Ahoj, sleduji vývoj cen letenek z Prahy do Chicaga a měl bych dotaz. Hledal jsem konkrétně pro období 27.6-14.7 (+-3 dny). Docela mě zarazil vývoj cen. Před 14 dny jsem našel nejlevnější kolem 16k, potom to mírně rostlo na 17k (BerlinAir z Vídně). Tento týden jsem nejlevnější ceny našel dokonce kolem 13k i mírně pod (SWISS, FinnAir, ČSA+Delta). Dnes jsem koukal a ceny kolem 17-18k. Můžete mi někdo objasnit ty výkyvy? Má to co dělat s kurzem měn, dnem v týdnu, ztraceným letadlem neco co?  .

ČR -> Chicago (ceny obecně)

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

3 reakce

Ahoj, sleduji vývoj cen letenek z Prahy do Chicaga a měl bych dotaz.
Hledal jsem konkrétně pro období 27.6-14.7 (+-3 dny).

Docela mě zarazil vývoj cen. Před 14 dny jsem našel nejlevnější kolem 16k, potom to mírně rostlo na 17k (BerlinAir z Vídně). Tento týden jsem nejlevnější ceny našel dokonce kolem 13k i mírně pod (SWISS, FinnAir, ČSA+Delta). Dnes jsem koukal a ceny kolem 17-18k.

Můžete mi někdo objasnit ty výkyvy? Má to co dělat s kurzem měn, dnem v týdnu, ztraceným letadlem neco co? smiley

Co jsem četl, tak by se mělo kupovat v předstihu... ale jak moc dlouho mám reálně čekat? Ceny budou dražší a dražší, co?

Děkuji za odpovědi smiley

0

Pokud chceš letět o prázdninách, nečekej a kupuj. Z Krakova máš stále letenky pod 13tis.

0 Citovat

Ahoj , možná by stálo za zvážení směřovat odlet z PL ( Waršava,Krakov,...) Obecně vím , že letenky bývají levnější. Také jsem loni kupovala letenky do Chicaga s odletem z Waršavy období srpen,září / 2013 a letenky jsme kupovala s předstihem 11/2012. Cena byla 10500 kč přes Student Agency. Myslím , že teď se už nevyplatí moc čekat jak píšeš termín odletu 6/2014 je docela brzy. Myslím , že letenky půjdou už jen nahoru .

0 Citovat

Zrovna vcera sem se chvili vrtal v metrixu a souhlas s Davem - nejlip to v obdobi prazdnin vychazi z PL.. A nejlevnejc mi vyslo (ale hledal sem srpen) nakonec WAW - IAD..

0
3 reakce