Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Při vstupu do pevninského Portugalska je zatím stále povinná 14denní karanténa. 

0 Citovat

Portugalsko, Madeira nebo i Turecko - z Vidne (v době covidove) by si zde zasloužily vlastní vlákna, se v tom začínám ztrácet.Prakticke info o testech tam i zpět, jestli byly treba, jestli PCR stojí na hranicich nebo prolézají vlaky, jestli to vyžadují konkrétní letecké spol. Jsem taky zaplatil 2000 za zbytečný test, který při návratu přes Vídeň vůbec nebyl třeba, to je lepší ty prachy poslat někam do útulku na kočky.

I když u Madeiry ty ceny za letenky poskočily že 4000 na 8000 a to už by dal snad jen blázen. Turecko vypada slibně.

0 Citovat

V Portugalsku je povinna karantena nad 48h pobytu (tedy prelet i druhy den nekam jinam je ok).

Test z Portugalska do Vidne samozrejme neni potreba. Z Vidne do CR ano (pokud vas zastavi vubec)

0 Citovat

Zdravím, potreboval bych zmenit zdarma let podle "vyhodnych" podmínek ktere ted Ryan nabízí a chtel bych se vas na neco zeptat: Puvodní let byl kupovany s 20kg kufrem a prednostním nastupem do letadla a kdyz tedka dam zmenu letu tak mi to ten zaplaceny kufr a prednostní nastup do letadla neukaze jen puvodní cenu letenky, takze by ten zaplaceny kufr propadl a musel bych si kupovat vse znovu.? Takze zase asi pekny ojeb od Ryana..

0 Citovat

Zaklad je, tyhle doplnkove sluzby s letenkou nikdy nekupovat. Az v den odletu.

0 Citovat

Libor napsal(a):

Zaklad je, tyhle doplnkove sluzby s letenkou nikdy nekupovat. Az v den odletu.

No jo ale to potom ta cena je uplne nekde jinde kdyz bych to koupl az pred odletem ...nevim proc je u nch proste problem tam pripocitat  castku za kufry atd. ale taky co od nich cekat ze jo..

0 Citovat

@B.Vyslouzil  ,nevim co cekas od Ryanairu ale ja s nima mam  pred covidem tak 50 letu rocne loni 25 a porad myslim,ze je to nejlepsi vyber  po Evrope ,jen se v tom musis naucit chodit v tech jejich pravidlech , zavazadla se skutecne hodne zvedly  ,zvedla se i cena sedadla ,ale porad je letenka za cenu jakou jina splecnost nenabidne  Ty jejich obcasne figle jak z cestujiciho ziskat vic, ne zrovna  uplne serioznim  zpusobem, bych jim i odpustil a i zakaznik si umi najit  zpusob jak se nekterym jejich nekorektnim  platbam vyhnout 

Nevim jak to myslis ze je cena nekde jinde pred odletem  ,letenku za normlnich okolnosti ( pred covidem ) koupim 2-4 tydny pred odletem a  pokud uz vubec  musim mit zavazadlo  ,tak ho kupuju v soucasne dobe opravdu az  dost tesne pred odletem a taky tak ze si tu letenku  ( v soucsnosti  klidne i pozdeji nez 2 tydny  ) koupim v te zakladni cene a pak si to prikoupim ( za koupeni letenky hned se zavazadlem ,zaplatis  vic ) 

Zasadne kupuju jen  priority  (  dnes uz nejde o prednostni nastup ,ale o to mit jedno 10 kg zavazadlo do kabiny a prirucni batuzek bez omezeni vahy  ,do nej das bezne treba 5 kg a  to narosto staci i na 14 dnu dovolene nekde  ) 

Bohuzel  novy system kdy bez platby je jen batuzek uz neni vyhodny pro prestupy  a taky  je tam ten figl ze kdyz koupim jen zaklad a pak k tomu  jen dokoupim zavazadlo ,vyjde to levnejsi nez kdyz si to koupis  v  te prostredni nabidce  hned 

