Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Dobrý den, poradíte mi prosím někdo jak dokoupit zavazadlo k odbavení, když už jsme odbaveni. Nechci to dělat na letišti. (Ryanair) Moc děkuji za informaci.

0 Citovat

Pořád můžete změnit rezervaci a potom si musíte udělat znovu check in. Normálně v manage retsevation

0 Citovat

Pokud využiji změnu letu zdarma, je možné poté případně změnit i změněný let? 🙈 

0 Citovat

Ne. Jen jedna změna. Pak nejde bez poplatku změnit, ani když ho sami zruší. Šmejdi. 

0 Citovat

Tak to se nám změna ze Skotska na Sardinii hodně vyplatila 😀

0 Citovat

A když mi zruší i let, na který jsem změnil svoje letenky dříve, mám nárok na vrácení původní zaplacené částky nebo alespoň na vyplacení částky hodnoty nových letenek?

0 Citovat

S naší oblíbenou a naprosto čestnou aerolinkou se mi stala zajímavá věc. Přišel mi voucher za rumbovaný let na mou e-mailovou adresu, schválil jsem ho. Po dvou týdnech mi přišlo:

We acknowledge your request for a refund in lieu of a travel voucher for your unused booking.

We confirm that your refund request has been processed back to the form of payment used to pay for your booking. Your issuing bank will take 5-7 working days to process this refund amount back to your account.

Ověřeno na webu - a kód voucheru je neplatný.

0 Citovat

Tak požádat Rumbo o vrácení peněz s odkazem na info z Ryanair. Pokud nevrátí - oprávněný důvod pro chargerback.

 

0 Citovat

Tohle je přes eDreams, ale jde o něco jiného. Požádáno bylo už podle nových pravidel přes ten jejich OTA formulář. Schválil jsem voucher a pak najednou za dva týdny, že refund. Ale kdo o něj požádal, komu a kam přijde? Já to nebyl 😂

Vzhledem k tomu, že to šlo přes eDreams, mělo a šlo to jen na můj e-mail a ne na nějaký od přeprodejce.

0 Citovat

Našel jsem slabé místo - https://onlineform.ryanair.com/i...ash-refund

Stačí, když prodejce ví email a PNR a o stavu rezervace.

0 Citovat

Tak to je fakt zajímavé, formulář ukládám do záložek :-).

Jinak dej vědět, jak to dopadlo.

Já už mám "jenom" 4x voucher přes Edreams u Ryanair, a ty asi využiji příští rok - cca 200,- eur. 

Na přímo už ani neobjednávám, pouze uplatňují vouchery, nebudu se dookola točit na refund/change flight/voucher.

0 Citovat

Odkaz na ten formulář je v záhlaví online chatu "click here to reject your voucher" .

0 Citovat

U mna podobne, 2 z 3 rumbo voucherov nefunguju.

Nefungoval by zrejme aj ten treti ale z neho som uz nieco vyuzil.

Buduci tyzden to zacnem riesit ked sa vratim z nebezpecneho ceska, ktoreho ulice su posiate mrtvolami.

0 Citovat

Zkusil jsem to řešit přes chat. Bez výsledku. Argumentace ve stylu "my sice možná udělali chybu, ale už jsme to poslali eDreams, takže s tím nemůžeme nic dělat". Při eskalaci - napište na onlineform.ryanair.com

To jsem v jiných záležitost zkusil a vrací se hezké templaty bez toho, aniž by to někdo četl. Template zase doporučuje obrátit se agenty přes chat nebo telefon.

0 Citovat

Prišlo mi od Ryanairu zrušenie oboch októbrových segmentov spiatočného letu VIE - Faro.  Vypísal som viackrát formulár o refund, ale pri odoslaní mi to stále hádže oznámenie, že let nebol zrušený, ani posunutý o 3 hodiny. Stretol sa s tým už niekto?

0 Citovat

Mně zase zrušili pozítří večerní let z Madridu a přehodili mě na ranní. Požádal jsem před >14 dny o refund a doteď nic, ani mi nezrušili tu rezervaci, takže mi aplikace pořád hlásí, že zítra ráno letím do Madridu a chodí mi otravné maily se strašně důležitými informacemi ohledně letu, které už mě poněkud nezajímají.... na chatu mi týpek potvrdil, že jsem požádal o refund a to je asi tak všechno. Připadne mi divné, že tu rezervaci nechají do poslední chvíle být (nebo i potom? uvidím zítra), přitom mohli, aspoň teoreticky, moje místo dávno prodat někomu jinému...

0 Citovat

Měl jsem to stejně, po žádosti o refund se rezervace tvářila jako platná, chodily maily s informacemi o letu. Až den před  původně plánovaným odletem přišel mail s nabídkou voucheru a rezervace zmizela. Po odmítnutí voucheru peníze do 14 dnů na účtu. 

0 Citovat

Ja som to mal rovnako s letom do soluna. Po uskutocneni toho letu ti poslu cca po 2dnoch voucher

0 Citovat

Zvažuji koupit letenku od Ryanairu, ale potřebuji se ujistit, jak moc před letem mohu změnit/přesunout let viz https://www.ryanair.com/gb/en/us...change-fee nicméně nemohu k tomu najít žádné info, víte někdo? Plus pokud to změním, mohu to pak nadále měnit bez poplatku dále až do konce listopadu?

 

Jde mi o to, abych po zakoupení nezjistil, že to jde například pouze max 3 dny předem. 

0 Citovat

Na tom odkazu máš odkaz na kompletní podmínky, kde se mimo jiné píše: "The free flight change is not available on changes made within 7 days of the departure date of the original flight.".

Jak už zde bylo víckrát řečeno, prodávají při změně nové lety dráž, než kdyby sis rovnou koupil nové letenky. Typická vychcanost Ryanairu...

0 Citovat

@jox záleží na ceně původní letenky, pokud je dražší, změna letenek je zdarma. Tedy aspoň v mem případě. 

0 Citovat

15.9. mi Ryanair konečně refundoval i poslední zrušenou letenku (zrušili 7.5.). Část letenky jsem platil dárkovým voucherem (750 Kč), zbytek jsem doplatil z karty. Refundovali však pouze část placenou kartou, pro část placenou voucherem opět zaktivnili již použitý voucher. Má smysl z nich tahat i peníze za použitý voucher? Pravděpodobně ho snad příští rok proletíme, ale člověk nikdy neví :-( Přes chat jsem jim ohledně tohoto zatím nepsal, rád bych vaše zkušenosti. Děkuji.

0 Citovat

Nemá. Koupil sis voucher a ten ti taky vrátili... 

0 Citovat

Na chatu mi řekli, ze mužů požádat o proplacení voucheru za zrušeny let, který byl zaplacen voucherem, který jsem dostal za zrušeny let. 😂


0f9e0d01-2937-4c89-b457-1a0c91d84ab7.jpeg

0 Citovat

Koukám, že jsou zrušený všechny lety z Prahy do Stockholmu do konce roku, měli ho začít lítat od října, nakonec z toho nic nebude :-(

0