Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Nejak z popisu nerozumim problemu 4x zakladni letenka jen s prirucnim zavazadlem zdarma a u jednoho si preci muzu v dalsi  fazi dokoupit cokoliv  

Delam to tak bezne vzdycky kupuju jen zakladni letenky a zavazadlo dokupuju pozdeji dle potreby

0 Citovat

Petra_17 - zkus to znovu, odpoledne jsem chtěla kupovat letenky pro babičku a dcerku do Říma, základní, že si pak dokoupí, s čím poletí, a taky to nešlo. Tvrdošíjně mi to nutilo kliknout na "Regular" a navýšit tak cenu.... teď jsem koukala a už je tam zase možnost kliknout na "pokračovat za zvýhodněné ceny" 

0 Citovat

Vídeň - Londýn Stansted s Ryanair, momentálně zpoždění :-( plánovaný odlet byl na 6:50, nyní posunuto na 12:05 ... a to jsem schválně koupila let z Vídně, protože z Brna, kde bydlím, bývají odlety až večer, tak abychom měli jeden celý den ( vracíme se do Brna v sobotu večer ) .. budiž mi útěchou, že dnes v Londýně celý den prší a chodit v takovém počasí by byl opruz .. 

Info o zpoždění je jen na hromadné informační tabuli, na gate se nikdo ani nedostavil, informaci co se děje a proč nemám, na webu nic, v app naskočila jen hláška, že na tom pracují ...  

0 Citovat

Také malou útěchou může být delší pobyt ve Vienna Loungi. Každopádně se připrav, že se Ryanair při žádosti o kompenzaci může vymlouvat na zpoždění "due to adverse weather conditions which impacted the previous sector, outside Ryanair's control".  Kdyžtak pak dej vědět, jak jsi dále postupovala. Dík.

1 Citovat

Zatím mi napsali bla bla bla .. due to operation reason .. což taky nevím co je .. každopádně čekám ještě na výsledek za zpožděnou Maltu z května, takže si moc nefandím ani tady :-) Do Vienna Lounge mi moje debetka KB bohužel nestačí ;-)

Tak si z nudy píšu s Lilli na chatu, protože sice poslali info, že je k dispozici refreshment voucher, ale na gate ani noha, po jakémkoliv jiném Ryanair staff se slehla zem a ostatní mě posílají k šípku .. zpět na přepážky check in se mi nechce, jinde nevím kde voucher dostat a hlavně v jaké výši, to vtipně neví ani podpora na chatu :-) .. takže asi koupím něco málo k snědku ( pokud tedy nejsi poblíž a do Vienna Lounge mě nepozveš ;-) .. a s účtenkou, pokud ji neztratím, zkusím zadat kompenzaci aspoň za to ..

 

 

0 Citovat

... a teď dorazil mejlík ..


screenshot-2022-08-25-09-51-18-77-546d78bf4b27973459378dd0cb020fd9.jpg

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Také malou útěchou může být delší pobyt ve Vienna Loungi. Každopádně se připrav, že se Ryanair při žádosti o kompenzaci může vymlouvat na zpoždění "due to adverse weather conditions which impacted the previous sector, outside Ryanair's control".  Kdyžtak pak dej vědět, jak jsi dále postupovala. Dík.

Na to by se vymlouvat neměli, protože to vypadá na první ranní let a ten žádnou předchozí rotaci by neměl mít.

1 Citovat

Tak se zeptám zkušených, dá se vůbec někdy někde dozvědět, jaký je pravý důvod zpoždění letu ? 

0 Citovat

Zpoždění "due to operation reason" vyloženě zní, že by s kompenzací 250€ neměl být žádný problém 😉

(pokud ostatní lety z VIE odlétají dle plánu, letiště funguje perfektně a tedy je to organizační problém Ryanairu)

2 Citovat

Tak to by bylo 2x fajn jako příspěvek na další výlet :-) .. každopádně dám pak info

2 Citovat

Když by se cukali, tak to dát vymahačům, takto dostanete zhruba 70% z částky za odškodnění.

0 Citovat

Určitě to zkusím prvně na přímo, šofér letadla se asi 3x omluvil za zpoždění ( nakonec 6,5 hodiny ) ale důvod ani výmluvu žádnou neuvedl, tak by to mohlo vyjít .. Maltu z května jsem rovnou zadala přes firmu, Ryanair se oháněl " neočekávanými událostmi " ale tehdy po Evropě řádili bouřky, tak tomu moc nevěřím.

Na webu Stanstedu jsem zjistila, že velká většina dnešních letů FR měla zpoždění cca půl hodiny až hodinu , jak se ptal Jakub tak ani jeden nebyl z vídeňského letiště a jak psal Michal, byl to první ranní let, tak to snad klapne.

