fix - to už jsem zkoušel dovolené uhnout , když jsem našel jich Itálie za tisíc z Berlína :D. Díky za rady zkušenějších cestovatelů ;) 

0 Citovat

@ real_p

Letos  je to takove nevyzpytatelne , vcetne  pocasi , vzdali jsme cerven  ,prave kvuli pocasi a rikal jsem si dame zari .treba konec  srpna a zacatek zari  ,konec srpna dobre  , zacatek zari des a bes ,,,  ale druha  polovina zari  tedt tedy i ten termi  13.23.9. by to melo byt lepsi  a verim ze tam jeste  nejaka  ta  sleva bude , ted byla z Berlina Mallorca  za  20 euro zpatecni ,tak jsem premyslel jestli se nevykaslat na Recko ..ale ubytovani mizerie ,  pred  par dny  jsem ulovil  Dublin -Praha  za  23 euro Ow,  to uz jsem dlouho nemel ..Doufam ze i nejake to  Recko jeste prijde  ,Ryanair ma smysl kupovat   3-5 tydnu pred  odletem , samozrejme ,kdyz by tam byla cena  do  20 euro za OW  tak jasne ze hned
0 Citovat

@  mikir


No tak to jsem prokaučoval , teda vypadá to, jestli něco nevykočí do týdne, tak můžu jít hledat na invii koplet zájezd :D

0 Citovat

Taky jeste uplne  Recko nevzdavam , zase ted bylo par dobrych cen na nektery z ostrovu ovsem zpatecka je  horsi ,pokud se ma jednat o konec zari urcite bych pockal do konce srpna

Na konci zari jsme byli pred casem na Samosu a bulo to dobre 


0 Citovat

No ja nevim jestli tady nepropalim nejaky velky tajemstvi o kterym Mikir nevi, ale na standardnim letenky.etravel.cz jsou skvely ceny konstantne cely leto - dneska napr. Solun & Kreta za 1900kc zpatecka / os - loni jsem takhle letel na Korfu (za 1900) a kupoval jsem LM 3 dny pred odjezdem - nevyhodou akorat je, ze bylo uz dost probrany ubytko (ktery jsem nechtel logicky kupovat predem, kdyz sem nevedel, kam a jestli poletim).. ;)


Samozrejme upozornuju ze to je LM portal - takze na pristi leto tam letenky nehledejte.. :)


15kg zavazadlo v cene..

0 Citovat

@ kickass1


ten portál také sleduji ale jak říkáš - LM, takže já tajně doufám :D

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

No ja nevim jestli tady nepropalim nejaky velky tajemstvi o kterym Mikir nevi, ale na standardnim letenky.etravel.cz jsou skvely ceny konstantne cely leto - dneska napr. Solun & Kreta za 1900kc zpatecka / os - loni jsem takhle letel na Korfu (za 1900) 

Tak 1900 Kč za letenku s baglem na Krétu je fajn , i když v sezoně s tím LM souvisí , jak si správně poznamenal, maličko potíže s hledáním fajn ubytování za dobrou cenu. Ale co by mě odradilo víc,  je spíš ten odlet 4:45 hod, respektive 4:10 hod. Tak si rozhodně začátek fajn dovolené nepředstavuju. Ale Mikirovi to jistě nevadí. 

0 Citovat

VIm o tom portalu  a skutecne by me ten ranni odlet nevadil ,ovsem zrejme je to Smartwings  a i kdyz bych  treba tohle pominul ,tak ja potrebuju odlet utery streda  a navrat pak taky utery streda ,navic je samozrejme odlet z CR a kdyz to tedy je last minute, tak pak se potrebuju do CR nejak dostat a tim tu zajimavou cenu pokazim do neakceptovatelne  castky

Proto me zajimaji spis odlety mimo CR, kam se dostanu za vyhodnejsi cenu a  vim o te cene treba  14 dnu az 3 tydny, abych si zaridil v Irsku co potrebuju a chytnul rozumne letenky, nebo to jde udelat opacne, napred budu mit  letenku do CR a pak muze byt last minute ,ale stejne radeji poletim podle svych predstav a ne takhle organizovane , napriklad me vyhovuje, kdyz  letim z nejakeho letiste pro me vyhodneho a klidne muzu priletet zase na jine letiste , dny taky potrebuju vic flexibilni , nekdy 6 jindy 7 nebo 8 , coz logicky  etravel last minute  tezko nabidne
0 Citovat

S tim debilnim odletem s Vama panove 100% souhlasim - uz jsem se dostal do setupu, ze radsi jedu autem do Vidne nebo do DE abych chytil rozumny odlet, misto rani prasarny s TS - jeste spojene po priletu s tim, ze jsem predloni cekal 2,5h na Ruzyni na kufry (Menzies nemelo lidi na vykladani) a nasledne 20minut ve fronte ne go-parking (go-parking nemel ridice - smutny pri jejich vydelku)..


Takze s rodinou je pro me v hlavni sezone TS no go - LM nebo ne..


