Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Hmmm, tak naše asi jediná možnost vánočních trhů padá. 

Na zbytek nemám odvahu dopředu kupovat a Švédové jako jediní nedělali zákazy vstupu... 

0 Citovat

Já tam měla v plánu oslavit Silvestra, sice mám koupený už někdy z léta letenky se SAS, ale koukala jsem, že ten let není v nabídce, takže tomu dávám tak 10%. že by to nakonec obnovili a letěli.

Na trhy jsem chtěla do Budapešti, ale Maďaři sou Maďaři, takže to nechám na poslední chvílu...

0 Citovat

Měl jsem BGY-AMM odlet 8.9. návrat 29.10., odlet zrušen 7.9. Dnes úspěšný rebook na VIE-MLA od 18. do 23. 12. tzn. mimo těch 90 dní co píšou v mailu. Zůstala mi taky sedačka, kterou mi přiřadili při checkinu. 

0 Citovat

Ryanair má akci 1+1 letenka zdarma. V této době nenaláká asi nikoho, ale třeba se to někomu bude hodit.

https://www.ryanair.com/cz/cs/Sp...dna-zdarma

0 Citovat

Ano zajimava akce ale..... platna jen 24 hodin , destinace vesmes  s Covid omezenim   a je taky treba cist hlavne tyhle dve podminky 

  • Promoakce je k dispozici pouze u běžných letenek.
  • Promoakce je k dispozici pouze na vybraných trasách.        

Na irskych strankach jsem nasel ty vybrane trasy  a co je bezna letenka me napada hned jedno ... voucher na zaplaceni nejspis nepujde pouzit  

Jinak souhlasim s tim ,ze na to asi nikoho nenalakaji ,libi se mi osobne treba Lanzarote, ktera tam ma  terminy od konce rijna do pulky prosince .ale co bude  za treba 2 mesice  a navic kolik tim clovek usetri   pri soucasnych cenach letenek ? 

0 Citovat

Praha-Kodaň zrušena až do 3/2021

0 Citovat

Praha - Treviso (Benátky) zrušena úplně... včetně mých říjnových ☹️

0 Citovat

Z Prahy je tam spousta Itálie. Zvažuju nějaký říjnový víkend. No ale ve finále to je jen jedna letenka zdarma, takže protože zpáteční let ve dvou = 4 letenky, je zdarma jen jedna, 3 zaplatíte

0 Citovat

@Martin V , tak to vymenis za Bergamo a jestli pojedes  s Trevisa do Benatek, nebo s Bergama  to zas takova hruza neni  ,je fakt ze Treviso jako mestecko je fajn, ale to i Bergamo a z nej  muzes i jinam 

Jinak bohuzel, Ryanair to osekava dost  Dublin-Praha  redukoval z 6 dnu v tydnu na dva a mam obavu aby to neutnul uplne kdyz pokazde co jsem ted v posledni dobe  letel byla  obsazena sotva tretina letadla 

@ Deny a nejde tou koupit tak, ze si koupis cestu tam  a pak zvlast cestu zpet ?  Ale ono se to tyka jen vybranych destinaci  neplati to na vsechny lety  a navic je to jen do dneska do 6PM  a zjistuju ,ze je i cenove omezeni 

Jen pro zajimavost kdyz vyberu let Praha -Bergamo za  279 Kc one way tak mi tam ta nabidka 1+1 neskoci, kdyz za 726 Kc tak ano ,opacne kdyz  vybiram one way  za 10 tak zase nic ,ale za treba 27 euro ano , ale nenaskoci to ani u dvou vyrazne vysokych  cen 

Typicky O Leary a reklamni  triky -)) ,ale neberu to zle jako nekteri ,spis naopak 

0 Citovat

Jo tak to bylo ono, taky jsem měla do Pisy jeden směr za necelý tři stovky, tak proto se to asi nenačetlo. Nu, bylo by naivní si myslet, že by u Ryanairu bylo něco na rovinu.

0 Citovat

No uprimne ,ktera reklama je na rovinu ,myslim ted vseoobecne ,nejen letenky a cestovni ruch ,napriklad banky a jejich reklamy na zalozeni uctu a  nabidka karet ,, pojistovny... asi si kazdy vzpomene na neco ..

0 Citovat

Ryan celkem překvapil. Ve středu požádáno o vrácení peněz za zrušeny let a dneska jsou peníze na účtu.👍

0 Citovat

Poraďte co s letenkami do Skotska na druhou polovinu října? Když je povinná karanténa, jdou letenky nějak zrušit? A dostat aspoň voucher od RyanAiru? 

