Ahoj cestovatele, chtel bych se zeptat jestli mate zkusenosti s timto letistem. V lete sem letime a mame cca 1,5hod na prestup na vnitrostatni let. Rad uvitam jakykoliv tip nebo postup jak usetrit co nejvic casu aby jsme v klidu stihli nas prestup  .

Istanbul Sabiha Gokcen

Založil ve fóru Letiště

Ahoj cestovatele,
chtel bych se zeptat jestli mate zkusenosti s timto letistem. V lete sem letime a mame cca 1,5hod na prestup na vnitrostatni let. Rad uvitam jakykoliv tip nebo postup jak usetrit co nejvic casu aby jsme v klidu stihli nas prestup smiley

0

Ahoj,přiletěli jsme sem , zůstali v Istanbulu a za dva dny jsme zase letěli do Kapadokie-Nevsehiru a zase zpět do Istanbulu..to letiste není malé,ale v pohodě byste to měli stihnout... Žádné vlacky, vnitrostátní čast je ve stejne "budově" a je to proste jen "čekárna" a gate - sice na druhé straně budovy ,ale pak snad po 5 m... Specialitou tureckých letišť je ze prochazis dvojí kontrolou -nejdřív do budovy letiste- to můžeš mít plnou PET lahev a pak znovu uz standardni kontrola..

0 Citovat

No tak v istanbulu normalne pousti az do letadla jak s plechovkou koly tak treba s dvoulitrovkou - tam to jde normalne .

0 Citovat

Treba i na ataturk - kdyz se leti s turkish na lince do prahy - zadny problem 2l petka koly vody atd - prochazi jak evropa tak cely svet

0 Citovat

Ano, na SG nebol problem, tam to bolo take "zrelaxovane". Vacsinou to na takychto letiskach prejde, no nejde na to spoliehat a zalezi to od toho kto ma prave sluzbu. Spoliehat sa na to, ze sa seňor v uniforme dobre vyspal sa neda. Po 9/11 sa zmenilo vela, uvidime ako to bude po Parizi 11/13. smiley
Ja si vzdy beriem cez check prazdnu pet flasu a potom si ju naplnim bud z tych verejnych vodomatov, alebo na WC. To je nepriestrelne, nikto ti nemoze povedat ani makke Fň.
Neviem, ako to robia, ale vzdy ma v odletovej hale susi jak na Novy rok smiley .

0 Citovat

To si jako fakt někdo místo láhve s vodou za 2-3 EUR plní prázdnou PET lahev vodou na toaletě? Lidi, zas to s tím šetřením nepřehánějte...

0 Citovat

Ahojte, nevíte prosím jak se nejvýhodněji dostat do centra Istanbulu z tohoto letiště ?

0 Citovat

pokud nehledáš nejekonomičštější cestu, ale pohodlnou, tak můžu z vlastní zkušenosti doporučit tenhle shuttle: http://www.istanbulairportshuttle.com/ . Využil jsem tam i zpět. Doveze tě až před hotel a zpět nabere zase u hotelu. Platí se na místě šoférovi po předchozí rezervaci. Na letišti čekal týpek s cedulkou (s mým jménem a udaným hotelem)

0 Citovat

tak ked je na letisku fontanka, naplnim si PETky aj dve, najma na long hauloch ja vypijem aj dva litre vody smiley
jediny krat co som kupoval realne vodu pred odletom bolo v Moskve na SVO za prijemne 4 eura, kedze fontanky tam neboli a inak voda nepitna ... naozaj prijemny 10 hodinovy layover smiley

0 Citovat

Pro me letiste bylo celkem zklamani. Neda se tam nic moc delat a hlavne jsem tam nenasel nikde pitnou vodu.

Kdyz jsem letel s Pegasus z Prahy do Istanbulu, tak jsem musel vylit vodu tesne pred vlezem do letadla (v gatu jiz neni zachod, kde by se dala pitna voda napustit), pak v letadla voda stoji randal - to jsem vydrzel a rikal si, ze napustim prave v Istanbulu na letisti a tam jsem bohuzel nikde nenasel pitnou vodu. Pitna voda, co se dala koupit vychazela na strasne draho a byl to max pul litr. Tak jsem to vyresil tim, ze jsem si dal extra napoj k menu v Burger Kingu.

Jinak pokud jste liny si menit penize na turecke liry, da se relativne rychle dojit do casti Istanbulu, ktera je u letiste. Cesta tam (do nejake rozumne oblasti, kde si neco muzete koupit) trvala neco pres hodinu - jsou tam vsude ploty, takze se to dost obchazi (sli jsme spis z leva - bezte z prava, je to rychlejsi). Cesta nazpatek byla za 30 min (uz jsme vedeli kudy). Takze, abych to shrnul, z/na letiste v pohode muzete jit pesky, takze nemusite mit penize na bus. Burek a caj si koupite na kartu. Jestli mate prestup na 4 hodiny tak doporucuji (i kdyz krom jedne pekne mesity tam nic moc neni - je to ale lepsi nez tvrdnout na letisti).

