Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Jen asistencni/vodící, jinak ne.

0 Citovat

@Nivnicanka1 věř mi, Kréta v tom květnu (od půlky) v appce FR byla, zaměřil jsem se na to, už jsem měl málem booknute auto na týden, lety tam v rozmezí 15-35e, zpět bohužel nebyly levnější než 30, což už mi bylo proti srsti, ale dala se udělat zpátečka přes Atény za celkem 20e. Jejich škoda, letím jinam.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

@Nivnicanka1 věř mi, Kréta v tom květnu (od půlky) v appce FR byla, zaměřil jsem se na to, už jsem měl málem booknute auto na týden, lety tam v rozmezí 15-35e, zpět bohužel nebyly levnější než 30, což už mi bylo proti srsti, ale dala se udělat zpátečka přes Atény za celkem 20e. Jejich škoda, letím jinam.

 

tak ja se nedívala v apce, ale normálně na webu a tam stále letenky do řecka dostupné až do toho června.

0 Citovat

Tak jsem dnes po 8 měsících opět nastartoval sezónu a Ryanair je opět friendly.

Check in s náhodnými sedadly pouze 24 hodin před odletem.

Navíc nejde ani zahájit odbavení, tak jak to fungovalo dříve - zadat údaje

a dát pozdější odbavení (bylo 48 hodin) před odletem.

Co tím Ryanair sleduje opravdu netuším :twisted:

0 Citovat

@ Audit  ja jsem chtel  zahajit taky v kvetnu lety ale vsechno mi  zrusili , ale  mam absenci  jen  4 mesice  tech 24 hodin je uz dele ,jinak mam pocit ze upravili i  to , ze kdyz jsi si koupil zakladni nejlevnejsi tarif a  pak dokoupil  zavazadlo , ze to vyslo levneji nez ta jejich nabidka hned to koupit .ted maji  uz v nabidce v tom druhem sloupci  lepsi ceny , nez to bylo a maji to uz vcetne vyberu sedadla  Jinak nebyl problem vymenit  lety i kdyz byly  uz jednou menene zdarma a i bez doplatku  rozdilove ceny  ovsem ty zrusene a pres  operatora jinak to hazelo  poplatek 35euro  nebo mi to psalo ze let nebyl zrusen  i  kdyz jsem mel zruseni potvrzene pri on line zkouseni s tim neco udelat  Zatim mam koupene  tedy vymenene letenky  jen s malym zavazadlem a bez vyberu mista 

Ceny zatim v pohode,   podstata jsou ted  testy  a jak to cele dopadne  s tim pozadavkem evropske komise  aby  byly zdarma 

0 Citovat

to Mikir, priority a odbavený kufr až po zakoupení letenek je dražší, než při nákupu.

Začínají dohánět ztráty a bude hůř. 

Spousta lidi, co by chtěli letět je znechucena z restrikcí Covid a neustálých změn.

Letět dnes jako rodina na soukromou dovolenou je velký risk.

Stačí jeden pozitivní z rodiny při návratu a horor je na světě.

0 Citovat

A ještě by mne zajímalo, jestli má někdo zkušenosti, jak to vypadá na gatu s kontrolou velikosti zavazadel.

To asi bude další páka.

0 Citovat

Audit napsal(a):

to Mikir, priority a odbavený kufr až po zakoupení letenek je dražší, než při nákupu.

Začínají dohánět ztráty a bude hůř. 

Spousta lidi, co by chtěli letět je znechucena z restrikcí Covid a neustálých změn.

Letět dnes jako rodina na soukromou dovolenou je velký risk.

Stačí jeden pozitivní z rodiny při návratu a horor je na světě.

 

Myslel jsem to jinak  koupis  jen maly batoh  a dokupujes priority  az na tu nabidku soucasne s letenkou ale ne ten regular nebo jak se to jmenuje,  byval drazsi  ted tam ale je  i sedadlo ,bylo to neco ve stylu jejich kurzu  eura ..ale kdyz letela rodina  tak to uz delalo  dost  Odbaveny  kufr  jsem snad nikdy ve FR nedaval   priority tedy 10 Kg do kabiny a  maly batoh do ktereho das  treba 5 kg  musi stacit snad kazdemu i na 15 dnu   JInak s tou rodinou mas pravdu 

0 Citovat

Pro zajímavost: známý je pilotem u Ryanairu, před pár dny jsem se ho ptal na aktuální informace. Ryanair momentálně předpokládá/odhaduje letní sezónu ~60% ve srovnání s létem 2019.

