Ryanair - obecně
Mám dotaz. Je možné, že jsem pro..al termín, do kdy se můžou bezplatně měnit letenky, které předtím FR zrušil? (investiční trasa Pardubice - Alicante odlet st 21.5.). Ještě před týdnem tam byla možnost změna trasy, teď už tam vidím jen možnost vrácení peněz.
Díky
Dotaz na platby v Eur, odlet z Nemecka. Jelikoz jsme leteli RA tak pred 15lety😂, tak nevim, jak to ted maji s tim nevyhodnym kurzem??
Nakup v appce RA. Nabizi mi to ruzne meny, kdyz vyberu Eura a zaplatim ceskou Visou pres Apple Pay, zauctuje se mi platba v Eurech kurzem banky??….nebo na me ciha ten stary odrb, ze to rozpozna kartu v CZK a prepocte to kurzem Ryanairu na CZK?? Odklikavaci tlacitko u Apple Pay nevidim….
Posledně mi to poznalo CZ kartu a uvedlo cenu jak v eurech, tak v Kč, takže jsem zpozorněl a přepnul to na eura.
Nebudou teď letenky do TLV tak trochu investiční? Rušili až do konce května a trochu pochybuju, že nezruší i červen.
Ano, takhle už je to nějakou dobu, tj. jen v rámci stejné země. Za TLV bude tedy nejspíš nabídnut jenom refund, pokud se ti nepodaří ukecat agenta na chatu na něco jiného.
To jsi Matěji špatně pochopil. Vyměnit se to dá v rámci +-14 dní za cokoli a navíc nemusí být stejná letiště odletu nebo příletu, ale stačí, když budou ve stejné zemi. Pro lepší pochopení: zruší ti VIE-TLV, ale můžeš si to změnit třeba na VIE-LIS OPO-VIE, nebo třeba BRQ-AGP GRO-OSR.
J0x napsal(a):To jsi Matěji špatně pochopil. Vyměnit se to dá v rámci +-14 dní za cokoli a navíc nemusí být stejná letiště odletu nebo příletu, ale stačí, když budou ve stejné zemi. Pro lepší pochopení: zruší ti VIE-TLV, ale můžeš si to změnit třeba na VIE-LIS
Tak neviem, pokiaľ platí to pravidlo
01: je nutné cestovat do stejné země a ze stejné země, jako tomu bylo u původní rezervace
potom zmena TLV na LIS by nemala byť možná, keďže to nie je "do stejné země" (Izrael vs. Portugalsko).
Ne, to pravidlo znamená, že když si chceš změnit zrušené lety z letiště A do B a zpět, můžeš si vybrat jakékoli letiště odletu a letět do jakékoli země chceš (z linek, které nabízí Ryanair, samozřejmě) a z té země se můžeš vrátit z jiného letiště do jiného letiště v zemi, ze které jsi na začátku odletěl. Pro ty, kteří tomu nechtějí věřit - mám aktuálně zrušený zpáteční let a vidím, co mi Ryanair nabízí za změny za cenu 0 EUR. 😉
Edit: že to Ryanair slovně prezentuje nějak a pak to ve skutečnosti nabídne jinak, za to já nemůžu. 🙂 Omlouvám se, že jsem to původně špatně napsal. Prostě to 1. ignorujte, dokud to skutečně nevstoupí v platnost.
Přidám i důkaz.
BTW: o krok dřív, než se mi objevil odkaz na pravidla výše, píšou jen toto: "You can change departure/arrival airports as well as dates/times. Flight changes apply to all passengers on the booking."
Edit: u předchozího zrušeného letu jsem zkoušel původní lety přesunout dál než za 14 dní a šlo to taky kupodivu zdarma, změna na jiné lety už jen za peníze.
J0x napsal(a):Přidám i důkaz....
Dokazovať to nemusíš, viem že to tak funguje, sám som si nedávno menil zrušené miesto príletu na iný štát. :) Reagoval som len na to tvoje "To jsi Matěji špatně pochopil.", keďže on to pochopil presne tak, ako je to v tých pravidlách napísané.
Že to pravidlo 01 Ryanair zatiaľ neuplatňuje je fakt.
Jo, napsal jsem to blbě, šlo mi o tu novinku a to 1. pravidlo, které vlastně neplatí, jsem přehlídl. 😂
J0x napsal(a):Pro lepší pochopení: zruší ti VIE-TLV, ale můžeš si to změnit třeba na VIE-LIS OPO-VIE, nebo třeba BRQ-AGP GRO-OSR.
1) Chápu to správně, že ze zpátečky lze udělat multicity?
2) Jaká je odhadem pravděpodobnost zrušení červnového TLV?
Díky
Ano.
Těžko říct, ale v prvním týdnu je tam ještě cosi relativně levného a třeba Wizzair se toho nebojí a neruší ani květen.
Dobrý den, mám koupenou zpáteční letenku pod jednou rezervací u Ryanair. Let tam nemůžu využít. Bude mi platit zpáteční letenka? Nebo mi bude storovaná celá rezervace? A nebudu moc využít ani zpáteční let? Máte prosím někdo zkusenost? Děkuji.
Tak FR zase Tel Aviv posunul. Škoda, že jsem nezariskoval na investiční letenky. Nicméně, nemá někdo uložený odkaz na ten jejich fare finder, který celé roky fungoval a dalo se na něj jít skrz tu jejich mapu destinací? (jak tam šlo zadat místo odletu a pak dát třeba kamkoliv a v jakékoliv datum atd). Teď tu mapu předělali a já nemůžu za žádnou cenu najít cestu na tu stránku...díky