Mám dotaz, je běžné, že UIA nefunguje online check-in? Po zadání booking reference a příjmení dostanu, kromě otázky, jestli mám svolení od všech pasažérů blabla atd., už jen hlášku "Sorry, we are unable to retrieve your booking. Please recheck your information and try again."A pro zasmání přidávám screenshot s akčními cenami. :) .

UIA

Založil ve fóru Letecké společnosti

Mám dotaz, je běžné, že UIA nefunguje online check-in? Po zadání booking reference a příjmení dostanu, kromě otázky, jestli mám svolení od všech pasažérů blabla atd., už jen hlášku "Sorry, we are unable to retrieve your booking. Please recheck your information and try again."
A pro zasmání přidávám screenshot s akčními cenami. :)


uia-chyba.png

0

Nedošlo od nákupu k nějaké změně časů? Pokud ano, nech si to přes jejich podporu opravit a pak to půjde.

0 Citovat

cali napsal(a):

Nedošlo od nákupu k nějaké změně časů? Pokud ano, nech si to přes jejich podporu opravit a pak to půjde.

Jojo, došlo, už jsem to s nimi řešil, ale nenapadlo mě, že bych je měl rovnou požádat o "umožnění" online check-inu. :D Tak to holt udělám zítra. Mimochodem, asi tak trošku opravili Manage my booking, jsou tam už vidět lety koupené před spuštěním této funkce, ale že by je napadlo dát tam kolonku pro přidání FFP, to né. :)

0 Citovat

Pokud jsi kupoval v Low cost tarifu, tak je FFP stejně bezpředmětný, nepřipisuje žádné míle.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Pokud jsi kupoval v Low cost tarifu, tak je FFP stejně bezpředmětný, nepřipisuje žádné míle.

To samozřejmě vím, ale někde jsem četl o zvýšení váhového limitu pro příruční zavazadlo po několika letech, tak snad je to pravda. :)

0 Citovat

No ano, ale najprv tam musis dostat nejake mile, aby si mal vobec karticku

0 Citovat

Někde jsem četl, že už to stejně zrušili tu výhodu pro jejich kartičkáře ohledně zavazadla. Jinak je to jak píše cizy, musíš absolvovat aspoň jeden let v jiným než Low cost tarifu, aby jsi měl aspoň nějaké míle - kartičku - vyšší limit.

0 Citovat

ale tak vzdy je dobre, ked mas nejake lety v databaze, ze si staly zakaznik, co lieta za 30 euro do kazachstanu :D... aj ked na nejaky op-up neverim :D

0 Citovat

Tady ma nekdo komplex 😂

0 Citovat

Aha, tak nic. Díky za info. :)

Jinak ten problém s online check-inem je asi moje chyba - neuvědomil jsem si, že ten večerní let, na který nás přehodili po zrušení ranního, je codeshare s ČSA, na jejich webu to samozřejmě šlo. Ta hláška na webu UIA mohla být trochu inteligentnější a upozornit na to, podle vzoru normálních aerolinek. :)

Taky jsem si tady v průvodci přečetl, že "Výběr sedačky je možný zdarma během online odbavení.", což teda nešlo, hádám, že se to na lowcost tarif nevztahuje nebo je problém v ČSA? Podle nich je každé volné sedadlo "komfortní" a za prachy. :)

0 Citovat

Matně se mi v hlavě vybavuje, že UIA by mohla být jedna z těch výjimek, kdy tarifu low-cost při nenastoupení prvního letu nepropadne let zpatky. V rychlosti na Googlu jsem nic nenašel ani pro a proti. Jak to je?

Sešel se mi málo pravděpodobný scénář - návrat z větší cesty přes Kyjev má dvoudenní rozdíl vůči víkendovce v Kyjevě. Kdyby to tak náhodu bylo, vezmu si den dovolené navíc a mrknu, do nějaké postsovětské republiky by se dalo zaletět. 

0 Citovat

Kupuj lety samostatně- cenově to vyjde nastejno a máš jistotu.

0 Citovat

Mám tu Praha-Kyjev-Dillí-Kyjev-Praha a na další letence o dva dny později víkendovka Praha-Kyjev-Praha. Že by u Ukrajinců vycházelo lépe nebo nastejno kupovat jednosměrné letenky, nevím. Jen o tom, že se často vyplatí koupit letenku Praha-Kyjev a pak Kyjev-bývalý Sovětský svaz zvlášť. 

0 Citovat

Cenově to vyjde nastejno, když kupuješ zpáteční tak je cena cca 50/50, když kupuješ zvlášť, tak je to cca 2/3 pro lety do Kyjeva a 1/3 pro lety z Kyjeva, ale máš dvě nezávislé letenky za cenu zpáteční.


If you purchase roundtrip ticke or two one way ticket it will only have a price differece and depends on destination. 

You may check the prices ans seats availablility on desired destionation on our web-site. 