Ještě teda uvedu pro případné další postižené v budoucnu, voucher na občerstvení nebyl vydáván fyzicky, na tabuli mezi hromadným info se jen objevila hláška, že refreshments will be served tam a tam .. v restauraci mi řekli, že je to 8€ na hlavu, boarding pass ani jiný doklad nebo důkaz vůbec nechtěli, stačilo říct kolik osob a na účtence to odečetli a šmitec. Možná vám je to všem jasné, já se tu ale konkrétní info nikde nedozvěděla, tak třeba se to bude někomu hodit :-)

1 Citovat

@Hanka K  Stansted byl uz pred Brexitem neprijemne letiste ,pri letech z Irska do CR jsem ho pouzival  hodne,  ted od pocatku covidu jen jednou nastesti, nedavno prave z Brna vecer  a do rana  jsme preckali na pokracovani do Corku Snazim se tomuto letisti vyyhnout 


20220817-050035-800.jpg
20220817-052140-800.jpg

1 Citovat

@mikir ano, svůj názor na letiště už jsi vyjádřil několikrát ( nemohu dohledat vlákno, tak reakci dám sem ) já mám zkušenost jinou a vůbec ne negativní. Ačkoliv v UK poprvé, i přes to šílené zpoždění, letiště samotné na mě působí velmi příjemně, moderně a organizovaně. Vše se mi zdálo prehledné, nikde jsem nebloudila, přes pasovku to šlo rychle, směrovky na Stansted express i jinou dopravu značené pro blbečky takže za mě je to úplně normální letiště a v budoucnu nebudu mít důvod se mu vyhýbat :-) 

1 Citovat

Ahoj, nevíte někdo prosím kdy se tak +- zveřejňuje nový letecký řád (na lety od dubna dál, jde mi o Vídeň)? Díky

1 Citovat

@Hanka K : neberu ti tvuj nazor na Stansted  dokonce z hlediska kseftu  chapu i O Learyho  ze chce  jeste nacpat na Stansted dalsi letadla a nahradit tim Heatrow ,kde chteji  omezit pocet cestujicich za den  Ale je jasne,  ze  UK znam a navstil jsem nespocetne  vicekrat nez ty , kdyz pises ze jsi v UK poprve

  Celkove mam na Anglicany  negativni pohled ,ale kdyz zustanu  u  letiste,  tak v UK existuje mnoho prijemnejsich letist  s  lepsima sluzbama  nez je Stansted  Uz  jsem ve vlakne  o letistich  uvedl duvody a byly by i dalsi ,ktere mi na Stanstedu vadi 

Jen si jeste trosku rypnu ,ze si protirecis , pises ,ze na tebe pusobi letiste velmi moderne ,prijemne  a organizovane a pritom si sama zazila,  jak to s tou organizaci nefungovalo A jen tak mezi nama, co je prijemneho na tom drevenem tvrdem sezeni .kde je hlava na hlave  a kde funguje  nabijeni  kazde  desate  a to jen USB a elektrickou zastrcku tam nenajdes  (o jedne vim :-))  ale uplne jinde )  Dobrou restauraci zrusili  a ze nezabloudis je jedna vec ,druha jsou sluzby ,vcetne toho chaosu na nekterych gate 

Tak preju prijemne zazitky az poletis nekdy z Brna na Stansted  vecer a budes chtit nekam pokracovat :-))

0 Citovat

@mikir : zapomněla jsem že všechno víš a všechno znáš .. btw psala jsem, že organizace byla špatná na letišti ve Vídni, víc na tvoje politické a zapšklé názory nebudu reagovat, hezký den :-)

@Michaela_26 - přidávám se s dotazem, také mě to zajímá ..

4 Citovat

Před pár lety se nám na Stanstedu v Escape Loungi líbila nabídka pokrmů, i když nápoje byly vydávány pouze na baru. Snad se také nyní nezměnila k horšímu?!

1 Citovat

Escape: jídlo je pořád stejné, během dne výběr asi z 3 teplých jídel, měl jsem boloňské těstoviny a ušly.

Alko stále jen na baru.

občas není možný vstup přes karty, protože je salonek plný a pak berou jen placené vstupy.

1 Citovat

Dobrý den,

plánuji cestu s Ryanair a zjistil jsem, že nejde na jejich stránkách nijak zadat možnost vyhledání cílové destinace s přestupem. Vím, že např. Santiago de Composleta létají přes London Stansted, ale po zadání mi to nenajde možnost vyhledání a možnost koupi letenky najednou. Pokud si najdu samostatně a napočítám nějakou reservu na přestup, vidím, že to lze poskládat. Jednu letenku pro jinou cestu jsem si již koupil i s BUS expres do centra, ale zatím mi žádná jízdenka na bus nepřišla. V aplikaci jen vidím, že to mám koupený. Prosím máte s tímto nějakou zkušenost? Budu rád za jakoulikov radu, nejsem profík, cestuji takto složitě poprvé.

Moc děkuji

 

Jarda

0 Citovat

Ryanair v drvivej vacsine neposkytuje lety s prestupom na 1 letenke. Treba kupit 2 separatne letenky s dostatocnou casovou rezervou.

1 Citovat

Zdravim, muj dotaz: Ryanair nam zrusil let z Vidne do Burgasu, zpozdeni nejdrive vic jak 6 hodin a pak uplne zruseni letu. Po te vypravil nahradni let druhy den v poledne, uhradil ubytko ve Vidni. Zanika timto narok na kompenzaci 250 Euro? Diky

0 Citovat

Ne.

0 Citovat

Ahoj, zdravím všechny. Nejsem žádný velký cestoval a letadlem už vůbec ne. Nicméně se mi podařilo koupit letenky do Paříže Beauvais a udělat online check in. Letíme zítra. Už mám vytisknuté palubní lístky a přímo u Ryanair, v nabídce jsem dokoupila transfer z letiště do centra Paříže. Nepřišly mi ale žádné jízdenky do toho autobusu. Čím se budu prokazovat u řidiče? Jízdenky stály spoustu peněz, tak jsem trochu vystrašená :D. Moc všem děkuju. 

0 Citovat

Měla bys je mít na svém učtu u Ryanair (kód), který ukážeš řidiči.

0