Měli jsme letenky Kuba-Drážďany jsme přiletěli asi o 8 hodin později, tak jsem poslal žádost o kompenzaci na  buchungsinfo@eu.eurowings.com již 8/7 a dostal jsem jen automatickou odpoveď.Nevíte někdo jak je kontaktovat jinak a urychlit to? Na helplince mi více měně suše řekli, že aktuálně vyřízení kompenzace trvá cca 3 měsíce... .

Kompenzace Eurowings

Založil ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Měli jsme letenky Kuba-Drážďany jsme přiletěli asi o 8 hodin později, tak jsem poslal žádost o kompenzaci na  buchungsinfo@eu.eurowings.com již 8/7 a dostal jsem jen automatickou odpoveď.

Nevíte někdo jak je kontaktovat jinak a urychlit to? Na helplince mi více měně suše řekli, že aktuálně vyřízení kompenzace trvá cca 3 měsíce...

0

vydrž, Prťka, vydrž!

0 Citovat

A proč to posíláš na e-mail Zkus to přímo https://www.eurowings.com/en/4u/...ation.html ,pokud budeš mít problém, dával jsem tu někde kontakt na německého advokáta, který ti to vymůže, tedy 100% nároku bez provize.

0 Citovat

Cali, díky tenhle formulář jsem neznal, nicméně to nemůžu použít. Problém byl na přestupu v CGN, kam jsme přiletěli už ve chvíli kdy nám odletěl návazný spoj.

tak zkusím ještě jednou prohledat forum...

0 Citovat

přestup důležitý není, důležitá je sekera v cílové destinaci (cílová destinace v rezervaci, v tvém případě není jasné, zdali jí byl Kolín či Drážďany). Pokud jsi např. doletěl s dvouhodinovou sekerou s Eurowings do CGN a následkem toho nestihl přípoj na jiné letence(separátní rezervaci) do Drážďan, tak samozřejmě žádný nárok na kompenzaci nemáš. Pokud to bylo na jedné rezervaci do Drážďan s přestupem v Kolíně, tak pak je to jiná. V tom případě by jsi "Caliho formulář" využít mohl.

0 Citovat

Děkuji Danielovi za pomoc při konciliu:-) Přesně tak, jak píše - důležitý je dolet do cílové destinace, pokud to byla jedna letenka. A potom samozřejmě použít ten odkaz... Také úplně nechápu ten routing.

0 Citovat

To já vím jak fungují kompenzace :)

Nás původní itinerář na jedné letenky byl VRA-CGN a CGN-DRS. Poté co nám uletěl přípoj tak dostali letenky od LH na routing CGN-MUC a MUC-DRS. Prostě sobota a nic jínýho už z CGN neletělo...

Jenže do toho formuláře od Cali nemám co zadat, jelikož původní let CGN-DRS letěl včas jen bez nás :)

0 Citovat

Je to tvůj boj, ale jestliže koupený let byl VRA - DRS a na něm vzniklo zpoždění, tak nechápu, proč bys tam zadával let z CGN. Tvůj let byl jak píšeš VRA-DRS a tam vzniklo celkové zpoždění, bez ohledu na jakém segmentu to bylo. Aspoň takto jsem to s podobným routingem řešil já a vše bylo vyřízeno, dokonce zaplatili kromě kompenzace i komplet letenky. Já to pořád nechápu, kde je problém, uniklo mně něco??

0 Citovat

IMHO, problém je asi v tom, že do formulára sa požaduje zadať číslo letu, pričom  let VRA-DRS nemá svoje číslo; skladá sa z dvoch segmentov, pričom čísla letu majú segmenty VRA-CGN a CGN-DRS.

0 Citovat

Jasně, teď  jsem se díval a vypadá to EW131+EW28. Pak tedy asi opravdu nezbývá, než e-mailový kontakt. Alles klar:-)

0 Citovat

Hm tak  nezbývá než čekat :) ale i tak díky za tip cali...

0
10 reakcí