Zdravím, mohl bych poprosit znalého cestovatele, který by mi mohl doporučit fígle jak najít nejlevnější letecký spoj, případně hotel na tento přibližný termín. Cestuji opravdu málo a min. 6 - 8 tisíc na 4 dny, které plánuji s rodinou do Londýna, mi přijde opravdu hodně pouze za hotel a letenku pro jednoho. Za každou pomoc nebo tip jak ušetřit budu vděčný. Děkuji  .

Londyn 8.8 - 16.8.2014 - nezkuseny cestovatel

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

14 reakcí

Zdravím,

mohl bych poprosit znalého cestovatele, který by mi mohl doporučit fígle jak najít nejlevnější letecký spoj, případně hotel na tento přibližný termín.

Cestuji opravdu málo a min. 6 - 8 tisíc na 4 dny, které plánuji s rodinou do Londýna, mi přijde opravdu hodně pouze za hotel a letenku pro jednoho. Za každou pomoc nebo tip jak ušetřit budu vděčný.


Děkuji smiley

Honza

0

Ahoj Honzo, v tom případě najdi jinou destinaci - Londýn je prostě drahej :/

Letenky najdeš u low-costů, většinou nemá smysl hledat z jiného letiště, než to co máš nejblíže. Takový krásný přehled cen pak nabídne např. http://airixo.com/

0 Citovat

Ahoj, co se tyce ubytování, určitě koukni na airbnb, třeba by vás vyšlo levněji pronajmout si rovnou byt:)

0 Citovat

Londýn je brutálně drahý a v létě uprostřed prázdnin to platí dvojnásob. Buď bych se na to vykašlal a jel jinam nebo jel do Londýna jindy nebo to holt budeš muset skousnout.

0 Citovat

Moc děkuji za ohlasy a tipy od zdejších návštěvníků. Nakonec jsem se rozhodl Londýn přehodnotit, našel jsem docela levné letenky i hotel na pět noci, ale při přepočtu permice za metro, památky, akvárium apod. Jiné zážitky se cena šplhá k 10k bez jídla.

Rad bych přehodnotil destinaci. Mate někdo zajímavý tip na jiné město, připadne celou oblast i s morem, kam stojí za to na par dni vyrazit a nabízí pestrý seznam zážitku? Tím nemyslím pouze památky.


Moc děkuji

Honza

0 Citovat

Ahoj,

tohle je těžká otázka, každého zajímá něco jiného. Obecně platí, že jih je levnější než západ a sever. Londýn je mimořádně drahý, ale stejně tak třeba severské země - Norsko, Finsko, Švédsko.

Určitě se dají doporučit destinace jako je Řím (teplo, moře, památky, jídlo), Barcelona (totéž), Paříž (ale to asi pro děti tolik zajímavé nebude, mimo Disneylandu). Pokud nemáte problém s pronájmem auta, stojí za úvahu jižní Francie (ale ta už je trochu dražší), nebo relativně cenově příznivá Sardínie. Destinací je spousta, asi musíš napsat, co přesněji by sis představoval za atraktivity na místě a určitě rádi poradíme, když budeme vědět...

0 Citovat

Určitě se dají doporučit destinace jako je Řím (teplo, moře, památky, jídlo), Barcelona (totéž), -TAK TOHLE MUZE DOPORUCIT AKORAT MAGOR - NEJHOSI MISTA V EVROPE

0 Citovat

Mě by osobně taky zajímalo, proč jsou to podle názoru někoho nejhorší místa v Evropě? Rád si takový názor podložený rozumnými argumenty poslechnu. Jsem docela zkušený cestovatel a neradím nikomu jezdit na místa, které osobně neznám. Mě se na obou místech líbilo. Taky bych rád věděl, jak tedy vypadá to "nejlepší" místo pro cestu s dětmi, aby bylo co poznávat a byly tam i jiné atraktivity?

Připouštím, že v hlavní turistické sezóně a vyjde-li zrovna počasí na větší horko, což se stát může, to nemusí být vhodná volba... ale to je o náhodě (viz aktuální počasí v ČR). Ono v srpnu bývá horko i ve Finsku, Česku, Francii nebo Německu... na cestování do měst to není ideální měsíc, ale když se to spojí s koupačkou v moři, tak je to fajn.

Jak jsem psal, hodně záleží na preferencích, taky na zájmech dětí (jak jsou staré?) a hodně také na ceně a dostupnosti, jak jsem pochopil...

0 Citovat

Pěkný večer,

koukám, že se rozvířila diskuze smiley

Ze všech názorů jsem si něco vzal a nakonec se rozhodl, že Londýn není opravdu vhodnou destinací pro tento měsíc. Do budoucna rozhodně ano. Jelikož máme psa, tak zvítězilo zatím neznámé turistické letovisko, kam je možnost odjet i s ním.


Každopádně diskuze může pokračovat, byl bych pouze nerad, pokud by se dostala do směru kde by to nebylo vhodné smiley
Věřím, že lidé zde mají spousty názorů a zkušeností a každému se to líbilo jinde.

Tímto bych tedy problematiku uzavřel a ještě jednou poděkoval.

