KLM nám zase chystá nějakou divočinu  .

KLM

Založil ve fóru Letecké společnosti

Tak nizozemská vláda přímo píše, že se tak snaží omezit cíleně cestování, což je jejich cíl a ještě zpřísnila jejich lockdown

0 Citovat

Já to chápu, doufám, že se mi povede dostat zpět peníze za letenku, let zrušen není, ale díky omezením prakticky nemožné. Kupováno na KLM v ticket policy je non refundable, ale na webu je možnost refundable voucher. Tak nevím, jaké pravidlo u nich převažuje...

0 Citovat

vyplň ten request na voucher, nepamatuji se jestli už v té fázi či až později jde vyplnit že vlastně voucher nevyužiješ a do pár měsíců peníze na účtu. S KLM/AF řešeno cca 3x během posledního roku a spokojenost. Pokud využiješ voucher, myslím k tomu přihodí 15%, nevím jestli to stále platí či ne. Všechny mé letenky byly samozřejmě "nerefundovatelné", ale dobře to dopadlo. Nevím jestli mi na účtu přistály peníze francouzské či holandské vlády, ale nějak to neřeším.

0 Citovat

Souhlas s Bičem, AF/KL nebyl s ničím problém, dávali 15% navíc s voucherem, stejně to bude cancelled

0 Citovat

Díky, já refundoval 2x Qatarce a tam to bylo bez problému. To mě uklidňuje, škoda, už jsem se těšil do tepla :)

0 Citovat

Ja refund s KLM uspesne doresil pred tydnem, ale byl to desny voser a prace na 2 mesice (ne ze jsem podal zadost a 2 mesice cekal, ale furt nejaky problem na jejich strane a aktivne jsem to 2 mesice musel resit).

0 Citovat

https://zdopravy.cz/klm-zazehnal...mku-71901/

0 Citovat

LukasAK napsal(a):

Ja refund s KLM uspesne doresil pred tydnem, ale byl to desny voser a prace na 2 mesice (ne ze jsem podal zadost a 2 mesice cekal, ale furt nejaky problem na jejich strane a aktivne jsem to 2 mesice musel resit).



a jak dlouho trvalo, než vám letenku vůbec zrušili? Já zažádal včera, do čtvrtka mám čas na případnou změnu, tak abych případně posunul let a žádal o zrušení s větším předstihem... Případně je budu kontaktovat telefonicky/messenger ještě no.

0 Citovat

Já zatím uvidím a počkám. Mám za měsíc letenky na Kostariku, byl jsem ochotnej zaplatit 2x PCR i to povinný pojištění (pro 4 lidi už to není úplně  málo...), ale k tomu antigennimu testu jsem zatím vůbec nenašel, kdo mi to v San Jose udělá i s potvrzením...zrušit/změnit by snad letenky měly jít 24h před odletem. Každopádně, když budete mít někdo zkušenost, tak budu rád za sdílení...

0 Citovat

Já měl Cancun, PCR test zařízený (naštěstí bez platby). Vše se dalo zrušit zadarmo. Hledal jsem antigenní test, ale u nich rapid znamená, půjdete ráno a výsledky dostanete odpoledne. NL gov má na stránkách například v Mexico City několik klinik, kde se dá udělat test opravdu rychle. Kostarika tam bohužel není... https://www.netherlandsworldwide...etherlands

0 Citovat

Zdravím, něco nového zde: https://zdopravy.cz/klm-zazehnal...mku-71901/

Mám letenku do kolumbie na 1.3., vytvořenou přes voucher. Nevíte, zda se letenka přes voucher dá stornovat, abych zbytečně nečekal a sehnal si letenku přes Aviancu, která tam léta přes Barcelonu? 

0 Citovat

dá se stornovat, odečtou si těch 15% co dali jako bonus k rezervaci placené voucherem.

0 Citovat

Někdo další v Kostarice letící zpět s KLM a řeší, kde tu sehnat 4 hod před odletem rapid test?

