Ahoj,během Vánoc budu nejspíš někde v západní Malajsii/Thajsko/Vietnam a rád bych se poté podíval do Číny. Chci se zeptat, máte někdo nějaký tip, jak se nejlevněji (v rámci rozumu) dostat do Pekingu a pak pokračovat někam dal? Plán úplně nemám, kam se podívám po Číně, rád bych ho přizpůsobil cenam letenky. Myslel jsem třeba Japonsko/Borneo nebo tak nějak. Nejlevněji to dopadá na Vladivostok, ale ten v plánu navštívit nemám. Díky za případné tipy.  .

Letenky do Pekingu z okolních států během Vánoc

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

9 reakcí

Ahoj,


během Vánoc budu nejspíš někde v západní Malajsii/Thajsko/Vietnam a rád bych se poté podíval do Číny. Chci se zeptat, máte někdo nějaký tip, jak se nejlevněji (v rámci rozumu) dostat do Pekingu a pak pokračovat někam dal? Plán úplně nemám, kam se podívám po Číně, rád bych ho přizpůsobil cenam letenky. Myslel jsem třeba Japonsko/Borneo nebo tak nějak. Nejlevněji to dopadá na Vladivostok, ale ten v plánu navštívit nemám. 


Díky za případné tipy. 

0

Zimný Peking - fuj :)

Z vietnamu prejdi po zemi do Kunmigu a odtiaľ už vnútroštátnym letom.

0 Citovat

Díky za tip. Jde o návštěvu kamarádů a zimu snad nějak přežiji. :)


Ještě dotaz, žádost o vízum si asi bez problémů můžu podat až ve Vietnamu, že? Může být nějaký problém v tom, že do Číny se busem? Ale jelikož se autobusové linky provozují, tak v tom asi nebude žádný velký problém. 

0 Citovat

ja som siel do Ciny aj pesi :) (z HK) takze nie, problem nebude. S vizami ti neporadim, treba si zistit ci je OK aj pre cudzincov ziadat o viza vo vietname, niekde boli obmedzenia ze len domaci mohli ziadat.

0 Citovat

Díky, jeste jednou. Na internetu jsem našel i článek a je to v pohodě zadat o vízum v Hanoi, víceméně chtějí stejně věci jako na české ambasádě, místo letenky jim stačilo říct, že tam jednou busem. 

0 Citovat

Letos se podminky zadosti o cinska viza v jine zemi, nez clovek zije, trochu zprisnily. V Kuala Lumpur, kde jsem zadal uz loni, mi letos rekli, ze to muze trvat o nekolik tydnu dele, protoze si me muzou dukladneji proverovat. Psal jsem letos na papir i zduvodneni (delsi cesta). Nakonec mi bylo vizum v beznem terminu udeleno. Asi take zalezi na konkretni zemi zadatele.

Ohledne vstupu ci vystupu do ci z Ciny po zemi jsem nasel na netu vetsinou, ze lidi nedoporucuji to v zadosti uvadet a radeji si poridit letenku (to jeste neznamena ji zaplatit).

Jestli myslis prechod Lao Cai - Hekou, tam neni mezinarodni linka busu, ale prejdes pesky a vyuzijes mistni MHD ci taxi, pokud vim.

0 Citovat

Letenky z Pekingu do okoli mi prisly drahe, kdyz jsem to pred casem hledal. Nakonec jsem ho uplne vypustil kvuli zajimavejsim destinacim. Zkus letiste Tianjin a Spring Airlines a pozor na jejich limit na hmotnost zavazadel.

0 Citovat

Díky Libore, no tak uvidím, snad to bude nějak ještě bez problémů. Případně to zařídím hned, jak bych případně dorazil do Hanoie, procestoval kousek Vietnamu a pak si vyzvedl pas, budu mít sebou nejspíš dva.  V Číně už jsem byl tedy v loni, ale nepředpokládám, že to bude nějaký problém, že už jedno čínské vízum v pasu mám. Zažádal bych klidně v ČR, ale nevím, kdy přesně se tam vydám a ta platnost víza jejen tři měsíce. 

0 Citovat

Predchozi vizum problem neni, akorat se to vyplnuje do dotazniku a chteji kopii stranky pasu (i kdyby bylo v jinem pase, to oni maji jiste v databazich). Problem by mozna byl, kdybys mel u predchozi cesty vyraznou zmenu itinerare, zvlast smerem na zapad Ciny nebo do Tibetu. Nebo nejaky prusvih. Chteji i cislo OP, coz mozna nebudes mit s sebou.

0 Citovat

Ok, díky za info. Uvidím, jak to dopadne, třeba se tam nakonec nepodivam.

Jinak nakonec jsem koukal, že by se dalo klidně z Hanoie do Nanningu a pak bych to klidně vzal rychlovlakem z Nanningu do Pekingu. Ani ne tak kvůli ceně, ale abych se projel trochu pořádným vlakem. :-)

0
9 reakcí