Zdravím, máte doporučení na nějaký zajimavý city trip s cestou vlakem/letadlem směrem od Prahy na jih + východ ? Přemýšlím o Budapešti, ale tam mám stále trochu respekt kvůli jazyku. Plánuji 3-4 dni nejlépe v termínu 23.-26. srpen.  .

City trip

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

11 reakcí

Zdravím, máte doporučení na nějaký zajimavý city trip s cestou vlakem/letadlem směrem od Prahy na jih + východ ? Přemýšlím o Budapešti, ale tam mám stále trochu respekt kvůli jazyku. Plánuji 3-4 dni nejlépe v termínu 23.-26. srpen. 

0

Co třeba Vídeň - Krems - Melk? Jestli to teda není moc blízko... :-)

0 Citovat

Budapešť, Bologna, Milán, Řím podle ceny letenek. Rotace dovolují i víkendové pobyty. Na srpen už ceny nejspíš jen porostou. Obvykle se dají sehnat mezi 1000 až 2000 za zpáteční. Nebo se podívej z Bratislavy na Sofii, Skopje, Tuzlu či Niš. Se štěstím se dají letenky koupit od 20€.

0 Citovat

https://cs.duolingo.com/course/h...-line ;  s tímto kurzem bych se ani té Budapešti nebál

0 Citovat

no keby vsetci mali riesit madarcinu, tak v Budapesti ziadny turista nie je :)

Myslite, ze madarski turisti sa boja ist do Prahy kvoli cestine? vsade sa dohovorite po anglicky a ked nahodou nebudu chapat, slusne podakujete "Nyasgem! " a utekajte :)

0 Citovat

tonicu, nejsi ty vegetarián?

0 Citovat

to by som si velmi Balkan a ex-ZSSR neuzil

0 Citovat

ale prd, narážka na hlášku "nežere maso, nechápe fór". 5ti minutový online kurz denně čekoholiv a zdarma nenaučil nikdy nikoho nic.

0 Citovat

jaaaaaj to.... no ja som mal rozpisany "post" ..potom som siel na kavu a az neskor som ho odoslal a medzitym si uz ty prispel :)) (to som reagoval na ten prvy prispevok o respekte, nie na duolingo :D)

0 Citovat

Respekt kvůli jazyku nikdy neměj. Vždycky narazíš na někoho s kým se nedomluvíš jinak než rukama a nohama. To jsou ty dílčí zážitky díky kterým je cestování super ;) Jestli neovládáte pantomimu, tak doporučuju potrénovat u Activit




1000.jpg

0 Citovat

Budapešť nebo Krakow  nebo Berlín mi prijdou jako skvělé "tréninkové" destinace. Tam letadlem a zpátky busem nebo vlakem. 

0 Citovat

to mi připomělo "Fordem tam a vlakem zpátky"

0
11 reakcí