0 Citovat

Na Kostarice zatím nejsme, ale máme příští týden letět s KLM, tak také řešíme, kde se případně nechat otestovat na cestu zpět.

Sledujeme https://www.twoweeksincostarica....costa-rica kde je poměrně aktuální info, ale zatím to vypadá, že antigenní nikde nedělají.

Jak se k situaci staví KLM?

0 Citovat

Jojo, tak to jsme na tom stejně, lepší web jsem zatím nenašel (odlet až za 3 týdny...). S tím Hospital Cima v Escazu už jsem si i psal (je to asi nejblíž k letišti). PCR slibují do 24 hodin, 89 dolarů, bez rezervacniho systému. Ale ty antigenni zatím asi neumí nikdo.

Tak když někdo budete mít zkušenost, tak dejte prosím vědět...

 

0 Citovat

No a nestačilo by si koupit tu domácí sadu? Pokud to má certifikaci pro EU, tak by to mělo stačit a udělat si ho pak půjde kdekoliv. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

No a nestačilo by si koupit tu domácí sadu? Pokud to má certifikaci pro EU, tak by to mělo stačit a udělat si ho pak půjde kdekoliv. 

A na checkine sa preukážeš negatívnym testom (t.j. doslova plastovou krabičkou s jedným ružovým pásikom) bez akejkoľvek informácie o tom, kedy a ako si si ten výter spravil a či si si to namiesto nosa nestrčil do (_,_)? :))

0 Citovat

Je potřeba mít certifikát k výsledku, jinak by to šlo jakkoliv nafakeovat.

Ještě jsem dohledal tohle - https://ticotimes.net/2021/01/25...passengers

Konkrétně mě zaujalo:

KLM told El Financiero that it will rebook passengers from Costa Rica on alternate flights so that travelers can obtain the antigen test elsewhere in Europe before entering the Netherlands.

“Unfortunately, so far it has not been possible to implement a process that facilitates antigen testing four hours before boarding, so KLM will not be able to take travelers from Costa Rica to the Netherlands until passengers can present negative results for both as required by the Dutch authorities,” Catalina Vergara, KLM spokesperson, told El Financiero.

Jak důvěryhodný to ale je moc netušim.

0 Citovat

Tak zkusenost s navratem z Kostariky: KLM az pri telefonickem nahaneni nabidla prebookovani na let pres Pariz, celkem by se cesta zpet protahla na 4-5 dni. Takze jsme radeji koupili letenky pres   New York a Frankfurt, kde jsme si vystacili s PCR testem. 
V dobe naseho odjezdu zadne rapid testy nebyly, v klinice, kde jsme si delali PCR nam rekli, ze by ho mozna zvladli udelat do 4 hod za 333$ (a neni to uplne overena informace).

0 Citovat

ESTA?

0 Citovat

Byli asi 14dnu mimo Schengen,ne?

0 Citovat

Nebo se mohli trefit do tech par dni, kdy to Trump zrušil a nez to Biden opet zavedl ten ban pro Schengen, pokud nebyli v Mexiku 14 dni? Ona nám to Magda určitě rekne, jak to bylo :)

0 Citovat

Trump to sice zrusil, ale s platnosti od 26.ledna. Takze, nez to vubec veslo v platnost, Biden uz to zase prodlouzil.

Jestlize takto resili letenky nazpet z Kostariky, tak splinili tu podminku 14dni mino Schengen.

0 Citovat

Uz to vidím,mas pravdu Ondro.

0 Citovat

Magdalena napsal(a): V dobe naseho odjezdu zadne rapid testy nebyly, v klinice, kde jsme si delali PCR nam rekli, ze by ho mozna zvladli udelat do 4 hod za 333$ 

A můžu se zeptat, kde jste dělali ten PCR, bylo to v pohodě? My bychom se měli vracet v úterý odpo, tak počítám, jestli to zvládneme, když půjdeme Na test v pondělí ráno. A jak píšeš o tom pojištění- to jste jen nahráli podmínky, co máte ke kartě? Bez jakéhokoli dalšího papíru?

0