Ahoj, tak k 1. 10. se odporoučela společnost Primera Airhttps://qz.com/1408807/primera-a...n-general/Jelikož jsme s nimi měli letět zpět z USA 12.10. a letenky pořídili přes Kiwi.com, tak mě zajímá, jestli někdo máte tušení, jak se s tímhle oříškem Kiwi vypořádají. Zatím nás nikdo nekontaktoval, v podmínkách píšou, že v případě Force Majeure nemusí vždy poskytnout náhradní let.Tušíte jestli máme v případě zrušení společnosti alespoň nárok na vrácaní "letného", obzvlášt u letenky od překupníka?DíkyJakub .

Primera Air - bankrot a jak to vyřeší Kiwi.com

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

9 reakcí

Ahoj, tak k 1. 10. se odporoučela společnost Primera Air


https://qz.com/1408807/primera-a...n-general/


Jelikož jsme s nimi měli letět zpět z USA 12.10. a letenky pořídili přes Kiwi.com, tak mě zajímá, jestli někdo máte tušení, jak se s tímhle oříškem Kiwi vypořádají. Zatím nás nikdo nekontaktoval, v podmínkách píšou, že v případě Force Majeure nemusí vždy poskytnout náhradní let.


Tušíte jestli máme v případě zrušení společnosti alespoň nárok na vrácaní "letného", obzvlášt u letenky od překupníka?


Díky

Jakub

0

Článek o krachu na IDNES: https://ekonomika.idnes.cz/let-l...nicni_mato

0 Citovat

Řeš to se svou bankou - reklamuj, že jsi zaplatil kartou službu, kterou jsi nedostal. Banka, resp. kartová společnost, za nedodání služby ručí, jmenuje se to chargeback. Reklamoval jsem kdysi úspěšně u ČS zaplacenou letenku u Sky Europe poté, co zbankrotovaly.  Ty 2 tis. Kč mi spořka vrátila. Podrobněji třeba zde, i ty Sky Europe jsou tam zmíněné:

https://www.irozhlas.cz/ekonomik...191317_kro

0 Citovat

Tak vypadá to že se toho chytil Norwegian:

https://travelfree.info/norwegia...assengers/


Nevím které máte lety ale asi bych to zkusil. Na Kiwi bych nespoléhal a řešil osobně.

0 Citovat

Za kolik vlastně PA prodávala letenky? 

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Za kolik vlastně PA prodávala letenky? 

Za pár rublů...

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Za kolik vlastně PA prodávala letenky? 


149,- OW light tarif.


277,-RT

0 Citovat

Kdysi jsem četla nějaký rozhovor s O'Learym a on vysvětloval, proč Ryanair nebude létat přes Atlantik tím, že za stejnou dobu co ten let trvá vydělá lety po Evropě mnohem více peněz. Asi na tom něco bude. 

Na druhou stranu, za 277 eur už seženu promo cenu na let s běžnými aerolinkami, sice bez kufru, ale s jídlem z Rakouska a Německa.


0 Citovat

Přesně dle očekávání některých místních uživatelů nám KIWI.com nepomohlo absolutně v ničem. Zhruba 6 dnů nás nechali čekat, jen posilal zpravy skrz FB s tvrzením, že nám určitě pošlou nabídku nového letu během "24 hodin, 48 hodin apod.", po 144 dnech jsme nakonec zabukovali nahrani lety se slevou od Norweigian air Flexy+ celkově za 323 EUR pro dvě osoby.  Měli bychom nicméně obdržet refund za zrušené lety, alespoň to tvrdí na svém webu.

0 Citovat

Tak na Kiwi neni zadny spoleh :)

0
9 reakcí