Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Tak další průser na obzoru, jen ať si to ten arogantní chytrák užije, kdyby měla takový problémy kterákoliv jiná aerolinka v jeho oblasti zájmu, tak už do ní kope hlava nehlava, je vidět, že ty ostatní mají, na rozdíl od něho, aspoň úroveň :)

http://www.independent.co.uk/tra...70851.html

0 Citovat

http://www.blesk.cz/clanek/zprav...amera.html

Tak kdo to byl, priznejte se

0 Citovat

cestovatel89 napsal(a):

...

Já měl WRO-WAW 22.11.

40€ voucher sice potesi, nicmene predstava cesty PRG-WAW komplet busem mne vubec netesi...

Kdyby radeji zrusili SXF-BLL-SXF 17.11. :D

0 Citovat

Vzhledem k tomu článku na Independentu od eremiho se zeptám:

- na listopadový pátek mám let Berlín-Athény a Ryanair mi ho posunul ze sedmi ráno na asi pět večer. Sám mi píše, že mám nárok na případný refund, ale mě by zajímalo, jestli nemám nárok na bezplatný rerouting s jinou leteckou společností (něco podobného se píše v tom článku). Už mi to několik týdnů visí v emailu, abych změnu schválil. Zatím jsem čekal, jestli s něčím přijde Easyjet, s kterým mám zpáteční cestu. Ponechme stranou, že Ryanair by byl k reroutingu ochotný asi jako ČSA k bezplatnému občerstvení na krátkých letech.

0 Citovat

O tom ten článek je, máš, ale Ryanair to prostřednictvím svého customer servisu - viz ten citát z chatu na konci článku, neumožňuje.

0 Citovat

Díky. Azairem si projedu alternativy a začnu bombardovat customer care. Kdybys měl čas, mohl bys mě prosím ještě nasměrovat na předpis, podle kterého na to mám nárok?

Tou změnou mě totiž Ryanair okradl o den v Athénách, tak to chci aspoň zkusit. Snad to nebude obtížnější než dostat fullrefund z Expedie.

0 Citovat

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 261/2004. Tak pak dej vědět jak jsi pochodil.

0 Citovat

Díky :-)

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Snad to nebude obtížnější než dostat fullrefund z Expedie.

Bude. Ryanair tě přesune jen na vlastní let. To je jejich stávající praxe. Dokud neodstanou přes prsty například ze strany soudů, že si zákony vykládají po svém, nebo dokud se nezmění firemní kultura FR (třeba po nuceném odchodu to šaška z vedení), tak se asi ničeho nedomůžeš.

Že i v případě jimi zaviněného megaprůseru je jediný kontakt možný pouze pomocí zpoplatněné linky cosi vypovídá o úrovni této společnosti.

Já jen abys nebyl traumatizován podobně jako v případě 40 Kč na směnném kurzu...

0 Citovat

Petr76 & eremi: Asi jim psát nebudu. Na pátek 17.11. jsem nenašel žádný dřívější jak odpolední let. Ani z Berlína, Vídně, Mnichova, Drážďan, Bratislavy nebo Prahy. Jen v 16:35 z PRG s Aeganem vůči 17:05 po změně z Berlína s Ryanairem... Na rerouting bych si nevsadil ani u velké prozákaznické aerolinky :-D

0 Citovat

Zacali posilat maily, kde nabizeji i moznost reroutingu s jinou aerolinkou,hrozba zalobou zafungovala,nicmene predpokladam ze vetsina lidi uz vyuzila refundu,nicmene do budoucna fajn precedent :-)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Zacali posilat maily, kde nabizeji i moznost reroutingu s jinou aerolinkou,

To se údajně vztahuje jen na rerouting s Easyjet, Jet2, Vueling, Cityjet, Aer Lingus, Norwegian nebo Eurowings za předpokladu, ze cena nepřekročí trojnásobek původní cenu letenky (interní komunikace Ryanairu).

Toto samozřejmě nemá žádnou oporu v zákoně a je to ad hoc pravidlo které si O'Leary vycucal z prstu. Uvidíme jestli to bude mít za následek nějaký další nátlak ze strany britského CAA (protože irský ekvivalent je evidentně k ničemu).

0 Citovat

Tak to uz je uplne absurdni povolit to a nasledne takto omezit. Zcela zjevne to udelali pd tlakem CAA ,ktera jedina se s nimi nepare. Pokud je to tak jak rikas,tak si myslim,ze dalsi kroky budou nasledovat myslim ze strany CAA. Uprimne mu to fakt preju, at si v tom poradne vymacha hubu :-D

0 Citovat

Tam je hlavní dodatek, že s jinou aerolinkou můžeš letět jen tehdy, kdy jiný let s FR není z okolního letiště nebo 2 dny po tvém letu. Ostatně tak nějak to je i nařízení, které bohužel není konkrétní... Takže si to skutečně může vykládat každý jak chce.

Nicméně to, že tě hodí na let o 8 hodin později ti nedává právo nárokovat jinou aerolinku už z laického pohledu.

0 Citovat

Pokud si spravne vybavuji, tak v narizeni nic takovyho neni,proste jedna z moznosti je presmerovani a uz ze smyslu toho narizeni a jeho interpretace soudem EU by to melo vzdycky byt ve prospech spotrebitele.Takze si to rozhodne kazdy jak chce vykladat nemuze,navic je mozny ze i na toto uz bude i nejaka judikatura,nehledal jsem.