0 Citovat

V patek letim z polske Poznane na vikend na  Maltu. Na Maltu je nutny PCR test. Ryanair ve svych covidovych pokynech pise:

"Travel restrictions apply, all passengers arriving from the following countries will be required to submit a negative COVID-19 Polymerase Chain Reaction (PCR) test before boarding flights to Malta. Passengers who do not present this certificate can be asked to swab at the Malta International Airport or asked to self-quarantine in Malta upon arrival."

Tak to je takove nejednoznacne - pisou, ze pred boardingem bude pozadovano predlozeni PCR testu. Ale pak v dalsi vete pisou, ze kdo test nepredlozi, tak po nem muze byt pozadovano otestovani na maltskem letisti po priletu. 

Takze by me zajimalo, jestli me bez PCR testu v Poznani na palubu pusti a odletnu s tim, ze me pripadne Maltani mohou otestovat po priletu a nebo me v Poznani zakazou vstup do letadla a neodcestuju vubec? 

Ptam se proto, ze ted v tom tydnu pred odletem se mi casove nehodi honit se na pcr test a take mam info, ze snad na Malte by byl ten test zdarma ci jen za asi 30 euro (zdroje jsou trochu nejasne), coz je vyhodnejsi, nez tady v CR za 1500. 

0 Citovat

to suomi.finland, zkus tuto stránku, včetně app 

https://reopen.europa.eu/cs/

Je tam přehledně popsané cestování mezi státy EU.

Navíc lze použít všechny jazykové mutace.

Je to web EU a vychází z národních ministerstev zdravotnictví a zahraničí.

Já tak řeším Wroclaw / Alicante / Wroclaw

0 Citovat

Nevím, jak to bude v případě Malty a Španělska z Polska. Letěl jsem z Krakova do Stockholmu. Ve Švédsku je povinný test (i antigenní). Při odletu jsme museli všichni na přepážku, jde se jinak normálně odbarvují zavazadla. Tam byla kontrola testu+pasů. Na základě toho jsi dostal kartičku, se kterou tě až pustili na security kontrolu. Kartička se při boardingu odevzdávala. Při letu zpět jsem test neměl a to jak že Stockholmu, tak i teď z Malágy. Po vyslovení kouzelného " tranzit natychmjastowy do republiky Czeske" nás pustili dál... 

0 Citovat

Dekuju moc, zajimava stranka se spoustou podrobnych informaci, nicmene rozreseni me otazky tam neni. Je tam uvedeno to same, co pise Ryanair:

" Je nutné provést koronavirový test?

Na všechny cestující pocházející ze země koridoru nebo povolené vstup na Maltu se vztahuje požadavek na předodletový negativní test PCR.
Test musí být proveden do 72 hodin před příjezdem.

Je karanténa nutná?

Cestující přijíždějící ze zemí koridoru, kteří neprovedli test Covid-19, mohou být testováni po příjezdu na Maltu a mohou být podrobeni karanténě."

Takze na jedne strane se jasne mluvi o pozadavku predodletoveho testu a v dalsim odstavci pisou, ze kdo test neprovedl, muze byt testovan po priletu na Maltu. Ale jestli me Ryanair dovoli odletet nebo me do letadla nepusti, tot otazka, tezko rict. Je to asi zbytecny risk... Take je otazka, jak dukladne ty certifikaty zkoumaji a zda by neslo projit i s antigenovym - pokud vim, vypadaji ty papiry temer stejne. Spise ale takovy adrenalin radsi nebudu pokouset...

 

0 Citovat

to Martin Vícha, to jsi šel na letiště v Malaze bez jakéhokoliv testu?

A to kouzelné....., jsi použil v Malaze na Španěly?