Round trip ticket cannot be used only on the way back. 

When travelling on UIA, please be aware of and comply with our policy regarding use of flight coupons. 

1. UIA flight coupons are valid only for the sequence of transportation as shown on the passenger’s ticket, starting from the first point of departure via any agreed stopping point to the destination. 

2. An air ticket will not be valid if a passenger breaks the sequence of use of their flight coupon and commences their journey at any stopover or agreed stopping point, unless this is a result of operational interruptions by the airline or its authorized agent. 

3. In the event a passenger breaks the sequence of use of flight coupons, UIA reserves the right to refuse carriage for that passenger as well as refuse a refund for unused flight coupons. 

Flight Coupon means that part of a ticket or e-ticket that indicates the particular points of departure and of arrival (flight segment) between which the passenger is entitled to be carried with their baggage.

0 Citovat

Díky. Tak si pobyt v Kyjevě neprodloužím :D Jedině kdyby mi začali měnit mou víkendovku, tak jim napíšu, že chci nechat jen cestu zpět.

Round trip ticket cannot be used only on the way back.

0 Citovat

Zdravím..ted o vikendu mi uia zrusili let z budapeste do bangkoku nabizeji mi nahradu o 2 dny posunutou.. mam ale jiz zakoupeny prelety po thajsku.. jde to nejak resit?

0 Citovat

Jestli posunuli dopředu, požádat o posunutí dozadu. Pokud nezrušili let z Kyjeva do Bangkoku, ale z Budapešti do Kyjeva, tak zkusit požádat o změnu na Praha-Kyjev nebo Vídeň-Kyjev. Nebo posunout 1. let a udělat si bonusový výlet po Kyjevě.

0 Citovat

Taky mám otázku - už na jejich webu nevidím codeshare ČSA, něco se změnilo?

0 Citovat

Tiež si mal odlet v stredu? Mne tak tiež zrušili KBP-BUD, presun do Viedne nechceli ale nakoniec sme posunuli o deň skôr a k tomu my prebookovali aj separátnu letenku DXB-KBP. Všetko som riešil cez Facebook chat.

0 Citovat

Když mi jednou zrušili ranní let z Prahy a chtěli mě dát na odpolední (den v Kyjevě v čudu), tak jsem je nakonec ukecal na večerní den předem s ČSA. Trochu se cukali, ale dali se přesvědčit, že a) ztraceného dne v Kyjevě je fakt strašně velká škoda a b) nemůžou po mně chtít, abych si vzal den dovolené navíc. Navíc to omylem změnili na špatný den, ale bez řečí to opravili.  Výsledek akce - den v Kyjevě zachráněn a nečekané míle do Panorama Clubu, nevýhody - letadlo ČSA mělo přes 2h sekeru a nedalo se přespat v Kyjevě  v airside.

Takové vstřícné jednání jsem s jinou aerolinkou dlouho nezažil. Pokud se budou s nějakou změnou cukat, zkusil bych zapojit psychologii a zahrát na národní a firemní hrdost. :D
0 Citovat

akoze ja uz som s nimi cez FB chat vselico vyriesi, podobne ako ty na CSA, tak som vybavil Austrian do VIE, alebo jednoducho dokupil bagaz za mile.

0 Citovat

Já teď budu tak trošku doufat, že mi pohnou s jedním letem, abych ho mohl zrušit. Koupil jsem si na víkend Kyjev a teď mi do toho padlo Dillí. :)

0 Citovat

zrusili jen ten priskok z budapeste do kyjeva tam i zpet.  nabidnuli mi jiny let. Smer tam posunuty o den a zpatky o dva. to mi samozrejme uz nevyhovuje. Nasel jsem let z vidne ktery presne navazuje na ten puvodni let z kyjeva do bangkoku a zpet. tak uvidim.

resim to pres mail.. neni lepsi ten FB? dekuji za odpoved.

0 Citovat

PAULOOO napsal(a):

zrusili jen ten priskok z budapeste do kyjeva tam i zpet.  nabidnuli mi jiny let. Smer tam posunuty o den a zpatky o dva. to mi samozrejme uz nevyhovuje. Nasel jsem let z vidne ktery presne navazuje na ten puvodni let z kyjeva do bangkoku a zpet. tak uvidim.

resim to pres mail.. neni lepsi ten FB? dekuji za odpoved.

Určitě FB, to je takové bezprostřední. :)
0 Citovat

Hlavně bych to vzal pozitivně - nejdřív je vychválit, jaké máš na jejich podporu skvělé reference a že jsi pevně přesvědčen, že ti dokážou lety změnit ke tvé plné spokojenosti a že si své vynikající zkušenosti s nimi samozřejmě nenecháš pro sebe..... :D U cvičených opic z nejmenovaných "západních" aerolinek by to asi nepadlo na úrodnou půdu, ale tady by snad mohlo...

0