Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

@ips, jox: kdyz napisou, ze zmena letu je bez poplatku, doplatite jen cenovy rozdil, tak neocekavam ze doplatim cenovy rozdil uplne jine ceny letenky nez za kterou se aktualne prodava, To je proste podraz .

Ja jsem s Ryanairem nikdy nemel problem, to ze chteji zaplatit vsechno zvlast vcetne onborad zavazadla je dopredu znamo a akceptuji to, ale kolik bude stat zmena letenky bez poplatku nikde neni. Je mi jasne, ze nakup letenky v soucasne dobe je loterie. Ale kdyz mi nekdo slibi ze se nemusim bat, protoze si ji bez poplatku snadno zmenim kamkoliv jinam a pak se ukaze ze to neni ptavda, neni to fer.

0 Citovat

@rumczeis - Naprostý souhlas, taky mi to přijde jako těžce klamavá reklama. V podmínkách o tom absolutně nic není, s tím týpkem na podpoře ale nemělo cenu se hádat...

0 Citovat

J0x napsal(a):

S tímto výrokem bych úplně nesouhlasil. Ryanair mi zrušil večerní let z Madridu, přehodil mě na ranní a agent na chatu mi let odmítl posunout s poukazem na interní předpis dovolující změny +-1 den.


Zvláštní, mi ho posunuli o dva dny.

0 Citovat

2Rumczeis: Že jsou to podvodníci, je věc druhá, já jen upozornil na to, že bez poplatku!=bez doplatku.

0 Citovat

Mně se let podařilo v pohodě přesunout, doplatek asi 2éčka.

0 Citovat

Mě se letenky podařilo vyměnit úplně bez doplatku.

0 Citovat

Mega akce Ryanairu , opravdu  mnoho letenek  za 5 euro  ,akce  trva  48  hodin , webka pada hlavne pri platbe ,ale koupit to nakonec jde 

0 Citovat

Napadá mě jestli nezkusit něco podobnýho jako s Wizzem - koupit letenky co se nejspíš zruší, aby pak bylo možné je přebookovat na cokoliv. Napadá mě Dussedorf - Agadir (Maroko), co myslíte?


0 Citovat

Aby jsi se pak nedivil ..mel jsem ted let  do Budapesti   a napsali mi akorat  omluvu , ze  mohou letet jen Madari  a ze  za  to neni  jejich vina ... samozrejme  ,ze jsem jim odepsal  ,ze moje taky ne  a  jen tak z legrace  pozadal jestli by mi mohli prevest  zaplacenou  castku  na muj kredit pro dalsi let  

Samozrejme  vsichni se snazime o co nejlevnejsi letenky  ale  tahle spekulace  se  mi  zrovna nejevi  ferove , chapu  Ryan se taky  nechova  leckdy  ferove ,,,ale i  tak , tech akci,  byt ne v takovem rozsahu jako  ta dnesni,  je  po cely rok  hodne 

0 Citovat

Jdu se chlubit, Ryanair mi dnes poslal peníze za zrušené lety za červenec a srpen :) 

0 Citovat

Spekulace se mi povedla na BGY-AMM

0 Citovat

Zmena casu na letu bts-skg.

Ziadost o refund, letenka kupovana kombi voucher + karta.

Vratili mi povodny voucher (ktoreho cislo uz neviem, napisali iba mi, ze stary stale plati) a za platbu kartou novy voucher.

0 Citovat

31. 07. zrušený let, 03. 08. požádáno o refund, 10. 08. odmítnutí voucheru, 05. 09. píšou, že vrací peníze, dnes přišly na účet

0 Citovat

Jak presne ma fungovat to prebookovani bez doplatku? Kupoval jsem z voucheru letenku na konci cervence na pulku zari s navratem v rijnu a nezda se mi dle ceny, ze je to zadarmo :/


vystrizek.jpg

0 Citovat

Změnu musíš udělat aspoň týden dopředu 

0 Citovat

Petr napsal(a):

Jdu se chlubit, Ryanair mi dnes poslal peníze za zrušené lety za červenec a srpen :) 

Já jsem asi úplně šťastlivec, vždy do 3 týdnů. Březen i září

0 Citovat

Já nemám vráceno nic...za květen....☹️

0 Citovat

Já teprve dnes za zrušený březnový let.

0 Citovat

Ondrab napsal(a):

Jak presne ma fungovat to prebookovani bez doplatku? Kupoval jsem z voucheru letenku na konci cervence na pulku zari s navratem v rijnu a nezda se mi dle ceny, ze je to zadarmo :/

Ondro mela jsem uplne stejny problem, letenka na zari kupovana z voucheru v cervnu. Na Ryanair chatu mi bylo receno, ze zmena zdarma se me netyka, jelikoz se jedna o let zaplaceny voucherem. To ze let v cervnu zrusil sam Ryanair je vubec nezajimalo. Hnus..

0 Citovat

beliw napsal(a):

Zkušenost s žádostí o vyplacení peněz místo nabídnutého voucheru:

S chatbootem patrně nutno komunikovat heslovitě. Napsal jsem pouze refund a číslo rezervace, ihned odpověď s klikátkem na formulář, tam vyplnit email a číslo rezervace a potvrdit podmínky, odeslat a obratem potvrzení o úspěšném zařazení do fronty pro vyplacení.

 

Jen doplním pokračováním děje - 7 dní do potvrzení a vyplacení částky, 10tý den vratka na účtu. Let měl být v květnu s Laudou. Měsíc po zrušení letu a  žádosti o vyplacení došel email s nabídkou voucheru který jsem nepřijal a asi zbytečně vyčkával reakce Ryanu. V textu bylo upozornění  na větší časový odstup při poukazání vratky a na nutnost kontaktu zákaznické podpory pro vyplacení peněz. To jsem udělal s odstupem dle citace. Z mého pohledu korektní jednání.

0 Citovat

Friendly Ryanair :

Víme, že se vaše plány mohou změnit. Proto jsme u všech rezervací na cesty v září zrušili poplatek za změnu letu. Přesuňte si svůj let zdarma na jakékoli datum do 31. prosince 2020 a doplaťte pouze případný rozdíl v ceně.

///////////////////

A kdyby vás to náhodou napadlo, tak vám změnu vašeho letu naceníme na dvojnásobek, proti hodnotě za kterou ji můžete běžně nakoupit. 


666.jpg
1284-change.jpg

0 Citovat

Naprosto stejně se choval Easyjet. Nákup letenky a změna letu jely každé podle jiného ceníku. Až na to, že ten druhý není veřejný a v 90% vyšší. Takové Kinder Surprise. Nikdy nevíš, co v něm najdeš. 

0 Citovat

Zkoušeli jste tohle někdo řešit na supportu, jestli vám let změní zdarma? 

0 Citovat

Easyjet nemá support na chatu, jen mezinárodní linku s extra dlouhou cekackou. Zkoušel jsem přes mail a tam v prvním i druhém kole psali kecy o dynamickém vývoji cen. Jenže rozdíl půl minuty. 20 - 50 - 20 €. Tomu snad nevěří ani oni. 

0 Citovat

Chargeback za ten sviňskej kurzovej rozdíl úspěšnej (Hello bank). Ještě zkusím tu změnu letu. 

0