Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Mám dotaz. Je možné, že jsem pro..al termín, do kdy se můžou bezplatně měnit letenky, které předtím FR zrušil? (investiční trasa Pardubice - Alicante odlet st 21.5.). Ještě před týdnem tam byla možnost změna trasy, teď už tam vidím jen možnost vrácení peněz. 

Díky 

0 Citovat

@toMas_2  Mám koupený stejný let, možnost změny na jiný, tam stále vidím. 

0 Citovat

Dotaz na platby v Eur, odlet z Nemecka. Jelikoz jsme leteli RA tak pred 15lety😂, tak nevim, jak to ted maji s tim nevyhodnym kurzem??

Nakup v appce RA. Nabizi mi to ruzne meny, kdyz vyberu Eura a zaplatim ceskou Visou pres Apple Pay, zauctuje se mi platba v Eurech kurzem banky??….nebo na me ciha ten stary odrb, ze to rozpozna kartu v CZK a prepocte to kurzem Ryanairu na CZK?? Odklikavaci tlacitko u Apple Pay nevidim….

0 Citovat

Když platíš v EUR, rozhoduje kurz banky.

0 Citovat

Ok dik.

0 Citovat

Měna země odletu je cajk, ostatní jsou odrb, ale myslím, že FR to aspoň zmíní.

0 Citovat

Posledně mi to poznalo CZ kartu a uvedlo cenu jak v eurech, tak v Kč, takže jsem zpozorněl a přepnul to na eura.

0 Citovat

Nebudou teď letenky do TLV tak trochu investiční? Rušili až do konce května a trochu pochybuju, že nezruší i červen.

0 Citovat

@Jox na co to můžou změnit? Ammán a něco dalšího?

0 Citovat

U Ryanairu se obvykle dají změnit zrušené lety na cokoli v rámci +-14 dnů.

0 Citovat

Koukám, že to ještě trochu vyladili.

ryanair-zmena.jpg

0 Citovat

Ano, takhle už je to nějakou dobu, tj. jen v rámci stejné země. Za TLV bude tedy nejspíš nabídnut jenom refund, pokud se ti nepodaří ukecat agenta na chatu na něco jiného.

1 Citovat

To jsi Matěji špatně pochopil. Vyměnit se to dá v rámci +-14 dní za cokoli a navíc nemusí být stejná letiště odletu nebo příletu, ale stačí, když budou ve stejné zemi. Pro lepší pochopení: zruší ti VIE-TLV, ale můžeš si to změnit třeba na VIE-LIS OPO-VIE, nebo třeba BRQ-AGP GRO-OSR.

0 Citovat

J0x napsal(a):

To jsi Matěji špatně pochopil. Vyměnit se to dá v rámci +-14 dní za cokoli a navíc nemusí být stejná letiště odletu nebo příletu, ale stačí, když budou ve stejné zemi. Pro lepší pochopení: zruší ti VIE-TLV, ale můžeš si to změnit třeba na VIE-LIS

Tak neviem, pokiaľ platí to pravidlo

01: je nutné cestovat  do stejné země a ze stejné země, jako tomu bylo u původní rezervace

potom zmena TLV na LIS by nemala byť možná, keďže to nie je "do stejné země" (Izrael vs. Portugalsko).

0 Citovat

Ne, to pravidlo znamená, že když si chceš změnit zrušené lety z letiště A do B a zpět, můžeš si vybrat jakékoli letiště odletu a letět do jakékoli země chceš (z linek, které nabízí Ryanair, samozřejmě) a z té země se můžeš vrátit z jiného letiště do jiného letiště v zemi, ze které jsi na začátku odletěl. Pro ty, kteří tomu nechtějí věřit - mám aktuálně zrušený zpáteční let a vidím, co mi Ryanair nabízí za změny za cenu 0 EUR. 😉

Edit: že to Ryanair slovně prezentuje nějak a pak to ve skutečnosti nabídne jinak, za to já nemůžu. 🙂 Omlouvám se, že jsem to původně špatně napsal. Prostě to 1. ignorujte, dokud to skutečně nevstoupí v platnost.

0 Citovat

Přidám i důkaz.

BTW: o krok dřív, než se mi objevil odkaz na pravidla výše, píšou jen toto: "You can change departure/arrival airports as well as dates/times. Flight changes apply to all passengers on the booking."

Edit: u předchozího zrušeného letu jsem zkoušel původní lety přesunout dál než za 14 dní a šlo to taky kupodivu zdarma, změna na jiné lety už jen za peníze.

ryanair-zmena2.jpg

0 Citovat

Tak i tahle změna v rozporu s psanými pravidly stále funguje.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Přidám i důkaz....

Dokazovať to nemusíš, viem že to tak funguje, sám som si nedávno menil zrušené miesto príletu na iný štát. :) Reagoval som len na to tvoje "To jsi Matěji špatně pochopil.", keďže on to pochopil presne tak, ako je to v tých pravidlách napísané.

Že to pravidlo 01 Ryanair zatiaľ neuplatňuje je fakt.

1 Citovat

Jo, napsal jsem to blbě, šlo mi o tu novinku a to 1. pravidlo, které vlastně neplatí, jsem přehlídl. 😂

0 Citovat

J0x napsal(a):

Pro lepší pochopení: zruší ti VIE-TLV, ale můžeš si to změnit třeba na VIE-LIS OPO-VIE, nebo třeba BRQ-AGP GRO-OSR.

1) Chápu to správně, že ze zpátečky lze udělat multicity? 

2) Jaká je odhadem pravděpodobnost zrušení červnového TLV?

Díky

0 Citovat

Ano.

Těžko říct, ale v prvním týdnu je tam ještě cosi relativně levného a třeba Wizzair se toho nebojí a neruší ani květen.

1 Citovat

Dobrý den, mám koupenou zpáteční letenku pod jednou rezervací u Ryanair. Let tam nemůžu využít. Bude mi platit zpáteční letenka? Nebo mi bude storovaná celá rezervace? A nebudu moc využít ani zpáteční let? Máte prosím někdo zkusenost? Děkuji. 

0 Citovat

Zpáteční nestornují.

2 Citovat

Tak FR zase Tel Aviv posunul. Škoda, že jsem nezariskoval na investiční letenky. Nicméně, nemá někdo uložený odkaz na ten jejich fare finder, který celé roky fungoval a dalo se na něj jít skrz tu jejich mapu destinací? (jak tam šlo zadat místo odletu a pak dát třeba kamkoliv a v jakékoliv datum atd). Teď tu mapu předělali a já nemůžu za žádnou cenu najít cestu na tu stránku...díky

0 Citovat

Appka Ryanair Discovery pomůže.

0