Koupe sedadla je dneska na zvazeni ,protoze letadla litaji poloprazdna ..snad jen kdyz si potrebujes udelat check in i na zpatecni let ,protoze bez vyberu si ho udelas jen 24 hodin pred odletem  a i bez vyberu lze alespon  s vetsi pravdedobnosti  malou fintou vybat  sedadlo ,ktere chces  jen to je zdlouhave  a v soucasnosti asi zbytecne 

0 Citovat

Dotaz na všechny dotčené. Za jak dlouho vám vrátil FR peníze po podání žádosti o refund u zrušeného letu? 

0 Citovat

odhadem 14 dní

0 Citovat

to máš různé, někdy za týden, jindy za půl roku...

0 Citovat

11 dní

0 Citovat

díky za info, čekám na to zatím něco přes dva týdny...

0 Citovat

Některé platby nepřijdou nikdy a je nutné o ně zažádat přes Evropské spotřebitelské centrum. Už dvakrát úspěšně vyzkoušeno. Ryanair pak po měsíci dvou ochotně plní. Ačkoliv diskuze s agenty i complainty byly beznadějné.

0 Citovat

ty z loňska trvaly déle, letošní vráceny do 14dnů.

 

0 Citovat

Jen pro info, dnes peníze vráceny zpět na kartu po 16 dnech od žádosti o refund.

0 Citovat

Docela me prekvapil Easyjet - tam jsem mel penize na karte jiz po peti dnech.

0 Citovat

Jak je to prosim ted pri platbe ceskou kartou v EUR, s kurzem? Musim nekde odklikavat, ze nechci jejich “vyhodny” kurz, nebo uz maji platbu automaticky kurzem banky.... v appce to nevidim. Diky.

0 Citovat

Jestli myslis Ryanair , tak mam pocit ,ze porad je nevyhodny kurz ,ale mam to naposledy overene jen na tomto:  kupoval jsem letenku  Dublin -Praha  za 12.99  euro a pak letenku opacne  za 359 Kc   Dublin -Praha odecteno  12.99.  Praha -Dublin  odecteno  14.23  ,ale jestli to  je vec FR nebo me irske banky to nevim 

0 Citovat

Takze se to neda nikde odkliknout, ze chci platit v Eurech s kurzem me CZ banky?  Jelikoz to nevidim ani na webu, tak nevim, jak to ted uctuji, jestli jejich kurzem na Kč anebo v Eurech. Sice vidim az k platbe Eura, ale to zrejme neni/nebylo i v minulosti rozhodujici. 

0 Citovat

Nevim presne jak to ted je  ale me  to nabidlo platbu v Eurech nebo platbu v CZK  Zkusil jsem zvolit CZK , nevim uz presne kolik tam bylo v tech  Eurech.....ale urcite to nebylo jako ten prvni let tedy 12.99 , ale vic ,prepocitavali tech 359 Kc  na Eura 

0 Citovat

DCC šlo u FR obejít platbou přes PayPal. 

0 Citovat

Pokud je ta karta v EUR, tak v pohodě, systém to pozná strhne eura. Pokud je v CZK, tak je potřeba zaškrtnout že chceš platbu v EUR. 

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Pokud je ta karta v EUR, tak v pohodě, systém to pozná strhne eura. Pokud je v CZK, tak je potřeba zaškrtnout že chceš platbu v EUR. 

Ale kde to zaskrtnu? 
V Eurech kartu mam taky, ale vydanou v CR. 

0 Citovat

Pridam se k otázce. Kde to zaskrtnu? Kdysi přes PC to šlo, teď v appce na mobilu nikde tu možnost už dlouho nevidím. Nebo to FR od jisté doby utnul a už zbyva jen nevýhodná DCC. 

 

0 Citovat

andreko napsal(a):

Ale kde to zaskrtnu? 
V Eurech kartu mam taky, ale vydanou v CR. 

No tak není potřeba nic zaškrtavat, zaplatí se to v EUR samo. 

0