Ahoj, v termínu 23. července - 6.srpna (+-3dny) se chystám na kurz do dánského Aalborgu. Můžete mi poradit jak se tam/zpět dostat za co nejlepší cenu z Brna? Stačí mi příruční zavazadlo a nejsem ničím omezen.  .

Dánsko / Aalborg

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

6 reakcí

Ahoj,

v termínu 23. července - 6.srpna (+-3dny) se chystám na kurz do dánského Aalborgu.
Můžete mi poradit jak se tam/zpět dostat za co nejlepší cenu z Brna?
Stačí mi příruční zavazadlo a nejsem ničím omezen. smiley

Díky
Tomáš

0

Ahoj,

tohle nebude úplně jednoduché. Aalborg je až na severu poloostrova a v dohledu není žádné letiště, kam se dá z Česka rozumně dostat. Kodaň je poměrně daleko - tam se dostaneš za cca 2800,- jednosměrně s Norwegian z Prahy, ale z Kodaně vlak do Aalborgu jede přes 5 hodin a stojí 60 EUR (jedna cesta), letecky tam lítá Norwegian za asi 40-50 EUR (jedna cesta) a trvá to 45 minut (celkem paradox, že?)

Další možností je let z Brna přes Londýn nebo Bergamo do Billundu s Ryanairem a dále vlakem do Aalborgu, ale to si myslím, že už komplikujeme moc.

Poslední rozumnou alternativou se mi jeví přímý vlak ČD z Prahy do Aarhusu asi za 3500 Kč zpáteční a následně vlak z Aarhusu asi za 40 EUR zpáteční. Autobusy Eurolines a Student Agency jezdí do Kodaně (od 1200 do 2000 Kč za jednu cestu), ale to je zase od Aalborgu daleko...

Já osobně bych asi volil cestu Praha-Kodaň-Aalborg letecky za cca 6200 Kč, ale není to ideální. Někdo jiný ti dá možná lepší tipy....

0 Citovat

Spíš bych to viděl na let do Oslo Sandefjord s Wizzem a odtud trajekt do Dánska smiley

0 Citovat

Pravda, to je dobrý tip. Let do Oslo/Sandefjord není problém sehnat levně, následně vlak do Larviku (asi 20km) a pak trajekt Larvik-Hirtshals od 40 EUR za zpáteční jízdenku a následně bus nebo vlak Hirtshals-Aalborg (asi 50km)

0 Citovat

Ahoj, taky bych se potřeboval koncem srpna dostat jednosměrně do Aalborgu co nejrozumněji, varianta "let/vlak/trajekt" zni jako super nápad, mohli byste mě odkázat nebo mi poslat PM s tipy, jak tuto cestu zařídit? Děkuji smiley

0 Citovat

Pokud zvládáš angličtinu, nebude to nejmenší problém. Norsko i Dánsko jsou moderní vyspělé země a online booking je běžná věc.

Pro let využij nejlépe WizzAir na lince Wroclaw-Oslo/Sandefjord (Torp), tady máš link: http://bit.ly/1ryY4yP - vyber si let, proklikneš se přímo na web WizzAiru, který je v češtině a zabookuješ - je to vlastně jen klikání další-další-další-platba.

Pak tě bude zajímat vlak, pak stránky https://www.nsb.no/en/ jsou celkem přehledné, v pravé části si vyhledáš spojení ze zastávky "Torp" do zastávky "Larvik" a klikáš dále, umožní ti to koupit jízdenku za 79 NOK s možností ji zaplatit kartou a vytisknout. Na nádraží v Torpu by měl jezdit každou chvíli shuttle bus z letiště, je to kousek (ale toto nemám z vlastní zkušenosti, tak třeba někdo potvrdí).

Na loď z Larviku do Hirsthals využij přímo web lodní společnosti, tady: http://www.colorline.com/booking, nemělo by být problém online koupit jízdenku za 20 EUR.

Na jízdenku v Dánsku z Hirsthals do Aalborgu využij vyhledávač: http://www.rejseplanen.dk/bin/query.exe/en, odkud je možné lístek i koupit, ale mění se jim v létě jízdní řády tak to asi ještě na srpen nepůjde, času dost...

Nezkoumal jsem časovou návaznost spojů, to už si určitě dokážeš zjistit sám... vlaky jezdí pořád, takže jde spíše o ten let a pak loď.

0 Citovat

Mnohokrát děkuji, vypadá to skvěle, orientovat se v tom dá, takže začnu brát i tuto cestu v potaz. Ještě jednou děkuji za pomoc smiley

0
6 reakcí