Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Krakow Malmo na kveten aktualne za 2300 - to mi prijde moc na tak brzky nakup, nema nekdo zkusenost, jak se hybou ceny z Krakowa? Z Katowic Wizzem se da kolikrat letet pod 1000, z Krakova jsem zatim neletel.

0 Citovat

na listopad je Malmo za 700 kč zpatecka a ta cena se drží již nějaký ten pátek, co to sleduji.

0 Citovat

V rádiu proběhlo, že dnes Ryanair zrušil víc jak 50 letů a na dalších 6 týdnů to má takhle prý rušit nadále, důvod jsem nepostřehl, neboť jsem řídil... Co vidím, tak dnešní ranní let LBA - BTS byl zrušený a ze STN 9 letů zrušeno a několik odkloněno, kdyby někdo našel důvod, budu rád :)

0 Citovat

http://corporate.ryanair.com/new...nctuality/ toto je správná zpráva ;)

0 Citovat

Takže naserou lidi, aby si vylepšili statistiky, marně v tom hledám logiku, kromě toho, že 90% zní v reklamě líp než 80%.

Je úplně fascinující, že je překvapí to, že si zaměstnanci musí vybrat dovolený do konce roku a podobné nečekané věci a proto zruší lidem lety, aby se zase dostali na 90%, tahle aerolinka mě začíná poslední dobou dostávat čím dál víc :)

0 Citovat

Presně a ještě to bude loterie, zda odletíš :D Snad odletíme LBA - IBZ , rád bych na dovolenou, pak je mi to jedno :D

Edit: prý dnes to bylo dokonce víc jak 80 letů!

0 Citovat

https://www.cloud.scorebuddy.co....ations.php

0 Citovat

Zrovna si ctu o tech rusenych letech Ryanairu ,v poslednich dvou tydnech jsme s zenou vice cestovali a krome jednoho letu s EasyJet a jednoho s Jet2 byly vsechny ostatni s Ryanairem

Jediny problem byl let Pardubice - Standsted , leteli jsme 2 dny po zahajeni letu s Pradubic do Londyna a letadlo melo technicky problem, z duvodu zpozdeni jseme nestihli dalsi let do Corku , obdrzeli jsme letenky na pozdejsi let a nasledne resim kompenzaci , protoze jsme diky zmeskanemu letu prileteli do Corku o 3 hodiny a 45 minut pozdeji oproti puvodnimu planu ( Londyn patri mezi letiste s garantovanum prestupem )

Ostatni lety s Ryanairem byly s fanfarami a porad zminuji 90 % letu na cas

Prave v patek jsem si na Standstedu vsiml vice rusenych letu Ryanairu, vesmes francouzske destinace , takze jsem to prikladal k znamemu stavkovani francouzu

Logika rusenych letu bude dle meho nazoru v necem jinem, nez se uvadi, tedy ne z duvodu vybirani dovolenych zamestnancu , nebo z duvodu, ze vcasnost letu klesla na 80 % , coz jsem ovsem vubec nepostrehl , letos mam doposud 44 letu od zacatku roku a az na par vyjimek vesmes s Ryanairem a vetsina letu byla s fanfarami , je pravda, ze Praha nebo Polsko byvaji problemy

Snazim se docela i vyhnout letisti ve Standstedu, bohuzel porad je to pro mne vyhodne letiste ,ale dost ho nemusim a jak jen to jde , tak letim prestup pres jinou destinaci

Mozna ta logika zrusenych letu bude spojena se slevami, ktere Ryanair pravidelne poskytuje a blizi se obdobi rijen ,listopad, kdy klesa zajem o cestovani a treba i kalkuji s tim , ze nekteri cestujici nebudou pozadovat kompenzaci a spokoji se s nahradni letenkou

Ostatne rozhazovani cestujicich v letadle byl svym zpusobem taky tah , ktery nastval lidi , ale efekt prinesl ze si dneska vetsinou lidi radeji sedadlo koupi

Pan O Leary vedel vzdycky co dela a proc to dela , osobne teto spolecnosti fandim , v pristim tydnu oslavuji 40 let zalozeni a nejspis bude zase nejaka slevova akce , ted je taky a treba na inkriminovany rijen jsem nasel Dublin-Praha za 25 euro , klidne si to koupim a kdyz let zrusi jeste na tom vydelam )

0 Citovat

dovod je jednoduchy, ziadne dodrzanie presnosti. 140 pilotov odislo k Norwegian a to uz dokaze zatriast planovanim.