0 Citovat

Martin Vicha: diky za info - takze je mozne, ze probehne dukladna kontrola, jakou popisujes ze sveho letu Krakow - Stockholm. Tak to opravdu radsi nebudu riskovat dorazit na letiste uplne bez testu nebo jen s antigennim. Nevedel jsem, jak hodne se to kontroluje, ale jak pises, na nekterych letech mohou byt ty kontroly dukladne... 

0 Citovat

Do Malágy jsem přiletěl bez testu, protože jsem přiletěl z Palmy a na domestic letech v tomto směru, testy nepotřebuješ. Tu větu jsem řekl po přistání v Polsku ( Krakově) z Malágy.  Myslel jsem, že je to jasné. Sorry jestli nebylo.

0 Citovat

Tak nějak jsem to předpokládal. A co po tobě chtěli v Malaze před nástupem na palubu? PCR, antigen, nebo nic?

Řeším Alicante / Wroclaw.

Byl to Ryanair?

0 Citovat

Suomi ono je to těžké určit. Když jsme letěli do Palmy z Vídně s W6, tak nám ty testy kontrolovali taky (jestli by rozeznali AG a PCR netuším). Dva dny předtím letěla Katka s FR a nikdo jim na boardingu testy nekontroloval...

0 Citovat

Audit: V Malaze při letu do Krakova, let s Ryanem, se nic nekontrolovalo. Do Polska není test povinný, jen musíš potom do karantény, která pro tebe, jako člověka který tranzituje do jiného členského státu EU neplatí.

0 Citovat

Díky za info, přesně tak to píšou v té app Re open EU, buď testy PCR/antigen, nebo karanténa.

Té bych se vyhnul okamžitým transferem do Česka.

0 Citovat

Tak jak jsem tu resil, jestli me vezme Ryanair v Polsku do letadla na Maltu bez povinneho PCR testu, protoze podle jistych indicii se zdalo, ze jde test udelat az po pristani na letisti na Malte, tak jsem napsal dotaz primo na maltske letiste a odpovedeli toto:

Passengers arriving from Poland must provide the results of a negative PCR COVID-19 swab test. Test must have been taken no longer than 72 hours prior to arrival in Malta. If a negative test is not presented, a swab test on arrival will be done, free of charge, by the Local Health Authorities. For further information with regards to testing and quarantine, kindly confirm this with the local health authorities, as such decisions are to be taken on their end.

Takze by me spravne meli vzit na palubu a pak po pristani udelat test zadarmo na letisti v Malte. Coz je o dost lepsi, nez za 1500 tady v CR. Ale jestli se muzu spolehnout, ze nebude mit Ryanair sva vlastni pravidla a nahodou mi let nezakaze, to si nejsem jisty. Porad to vidim jako risk...

0 Citovat

No kdyz jsme leteli z Prahy, ptali se na check inu, jestli mame test, videt ho nechteli. Po priletu na Maltu nikdo testy nekontroloval, jen se odevzdal vstupni formular. Air Malta. 

0 Citovat

Včera letěla známa z Prahy do Barcelony s Vuelingem - test chtěli vidět na odbavení a potom i na gatu.

0 Citovat

Tohle je fakt uz chyba cele EU maji dat jasne predpisy  a ne aby si kazdy stat potazmo kazda aerolinka  nebo dokonce kazdy zamestnanech na gate delal co se mu zlibi a pochopitelne je rozdil jestli ma Malta zajem na turistech a napise ze je mozne udelat test zdarma  nebo  za nej v CR clovek zaplati  1500 Kc 

Vsiml jsem si i dobry chaos s tim Polskem  po priletu  tedy v Polsku prohlasim ze hned odjizdim do CR  nemusim mit tedy  ani ten AG  a kdyz me nikdo necapne na polsko ceske hranici,  tak se vyhnu  testu uplne ,pricemz  podle  zarazeni v ceske tabulce statu je Polsko mezi nejrizikovejsimi staty ,jasne mam tam jen tranzit s oranzove zeme ,ale i tak   

A pokud vymysleji privilegia pro ockovane  tak  podle me se vetsina vykasle na nejake vyplnovani neceho  a nahlaseni se do 5 dnu  na test 

0 Citovat

Polsko už je světle červené, polepšilo si.

0