0 Citovat

Naplnit vodu do petky je běžná věc, hlavně když vyrážím někam dál. Kupovat někde na ulici na naše poměry předraženou vodu je alespoň pro mne hloupost.

0 Citovat

Autobusy na/z letiště jsou E10 a E11, který je o něco rychlejší. V Asii je právě balená voda tak běžná věc, že stojí všude pár korun. I v restauraci ti prodají malou/velkou vodu v plastu za normální cenu.

0 Citovat

Ahoj, moje navsteva Gruzie se blizi a tak se ptam - budu mit na tomto letisti 5 a 7 hodin na prestup (pokud pegasus poleti na cas) - co byste doporucili v blizkosti letiste? Muze to byt nejake misto k videni nebo proste jen tip, do jake casti si odskocit na jidlo a relax mimo letiste, aby nam cekani uteklo. Pokud pridate i tip, jak se do daneho mista dopravit, budu moc vdecny (o istanbulskych taxi jsem si neco malo precet a snad bych je mozna i vynechal, ale nevim, jake mate zkusenosti vy?.. nevadi nam jit pesky nebo sednout na MHD). Predem diky!

0 Citovat

ja som mal tiez pred dvomi rokmi 5 hodin layover, tak sme zobrali bus a sli vedla do Pendiku. Trosku sa pomotali, dali kebab, caj a oddychli si na promenade pri mori. Je to dost blizko na to, ze v pripade ak by nejak MHD meskala, tak taxik bude za par euro.

0 Citovat

Letime s detma o jarnakach za 3 tydny do Istanbulu. Potrebovala bych trochu nalit informace o Istanbulcard. Kde ji koupim na SAW a kolik tam cca nabit, jsme 4, jedeme do centra (evropska cast)- metro, linka pod Bosporem a tramvaj. A zpet na SAW. + nejake popojizdeni po meste, trajekt. Budeme tam 5 noci. 
+ dalsi dotaz, pry ty jejich automaty berou jen hotovost. Vymenit na letišti eura za liry, nebo vybrat z bankomatu… co je vyhodnejsi?? Predpokladam, ze ty smenarny na SAW budou se zlodejskym kurzem, ne? Jinak bych vsude platila kartou. 
Jak jste tohle vyresili?? Diky.

0 Citovat

Jedna Istanbul Card může sloužit pro více osob. Avšak pak při přestupech vždy znovu platíte.

Krom toho v Turecku ceny stále stoupají. Jedna jízda v současnosti stojí 10 lir. Údajně by měl být jeden přestup (v rámci hodiny?) zdarma.

0 Citovat

Nejsnazší bude vybrat z bankomatu, obzvlášť pokud máte např. Revolut. Většina bankomatů tam chce poplatek, je třeba vyzkoušet. V metru na SAW berou asi 2 ze 3 automatů na jízdenky (včetně nákupu Istanbul card) i karty, ale byl tam nějaký malý poplateček. Jinak kolega má pravdu, ceny se neustále zvyšují. O přestupu zdarma nevím, platí pravidlo, že každý další přestup je o něco levnější. Nicméně je třeba mít určitou částku nabitou tak jako tak, jelikož se blokuje na kartě při vstupu do dopravního prostředku.

0 Citovat

Oni asi cny zvysuji, ale kurz se snizil 1kc=cca 1,17TL, loni to byli 1,5TL. No jestli berou karty v tom automatu, tak to bych brala, protoze bysme pak vymenili TL ve meste ve smenarne nekde. A vubc bych bankomat neresila, mame mkartu svet.

0 Citovat

Ano, kurz je sice lepší, nicméně potom Vám nelze říct přesnou částku, kterou budete potřebovat na cestu MHD. Karty automaty na SAW berou, byl jsem tam v říjnu po otevření stanice metra, koupil a dobil Istanbul Card. Ohledně výměny záleží na bance, já preferuji bankomaty, pokud jsou bez poplatku.

0 Citovat

Bankomaty Ziraat jsou bez poplatku za výběr. 

0 Citovat

Diky, pisu si. Jsou v priletove hale??

0 Citovat

len taky update z tohto fakt neprijemneho letiska. Na Sabihe som sa zjavil po par rokoch a teda ziadna slava. Priority Pass tam nema ziadny lounge (po novom ani Kepler, rovnako pre Lounge Key) a vsetko tam je riadne drahe. Jedinou zachranou su nahodne rozmiestnene automaty, ktore podporuju aj bezkontaktne platby a tak voda a na automatove pomery obstojna kava stoji 10 TRY (50 centov). Cistotu WC radsej ani spominat nebudem, fakt to tam skor posobi ako preplnena autobusova stanica. 

0 Citovat

LK tam ma Kepler

0 Citovat

Už nemá, dávajú také papieriky že už s nimi nespolupracuju a že maximálne si môžte zavolať na ich infolinku 

0 Citovat

@Beáta - dá se tam na letišti koupit místní SIM karta za normální cenu, nebo má smysl koupit si ji až v centru Istanbulu? Ceny se údajně i v jednotlivých obchodech stejného operátora liší.

0