0 Citovat

To se mi nějak nezdá, od nejlepší lowcost aerolinky na světě, které osobně fandí i mikir, kdyby náhodou ještě někdo nevěděl? :)))))

0 Citovat

tonic napsal(a):

140 pilotov odislo k Norwegian a to uz dokaze zatriast planovanim.

...aha, tak proto O'Leary hned do médií věštil konec Norwegianu do půl roku. Šašek.

Víra v jeho neomylnost ze strany některých je k trpkému pousmání.

0 Citovat

"I can confirm that we’ve hired almost 140 Ryanair pilots so far this year."

"Norwegian aims to add 500 pilots this year, and establish a base in Dublin, Ryanair’s home."

http://nordic.businessinsider.co...-us-2017-9

0 Citovat

Tak zas bez znalosti kontextu z druhej strany to nič nehovorí. Ryanair mohol prijať kľudne 200 úplne nových pilotov alebo pretiahnuť 100 od WizzAiru alebo EasyJetu.

Každopádne na to musia mať naozaj pádny dôvod - pri ich priemernej cene cca 20-40 eur za letenku (po odrátaní všetkych táx, daní a poplatkov) ich tá kompenzácia (150 až 200) x 250/400 eur za každý zrušený let (a navyše poškodenie image) musí celkom bolieť.

0 Citovat

Možnosť kompenzácie určite nebudú proaktívne propagovať. Väčšia cestujúcich si vystačí s full refund (ešte budú radi, veď "nizkonakladovka").

0 Citovat

@eremi lepsi fandit Ryanairu, nez CSA a Travel Servisu .co udelal Travel Servis kdyz mu uvizlo letadlo ? Misto aby tam poslal jine , tak tam poslal techniky se soucastkami a lidi odleteli az v pondeli ...kolik asi stoji Travel Servis kompenzace a soudni vylohy, protoze na nic jineho nez na soud nereaguje a kdyz by CSA nedostalo statni injekce tak davno skrachovalo

0 Citovat

@ Petr76 kdyz by jsi zil 16 let v Irsku jako zde ziju ja , pochopil by jsi irskou mentalitu i pana O Learyho , ktery patri mezi nerikam nejbohatsi ale velmi bohate lidi v Irsku a pritom neni zadny snob , bavil jsem se s chlapy co delali u neho na farme, chova kone a klidne si oblekl monterky a makal s nima

Neni zadny sasek , dobre vedel , ze treba to ze budou lidi litat na stojaka u tyce , ze zrusi zadni wc a da tam dalsi rady sedacek , ze si lide budou nosit zavazadla k letadlu sami , ze nahradi druheho pilota letuskou , jsou veci ktere nemohly projit , byla to vzdycky jen cilena reklama , ktera prinasela efekt

A nektere veci se nakonec i uskutecnily . lide se sice netrousi po plose letiste, ale tech 15 kg si kazdy nese sam , protoze umoznil 2 zavazadla jedno 10 kg a u druheho mazane neuvedl vahu, jen rozmer , jsou tam zadni vratka pro to aby treba to mohlo byt chapano jako celkova vaha 10 kg , nebo jako dalsi bez vahy ale casem ho zpoplatni

A ted to s rozhazovanim sedadel ..opet chytry tah sice lidi nastve obcas, ale ucel sveti prostredky a lide si kupuji sedala ,. zacali si kupovat i priority , protoze nekde uplatnuji 90 ( 70 ) garantovanych zavazadel do kabiny a dalsi musi dolu .o coz cestujici ,. ktery ma prestup nebo proste specha nema zajem a tak by se dalo pokracovat

Iri si umeji delat legraci i sami ze sebe existuje takova fajn country skladba o tom ze v Irsku nikdy neprsi , ze nikdo v Irsku nema kone a ze zadny Ir nepije ))