Ono i na etravelu jsou obcas ceny na delsi dobu (i na zari uz tam jsou mista) - akorat to nebude za tech 1900kc - tam je potreba pockat na klasickej LM 2-3 dopredu - zas na druhou stranu se jeste za letosni sezonu nestalo, ze by tam nejaka pecka za tech par stovek nebyla - ale holt clovek nemuze ocekavat, ze to bude presne tam, kam si koupil v dubnu ubytko na 14 dnu pro celou rodinu za 150k .. :D Ale porad jsou ty ceny lepsi, nez 8,5k za PMI nebo 15k za Kanary, coz ted QS standardne pocita za letenky pres vyhledavace.. :)
0 Citovat

Malorca  byla nedavno s Ryanairem  za 20 euro zpatecke , Kanary asi za 60  na Kanarech jde njit dobre ubytovni ,Malorca je predrazena  na ubytovni ,ale bavime se o Recku  tam treba jsou  letenky za slusnou cenu tam. ale zpet  to je spatne ,ale uz jsem psal na  konec zari je jeste na letenky brzo

0 Citovat

Ahoj, mám dotaz na Řecka znalé cestovatele: jaké banky byste mi poradili bankomat pro výběr? Všechny které jsem zatím zkoušel mě chtěly oškubat o poplatek minimálně 2,5€. Tohle se mi ještě v žádné jiné zemi nestalo.

0 Citovat

Řecké banky plošně zavedly poplatek za výběr u karet, které jsou vydané mimo Řecko, tomu se nelze vyhnout. Mě to taky překvapilo už loni. Bez poplatku by snad měly být bankomaty Attica bank, které bohužel nejsou skoro vůbec na žádných ostrovech, jen na Krétě, v Athénách a Soluni. Neměl jsem tedy možnost vyzkoušet. 

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

...a nasledne 20minut ve fronte ne go-parking (go-parking nemel ridice - smutny pri jejich vydelku)...

V PRG mně nejlíp vychází parkování přímo na letišti (PA Smart). K terminálu dojdeš za pár minut a odpadají komplikace se shuttlem na nějaký vzdálenější parkoviště. Navíc to cenově po 15% slevě (promo kód "Mastercard") vychází na podobný peníze jako ty různý parkingy okolo... Aspoň teda v případě parkování na cca 2 týdny. Pokud letíme na kratší dobu někde po EU, tak radši jedem vlakem do Vídně...

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Řecké banky plošně zavedly poplatek za výběr u karet, které jsou vydané mimo Řecko, tomu se nelze vyhnout. Mě to taky překvapilo už loni. Bez poplatku by snad měly být bankomaty Attica bank, které bohužel nejsou skoro vůbec na žádných ostrovech, jen na Krétě, v Athénách a Soluni. Neměl jsem tedy možnost vyzkoušet. 


Potvrzuju, všechny bankomaty chtěly od 2,50 po 3 eura, a to včetně Attika bank. Přimlouvám se za to to připsat do průvodce o Řecku, tato informace skoro nikde na internetu dostupná není a vědět to, vyberu si už v Bratislavě.

0 Citovat

Ahoj,

Platí stále ten poplatek za výběr z bankomatu pro "neřecké" banky?

Díky za info

0 Citovat

Já si pamatuju, že předloni jsem v aténách našel bankomat bez poplatku

1 Citovat

Loni snad všechny bankomaty na Santorini chtěly poplatek. 

0 Citovat

Je to více nebo méně podobné kdekoliv. Když chce jeden bankomat poplatek, pohledám poblíž jiný bankomat v mapy.cz (tam jsou bankomaty podstatně líp zmáknuté než v mapách Google - osobně odzkoušeno mnohokrát) a jdu to zkusit tam. Většinou se dá najít bez poplatku, ale byla už i místa, kde všechny chtěly poplatek. Naposledy před měsícem ve Slovinsku byl v okruhu 300 m ode mě jeden bankomat s poplatkem (za výběr 400 € chtěl 4 €) a dva bez, ale ty byly docela ukryté, bez mapy.cz bych nejmíň jeden z nich určitě nenašel.

0 Citovat

Propůjčím si tady tento obecný topic.

Řešil už někdo, jak vrátit Řekům jízdenky na vlak (společnost Hellenic Train)?

Od toho únorového železničního neštěstí vlaky ještě nejezdí normálně. Na květen (pro Slováky máj) mám jízdenky do Kalambaky (zastávka u Meteory). Jenže místo 6 hodin na místě to nově zkrouhli na necelé 4.  A něco mi říká, že na Meteoru to je fakt málo.

Podle podmínek se zdá, že se dá vrátit lístky až do hodiny před odjezdem. Ale to už je srážka 50%. Do 48 hodin před odjezdem by měli vrátit vše. Ale jestli hledám správně, dá se to jen po telefonu nebo na stanici. Do Řecka se dostatečně brzy nedostanu, abych to řešil na stanici bez dodatečných srážek. Jiná možnost než volat fakt není? Zdá se mi, že nechtějí, aby je někdo otravoval.

0 Citovat

A samozřejmě - nikdo mi žádné info neposlal. Když si v odkazu z e-mailu vygeneruji nové lístky, ukazují už jiné časy. Navíc, když je chci naskenovat do jejich appky, hlásí mi, že daný lístek neexistuje - jak u starého, tak nového QR kódu. Peníze z účtu samozřejmě nadále stržené a nevrácené. Prostě řecký ordung.

0