Zdravim,ocenim doporuceni jakeho dopravce zvolit pro nakup darku v podobe kuponu na vyber letenky. Castka 18-20 tisic, idealne destinace v Evrope + nejaka zajimavejsi "exotika". Videl jsem poukazy od Lufthansy (momentalne nedostupne), Easyjet, Eurowings, Austria, Wizz, nektere z nich jsou ale vylozene jen Evropa takze se mi do toho moc nechce dokud nemuzu pridat i nejakou Asii, popr. Ameriku. Navic tusim ze casto jsou nejvyhodnejsi letenky porizeny v ramci kombinovani vice dopravcu. Ma nekdo zkusenost napr. s poukazem od letenky.com? Predpokladam ze to pak plati na nakup vsech letu pres jejich vyhledavac?diky moc za tipy .

Darkovy poukaz na letenky - jaky dopravce/server?

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

10 reakcí

Zdravim,

ocenim doporuceni jakeho dopravce zvolit pro nakup darku v podobe kuponu na vyber letenky. Castka 18-20 tisic, idealne destinace v Evrope + nejaka zajimavejsi "exotika". 


Videl jsem poukazy od Lufthansy (momentalne nedostupne), Easyjet, Eurowings, Austria, Wizz, nektere z nich jsou ale vylozene jen Evropa takze se mi do toho moc nechce dokud nemuzu pridat i nejakou Asii, popr. Ameriku. Navic tusim ze casto jsou nejvyhodnejsi letenky porizeny v ramci kombinovani vice dopravcu. 


Ma nekdo zkusenost napr. s poukazem od letenky.com? Predpokladam ze to pak plati na nakup vsech letu pres jejich vyhledavac?


diky moc za tipy

0

možná by bylo vhodné udělat to jako "individuální" poukaz. TJ. vytvořit si vlastní poukaz, dát obdarovanému a ten až si vybere nějaký let, tak "uplatní" u vás a vy mu danou letenku koupíte/zpětně proplatíte.


Při nákupu od nějakého portálu/konkrétní aerolinky budete vázání nějakou nutnou podmínkou, maximální platností atd. takže je to dost svazující a komplikuje to výběr. Ale samozřejmě záleží na konkrétním vztahu (zda to darujete v rámci rodiny blízké osobě, tak doporučuji mnou navrhovanou možnost, ale pokud to je například v práci, tak je mi jasné, že tam by to takto aplikovat nešlo)

0 Citovat

 Navic tusim ze casto jsou nejvyhodnejsi letenky porizeny v ramci kombinovani vice dopravcu. 


Přesně tak. Udělejte si "poukaz" vlastní. Máte pak daleko větší flexibilitu co do výběru dopravce i prodejce.

0 Citovat

Takto to robim uz niekolko Vianoc. Vzdy na stedry den namalujem "voucher" a ten dam pod stromcek :D Na rozne jazdy v tesle a pod. mam kupeny aj realny, ale na dovolenku, letenky a pod. je iba akoze a potom to zaplatim ked si osoba vyberie :) Super darcek na poslednu chvilu, alebo ked clovek nema pred vianocami prachy :D 

0 Citovat

Pokud bys nechtěl využít ony individuální poukazy, které jsou asi tou nejlepší volbou jak je tu už zmiňováno, tak nejlepší cestou bude Student Agency (https://www.studentagency.cz/slu...vy-poukaz/). Uplatní se případně nejen na letenky, ale i zájezdy. Obdobně to má Invia, ale tam nevím, jak moc zdatný budou mít letenkáře a asi bych se do toho nepouštěl.

0 Citovat

Diky moc za odpovedi :) 

0 Citovat

Obdobně jako u SA, najdeš na Pelikánu. Částku si můžeš dát jakoukoli, využitelné na letenky, pobyty, zájezdy. Platnost do konce následujícího roku. Když vznikne přeplatek - doplácí se, naopak když je poukázka na vyšší částku, než letenka, zbytek propadá.


https://www.pelikan.cz/cs/darkove-poukazky

0 Citovat

[citace="Tom.my"]

Obdobně jako u SA, najdeš na Pelikánu. 

Nechces jit s tou reklamou do prdelky


0 Citovat

Uvědom si, že poukaz musíš uplatnit naráz. 20k po Evropě? I pro dva je to víc než jeden i dva zpáteční lety. Opravdu bych to udělala tak, že vytvoříš poukaz s tím, žee dotyčný ho potom uplatní u vás (ty zaplatíš). Nebo případně více poukazů na nižší čátky - jde-li uplatnit více poukazů naráz (což nemusí).

0 Citovat

Tom.my napsal(a):

niemandos,

do prdele můžeš jít tak akorát ty...

Ale copak kamaráde! Tady nejsi na FB, abys tady propagoval jen tak přímého konkurenta těchto stránek. Je to minimálně nevhodné. To že to ty, ale i někteří další nějak nechápou,  a ty  přidáš dokonce i odkaz, znamená. že jsi bud hlupák nebo blb. Já už v prdelce dávno jsem, takže o mě si nedělej starost :)

0 Citovat

niemandos,


cestujlevne.com pokud, vím dárkové vouchery nenabízí.. A pokud odkaz s linkem na SA je v pořádku a odkaz na Pelikán není, tak by mě opravdu zajímalo, v čem je rozdíl.

A ne, starosti si nedělám, spíše je to smutné, někomu přes internet nadávat do blbců.

0
10 reakcí