Neni to vubec vira v jeho neomylnost je to vira v jeho schopnost ridit takovou firmu a ridit ji tak ze je dneska nejvetsi leteckou Evropskou spolecnosti k velkemu vzteku klasickych aerolinek i dalsich nizkonakladovek

A budme radi ze nasadil latku tak vysoko , protoze ostatni se musi snazit a s toho profituje hlavne cestujici

0 Citovat

Nejsi trochu mimo? Proč sem taháš Travel Service? A jak jsi přišel na to, že já mu fandím? Nikdy jsem s ním neletěl a letět neplánuji a CSA přeji, ať se jim daří, pořád je to "národní dopravce" (byť částečně vlastněn práve Travel Service). Jen mi už přijde k smíchu to Tvé neustálé adorování Ryanairu, navíc, když nám to nezapomeneš připomenout v téměř každém svém příspěvku :)

To samý s O Learym, dokázal to, co málokdo, ale šašek to je a tohle se jim opravdu totálně nepovedlo. Rušit bez náhrady lety těsně před odletem s vymyšleným odůvodněním (ještě fakt dementním). A navíc ti piloti jim asi odchází taky z nějakého důvodu a proto, že se tam mají dobře to asi nebude.

A určitě to nevytrhnu, ale osobně se jim od té šaškárny se sedadlama, kdy si ze začátku vymýšleli, jak oni nic, to systém, cíleně vyhýbám a vyhýbat budu, pokud bude jiná možnost. Stejně mě už v tuto chvíli zajímá z Evropy v podstatě jen východ a Balkán a tam má mnohem silnější pozici Wizzair (případně UIA, LOT nebo lokální aerolinky) s výbornými cenami. Navíc Ryanair odsud po velkohubých prohlášení potichu vyjel (viz humbuk kolem letů od Kyjeva a Lvova, který nakonec ani nezahájili).

0 Citovat

Ahoj,

16.října letíme z polské Wroclavy na Tenerife a 23. října zpět.

Doufám že zrovna náš let to nebude. Nicméně pro jistotu jsem se už předem pojistil i pro případ zrušení letu. Takže kdybych kalkuloval tak kdyby mi Ryanair zrušil let tak by mi měl dát refund za cenu letenek + 600eur (více než 3500km)?

Plus samozřejmě pojišťovna v rámci cestovního pojištěni, kde je připojištění na zrušení letu by mi taky měla něco proplatit. Samozřejmě pokud nám dají vědět méně než 14 dní vědět předem že se ruší let.

Nejhorší na tom je že ty lety neznají které zruší (https://www.ryanair.com/ie/en/us...ellations7) a řeknout vám to pár dní předem. To je totální nehoráznost.

0 Citovat

eremi napsal(a):

A určitě to nevytrhnu, ale osobně se jim od té šaškárny se sedadlama, kdy si ze začátku vymýšleli, jak oni nic, to systém, cíleně vyhýbám a vyhýbat budu, pokud bude jiná možnost.

Nápodobně.

0 Citovat

a jde se pojistit i zpětně nějak?? máme letenky zakoupené již několik měsíců a následující let s ryanairem nás čeká v půlce listopadu

0 Citovat

https://www.seznam.cz/zpravy/cla...&source=hp

Lol, zmatky v plánování dovolené...

0 Citovat

Mikir, než zase sepíšeš další nekonečný traktát kde splácáš páté přes deváté, tak si prosím pořádně přečti o čem je řeč., tj o skutečné příčině rušení letů.

0 Citovat

Info pro ostatní: Do zítra zveřejní prý úplný seznam zrušených letu do konce října.

https://www.ryanair.com/ie/en/us...ellations7

0 Citovat

Tak seznam zveřejněný http://fr-prod-static-pdf.s3-web...ations.pdf

0 Citovat

@Petr76 , jasne kdyz uz delam carky a mezery, aby se to dalo cist, tak je treba si rypnout do obsahu ze ? )) , vyjadril jsem jen nazor, ze O Leary, tak nejak vzdycky vedel co dela a proc to dela ...a fandit snad muzu komu chci

0