0 Citovat

To je přesně ten problém současných médií – každý jen publikuje senzaci, ale nikdo nehledá zdroje. V posledním nařízení co jsem dohledat, nic konkrétního není, pouze „srovnatelné podmínky“ a „nejbližší příležitost“. To jsou výrazy panečku.

0 Citovat

Jó, psát si s Ryanairem na online chatu je sranda. Už jen se na něj dostat do pořadníku není zrovna jednoduché. A pak nic nejde. Všechno během dvou vteřin proberou se supervisorem a stejně je to proti jejich "Policy". Nemyslím si, že by vůbec někomu s něčím by mohli pomoct.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

To je přesně ten problém současných médií – každý jen publikuje senzaci, ale nikdo nehledá zdroje. V posledním nařízení co jsem dohledat, nic konkrétního není, pouze „srovnatelné podmínky“ a „nejbližší příležitost“. To jsou výrazy panečku.

Narizeni je jen jedno 261/2004, myslim tedy to o kterym je rec a ty vyrazy maji nejaky vyklad, ktery vychazi predevsim ze smyslu Narizeni,ustalene rozhodovaci praxe Soudniho dvora EU a jeho judikatury. Predpokladam ze CAA o tom neco bude vedet,kdyz zahajila kroky vuci Ryanairu z tohoto duvodu a Ryanair najednou jeste v dany den rozesle vsem dotcenym hromadny mail,kde najednou nabizi i to,co jeste rano odmital, tedy let s jinou aerolinkou.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

To je přesně ten problém současných médií – každý jen publikuje senzaci, ale nikdo nehledá zdroje.

To je nějaká sebekritika? Vy jste taky médium a senzacechtivost (Mega Akce!) vám pohříchu není cizí. Na jednu stranu nedoporučujete ČSA protože není v ceně občerstvení, ale když Ryanair vesele prodává "akční" letenky v momentě, kdy masivně není s to dostát svým závazkům, tak to vesele publikujete jako že "bez obav" kupujte. Hlavně že ovečky klikají...

David Eiselt napsal(a):

V posledním nařízení co jsem dohledat, nic konkrétního není, pouze „srovnatelné podmínky“ a „nejbližší příležitost“. To jsou výrazy panečku.

To co popisuješ není problém "médií", ale jazyka legislativce. Tam kde není cílem/záměrem používat taxativní parametry se používají pojmy jako "adekvátně", "přiměřeně", "neprodleně". Obvykle s tím nebývá problém, ale dříve či později se vznikne potřeba, aby určil soud, kdo je či není v právu.

U nás vydržela ústava dvěma prezidentům čtvrt století bez akutní nutnosti ji nějak blíže specifikovat, Gottwald 2.0 který na Hradě sedí teď má s ústavou a zákony problém prakticky nepřetržitě.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Na jednu stranu nedoporučujete ČSA protože není v ceně občerstvení, ale když Ryanair vesele prodává "akční" letenky v momentě, kdy masivně není s to dostát svým závazkům, tak to vesele publikujete jako že "bez obav" kupujte. Hlavně že ovečky klikají...

Vy jste také mediální expert. Vybrat si fragment článku a bulvárně tady někoho osočovat, že je senzacechtivý. Bylo by záhodno uvést, v jakém kontextu jsme ČSA nedoporučovali, že?!

Letenky Ryanairu budeme promovat nadále. Nevidím důvod, proč bychom měli činit jinak. Nynější výprodeje nejsou nic neobvyklého.

0 Citovat

Rušení letů u jakékoli aerolinky z provozních důvodů nepovažuji také za neobvyklý jev. Jak už bylo řečeno, v případě Ryanairu se jedná o mediální smršť s cílem šokovat nezasvěcené šíleným číslovkami o počtu zrušených letů a dotčených pasažérů. Linek provozovaných Ryanairem z ČR se tato situace dotýká minimálně, proto není důvod nepromovat jejich letenky, pokud jsou za "senzační" cenu.

0 Citovat

Tady nebudu souhlasit Lukasi, to co se ted deje v Ryanairu standardni neni a rozhodne nejde o zadnou medialni smrst,rozhodne ne u nas (treba v Britanii je to uplne o necem jinem prave z duvodu kolika lidi se to dotklo) .Jde taky o duvod ruseni tech letu a toho,jak kolem toho porad mlzili.Prave s ohledem na ten duvod tady existuje opravnena obava, ze se situace nezlepsi a muze dojit k dalsimu ruseni.

Letenky klidne promujte, ale urcite bych osobne pridal info o aktualni situaci. Urcite jste si vsimli, ze nekteri uzivatele vubec netusi, ze se kolem Ryanairu neco deje (opet to potvrzuje, ze minimalne u nas,to zadna medialni smrst neni).

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Jak už bylo řečeno, v případě Ryanairu se jedná o mediální smršť s cílem šokovat nezasvěcené šíleným číslovkami o počtu zrušených letů a dotčených pasažérů.

Vidíte, jeden by si myslel že tu chcete být především pro vaše ne vždy informované a zorientované čtenáře - zákazníky a ne dělat užitečné idioty korporaci v situaci, která je cokoli jen ne běžná a kterou si zavinila výhradně sama, a kdy se ještě chová v rozporu se zákonem a v neprospěch zákazníků.

0 Citovat

Ty jejich sorry vouchery jsou taky dobrá ojebávka aneb "Unused Travel Voucher balances will not be carried over". Původně jsem s tím plánoval na části zaplatit nějakou skládačku :-/

0 Citovat

Jo jo,uz jsem na to taky koukal,je to takovy "sorry jako,ale...." :)

0