Letiště Mahé
Ahojte,
chtěl bych poprosit o radu. S manželkou máme koupenou letenku do Mahé. Chtěli bychom ale hned přeletět na Praslin s Air Seychelles, které lítají mezi ostrovy cca každých 30 minut. Chtěl bych se zeptat, jak velkou rezervu si máme na přestup nechat - budeme muset projít celní kontrolou, vyzvednou zavazadla a znovu se odbavit na vnitrostátním terminálu. Jak velká rezerva by byla "na jistotu"?
Zkoušeli jsme i variantu koupit si letenku rovnou na Praslin, ale ta vycházela cca o 10.000 Kč dráž, než tato varianta se samostatnou letenkou Mahe - Praslin.
Díky za pomoc,
Majkl.
Ahoj,
musíš hlavně jako 1. vyběhnout z letadla, vypsat rychle papír s údaji a projít kontrolou (pokud máš vše ok, je to na pár minut). My jsme vyšli poslední z letadla a trvalo nám to 45min k zavazadlům. Terminál je malý, takže si myslím, že za max 30min si venku. S odbavením na vnitrostátní let Ti neporadím, ale při odletu domů jsme byli za 10min v odletové hale.
Ještě bych se podíval, kdy přistávají letadla před vaším, protože jsem vyzvedával známé a čekal na ně hodinu, protože před nimi byli cestující z předchozího letadla.
Ahoj, já jsem byla na Seychellech letos v červnu, a odbavení na letišti trvalo zhruba 40min, celkem dlouho jsme čekali na kufry. Pasová kontrola byla rychlá, jen si dopředu musís v letadle vyplnit vstupní formulář. A mě si pak vyhlédli při odchodu a prohledávali mi kufr celý, chtěli vidět zpáteční letenku, a rezervace k ubytování, které si i na papír opsali, takže těžko říci..
V minulosti bolo prebookovanie na iný let bez problémov za 10€/osoba. Over si na stránkach Air Seychelles, či to ešte platí.
Díky komentáře. Náš plán byl nechat si na přestup cca 4h (i naše letadlo může mít zpoždění). Vidím, že by to zřejmě mělo stačit.