Jenom pro informaci, jelikož to tu bylo špatně pochopeno. Da se říct, že já jsem to "dítě" smiley


Honza

0 Citovat

To snad nemyslite vazne - v obouch mestech more spinavy ze by clovek blil - navic studeny jak psi cumak - pamatky ????? jidlo to same - a akvaria a bary jsou v kazdem meste.
Pokud chcete perfektni mesto ktere toto plni tak jedine istanbul - more teplo pamatky jidlo - vzdalenost co by kamenem dohodil a a ani za cele prazdniny ( 2 mesice ) neprojdete vsechny pamatky muzeaa akvaria plaze zabavni centra a .....................
Na toto mnohamilionove megapole nema nic v evrope.

0 Citovat

Zajímavá odpověď, díky za ní. Nemyslím si ale, že Váš (tvůj?) tón a odsuzování názorů jiných je na místě, ale to je Vaše (tvoje) věc.

Istanbul je zajímavé a kosmopolitní město, určitě, mě se tam celkem líbilo. Ale já si třeba nemyslím, že to je vhodný cíl pro rodinu, která není zvyklá cestovat - arabská část a staré město mají své kouzlo ale i trochu odlišnou mentalitu obyvatel, která třeba ne každému vyhovuje. Hodně lidí má třeba i obavy z cest do "východních zemí"... ne každý je zvyklý vzít batoh na záda a letět kde je zrovna levná letenka...

Ale tedy s tím mořem jste (jsi) mě upřímně pobavil... odsuzovat Costa Bravu jako místo, kde je moře špinavé a studené (25+°C v srpnu) a dávat za příklad opaku zrovna Istanbul, to je přinejmenším hodně originální. Ano, teplota bude asi vyšší, ale koupat se tam by nenapadlo snad ani mě.

Jak jsem říkal, je to věc názoru, já ten Váš (tvůj) na rozdíl od Vás (tebe) respektuju a nechal bych na každém, ať si zvolí to pravé, tím bych to uzavřel. Honzovi přeju příjemnou dovolenou, ať je to "neznámé letovisko" kdekoliv smiley

0 Citovat

koupat se tam by nenapadlo snad ani mě.
Je videt ze neznas vubec istanbul - koupani v mori na plazi - a je jich tam dost + hodne plazi na princ ostrovech - tak velka zabavni moderni centra jak pro nakup i zabavu nikde v evrope nenajdes - bohuzel 99% ceskych lidi o tomto velkomeste vubec nic ale nic nevi a tak radeji jedou do spinaveho rima a nebo nezajimave barcelony
Nejvice si pobavil s arabskou casti istanbulu - mohl bys prozradit kde se ten vytvor v istanbulu nachazi smiley smiley smiley

0 Citovat

Truhlik, pokud neprodavas hrnce nebo pofiderni ubytko tak je videt ze se vyznas smiley ..

Istanbul je (aspon podle me) nejskvelejsi mesto v Evrope - byl jsem tam uz 4x a jedu letos znova. S koupanim taky souhlasim - ve meste hnus (Marmara sea je o nicem), ale princess islands super vylet a prijemne koupani.

Jedine co SILNE NEDOPORUCUJU je navsteva v lete - udelal sem to v roce 2012 - letel sem posledni vikend v cervenci - teplota byla priblizne stejna jako u nas posledni dva dny (cca 32 - 35C), nicmene MNOHEM vyssi vlhkost - kazde rano jsem vstal a po cca 15 minutach venku jsem na sobe mel prilepene uplne mokre kratasy a tricko - telefon sem vozil v ruce abych ho neutopil v kapse (nedelam si srandu). Jinak super pocasi je konec zari (cca 28 a vlhkost rozumna), pripadne loni sem byl prvni vikend v dubnu a bylo skvelych 25 C a slunicko s prijemnym vetrikem (letos me to ceka bohuzel na konci srpna kvuli svatbe, takze se obavam stejneho vedra jako v cervenci).

Kdybych si mel vybrat ja (prazdniny), jel bych radsi s timhle budgetem po ose Budapes, Balaton a Viden autem (plus po ceste spousta skvelych mist).

Jestli chces vzit rodinu letadlem, je to trochu tricky - nicmene pokud bys letel letadlem do Rima na Fiumicino, nemusis ani jezdit do mesta, a muzes s rodinou zustat na pobrezi - mestecko FIumicino je hned na pobrezi, ale obavam se ze ta cena je trochu mimo v tomhle obdobi smiley

0 Citovat

Istanbul je "evropské" město?

0 Citovat

Istanbul je "evropské" město? - no istanbul lezi v jihocinskem mori
TREBA vyhlidka ze sapphire je bomba kam se na to hrabe londynskej shard - ale nema cenu neco resit - jak jsem psal 99% lidi v evrope bylo mozna tak na taksimu a sultanahmed a vubec nevi ze istanbul ma 200km pobrezi - nejvetsi obchodni zabavni centra v evrope - velka centra s morskou haveti a podmorkym tunelem se zraloky - desitky muzei - stovky historickych pamatek - centra pro deti - plaze jsou i v istanbulu - treba takova floryaje na koupani dobra - a vlete je tam nejlepe - akorat na koupani - ta vlhkost neni zadny problem ( zkus pobrezi perskeho zalivu v lete a pak muzes mluvit o vlhosti) - jinak hrnce fakt neprodavam - ALE VSEM OPRAVDOVYM TRUHLIKUM DOPORUCUJI BARCELONU - TO JE FAKT ZAZRAK - smiley smiley smiley truhlici se uspokoji v barcelone a fajnsmekr jede do istanbulu.

0
14 reakcí