Změna pro nás není reálná, manželka v prosinci bude rodit, takže tohle měla být poslední cesta. Změna je pouze možná na lety do 21.3. což nedáme... s 3m miminem někam letět :(

0 Citovat

Zrušit nelze, jen změna termínu s možným doplatek - taková jsou pravidla hry posledních měsíců. Můžete doufat, že let změní/zruší a budete mít nárok na vrácení. Jinak letenky propadnou.

0 Citovat

K našemu oblíbenému dopravci. Skóre ze tří rezervací přes OTA, u kterých jsem žádal vrácení peněz přes jejich Customer Verification Form, co zřídili pro tuto příležitost.

1. Akceptoval jsem voucher, přesto po dvou týdnech refundovali eDreams.

Dále další dvě rezervace od Viajara zadaný ve stejný čas.

2. OTA poslala voucher od FR a Ryanair mě nedávno vyzval, ať jim pošlu IBAN a SWIFT, že budou refundovat CZK.
3. OTA poslala voucher od FR a Ryanair zatím nic.

Takže je tu další dobrý topic - kam si to nechat poslat, jestliže FR opravdu uskuteční zahraniční platbu v CZK. Nejlíp z bank, co mám, vychází Equa Bank s poplatkem 29 Kč. Osvobozené jsou pouze transakce v rámci EU prováděné v eurech.

 

0 Citovat

Zkusil bych Revolut, jestli tam to nepůjde nějak vykouzlit, případně bych jim napsal jestli můžou poslat eura.

Jinak nezbude než zaplatit poplatek Equa.

Jestli pak není lepší ten voucher? Ahaaa není.... Máš 600 eur ve wizz kreditech :D :D

0 Citovat

Tak u toho voucheru je blbé, že ho podle všeho OTA může kdykoliv claimovat na proplacení. Stačí e-mail a PNR (jak jsem už zažil).

Revolut jsem zkoumal. Pokud to nejsou europlatby, má to podobné poplatky jako banky v Česku (cca 100 Kč). Equa bank z toho vychází asi nejlíp.

Ono přetěžovat customer support u Ryanairu se nevyplácí. Zázrak je, že něco vůbec zpracovali.

0 Citovat

Ahoj. Jak je to prosim na letisti v Praze, kdyz priletim ze Spanelska (uvazuju o vikendu Malaga ci Mallorca), jsou tam nejake kontroly, na zaklade kterych musim na testy hned na letisti? Nebo normalne projdu rychle letistem, jako po beznem priletu ze zemi EU a nikdo nic nebude resit a ja mam pak az sam z domova z vlastni iniciativy kontaktovat hygienu? 

0 Citovat

Ahoj, mám Cabin Zero 56x40x25. Prosím o informaci kdo cestoval v nejbližší době mám Value, budou dělat problémy s velikostí?

0 Citovat

Ano, můžou dělaz problémy. Je o dost větší, než mají teď povoleno. Toho všimne personál na první pohled. Pokud budou mít chuť to řešit, budou problémy.

0 Citovat

No pokud máš priority tak v pohodě, pokud ne, tak si myslím, že tě zkásnou. 

0 Citovat

suomi.finland napsal(a):

Ahoj. Jak je to prosim na letisti v Praze, kdyz priletim ze Spanelska (uvazuju o vikendu Malaga ci Mallorca), jsou tam nejake kontroly, na zaklade kterych musim na testy hned na letisti? Nebo normalne projdu rychle letistem, jako po beznem priletu ze zemi EU a nikdo nic nebude resit a ja mam pak az sam z domova z vlastni iniciativy kontaktovat hygienu? 

v pondělí při příletu z MAD jsme šli přes pasovku, kde kontrolovali, zda-li cestující mají QR kod (jen se podívali na QR kod a šlo se dál)

0 Citovat

Michal a matej15 díky za info. Nebudu riskovat a koupím Cabin Zero menší.

0 Citovat

Nevím nevím. Pokud si budeš brat tolik věcí, ze se ti vlezou do maleho, tak do klece nacpeš i velký. Ale s FR už jsem par let neletěl, tak možná to už páli a kasírují jen od oka :-) 

 

0 Citovat

Kdyz vypada vetsi, tak funguje porad i letos klasicka klec :-)

0