Dobrý den prosím neletí někdo z Prahy do NEW YORK 23.8. 2018  - v 17.15 z Prahy do Londýna Heathrow číslo letu AA6506  a od tud v 19.30 NY  č.l. AA141  na přestup je jen 70 min a mam strach že to nestihnem letím se synem a s přestupem poprvé neumím anglicky  a bojím se že tam zabloudíme  :-( moc děkuji za rady nebo informace co jak udělat aby jsme to stihly  .

Přestup na Heathrow na lety do USA s American Airlines

Založil(a) ve fóru Letiště

20 reakcí

Dobrý den prosím neletí někdo z Prahy do NEW YORK 23.8. 2018  - v 17.15 z Prahy do Londýna Heathrow číslo letu AA6506  a od tud v 19.30 NY  č.l. AA141  na přestup je jen 70 min a mam strach že to nestihnem letím se synem a s přestupem poprvé neumím anglicky  a bojím se že tam zabloudíme  :-( moc děkuji za rady nebo informace co jak udělat aby jsme to stihly 

0

Londýn je v pohodě....70min stačí...žádný stres)

0 Citovat

Ten přestup se dá stihnout, musíte se po příletu podívat na obrazovky s odlety "departures" a tam najít váš let do New Yorku a číslo terminálu a odletové brány (gate)... https://www.heathrow.com/departu...w-york-jfk

a pak sledovat značení k uvedené gate. Chce se to nikde nezdržoval, protože zejména na bezpečnostní prohlídce to Jde někdy dost pomalu a Heathrow není zrovna uživatelskypřívětivé letiště. 

Kolik je synovi?

0 Citovat

Je mu 14 ten něco málo anglicky umí ale asi na domluvení se s někým no nevím 

0 Citovat

u směrových ukazatelů máte i odhadovaný čas potřebný na přesun-při přestupu bude ještě jedna prohlídka,tak případně kafe až pak...může tam být fronta i nemusí))

0 Citovat

Prosím a je to tak že vystoupíme z letadla ve třetím patře a nastupuje se ve druhém 

0 Citovat

Vystoupíte z letadla a půjdete prakticky jen za nosem, tuším, že odlet máte také z Terminálu 3 a odbavení na lety American Airlines je po cestě, nejde přehlédnout. Čas na přestup cca 20–30 minut max.

0 Citovat

Těch 20-30 minut to taky v reálu maximálně bude, vzhledem k tomu, že let z Prahy přistane v LHR u gate když to dobře půjde v 18:20 a že ten let s AA se začne boardovat v cca 18:40 a v 19:10 to klidně uzavřou. A musíš projít security. A taky bych vzal v úvahu, že linka PRG-LHR BA861(AA6506) má za poslední dobu průměrné zpoždění na příletu 20-40 minut.  

0 Citovat

Moc děkuji za rady ;-)

0 Citovat

Teď jsem na to koukala a včera zpoždění 26 minut takže se asi máme na co těšit když letadlo nestihneme tak asi jít na pobočku AA a skusit se nako domluvit o náhradním letu nebo poradí někdo jak to tam chodí ;-)

0 Citovat

sulcova.j71 napsal(a):

Moc děkuji za rady ;-)

To je všechno pravda, jen si příště kup nějaký spoj s normálním přestupem. Ono je sice pěkné, že ti dopravce musí poskytnout náhradní spoj pokud ti to uletí, ale jistě to není nic příjemného to řešit a čekat na letišti nebo v hotelu na náhradní let. Já bych si osobně nikdy spoj s přestupem 70 min nekoupil . Stačí malé zpožděni a jsi v ř..i.. Obzvláště když cestuješ s dítětem a neumíš anglicky. Tady ty řeči že žádný stres jsou opravdu úsměvné. Pokud má letadlo zpožděni, a  že běžně má 30 min, jak tu někdo píše, tak bych rozhodně v klidu nebyl. Najdi si plánek letiště, koukni odkud to letí, at máš představu a nemusíš to na letišti řešit. Na přestup žádnou angličtinu nepotřebuješ, ale pokud ti to uletí, tak pak ano. Hlavně si zajisti sedadla pokud možno co nejblíže východu (vepředu), at se nezasekáš deset minut jen v letadle.

0 Citovat

Abych pravdu řekla nikdy jsem s přestupem neletěla a vůbec mi to nedošlo a když jsem se ptala na student Agency tak mi řekli že jim to tak ta společnost nabízí táže by se to melo v pohodě  stihnout a to že to ma tak často zpoždění to jsem začla sledovat až  nedávno no bohužel už s tím nic neudělám  ale chybama se člověk učí ;-)

0 Citovat

14 let už sice není "dítě", nicméně je pravda, že kupovat itinerář s tak těsným přestupem, kde navazující let je poslední přímý let přes oceán (ten den), není úplně prozíravé. 

0 Citovat

Moje zkušenost z LHR na podobných přestupech byla, že u zpožděného letu čekali letištní zaměstnanci s cedulkama a všem, co měli někam pokračovat a měli to hodně natěsno, rozdával kartičky na expres/fast track průchod přes security/odbavení.

0 Citovat

Děkuji za povzbuzující info ;-)

0 Citovat

Letel som Vancouver - Londyn(LHR) - Vieden, mali sme meskanie a v Londyne mi ostalo 25 minut na prestup, bez problemov som to stihol....

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

A co teprve v NY pokec z CBP urednikem 🤣


To muze byt asi vetsi problem pri absenci anglictiny. Absolvoval jsem 2x  a chteli si povidat docela dlouho, nelibilo se jim razitko z Dubaje v pasu
0 Citovat

Mohu pottvrdit, že na LHR je přestup za 70 minut v pohodě. Letěli jsme před pár týdny, měli jsme díky zpoždění necelou hodinu. Jak už zmínil inutihar, tak při výstupu z letadla stála paní s cedulkou letu do Prahy a rozdávala cedulky pro rychlejší bezpečnostní kontrolu. Takže sledujte, zda tam paní bude, značení po letišti docela intuitivní, prostě sledovat číslo terminálu, pravděpodobně přejezd autobusem, kontrola a jste tam.

0 Citovat

Moc všem děkuji  ;-) 

0 Citovat

v patek 3.8. jsme leteli stejnou trasu, z prahy vse ok, v londyne zpozdeny let aa141 25 hodin, zajisili nam nocovani na hotelu, vouchery, na jidlo. Sileny stres , kdy se odleti, let porad menili, nakonec tedy odlet 4.8. vecer. 

0 Citovat

Dobrý deň všetkým,mám jednu otázku.Letíme do USA a prvýkrát s prestupom.Viedeň-Londýn Heathrow-Los Angeles.V Londýne budeme mať na prestup cca 2,5 hodín.Nie je to málo?Nepoznáme toto letisko a naše jazykové schopnosti sú minimálne.

0
20 reakcí