Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Pošli SZ a pozrieme sa na to, takto môžme len hádať

0 Citovat

Dnes v Niši naozaj už začala platiť nová cabin bag policy. Už pri kontrole BP pred pasovkou lepili žlté pásky na všetky kufre a tašky ak ľudia nemali priority. Na môj Burton Traverse sa len opýtala “samo torba”? (iba batoh?) a nedala mi pásku, takže batoh je zrejme cesta ako to “obísť”. Ale také prázdny biny a tak rýchly boarding som v Ryanairi ešte nezažil. :D

0 Citovat

tak v Nisi je ordnung, tam by v pripade problemov hned prisli pomoct Rusi z "humanitarneho" centra co sidli na letisku :D

0 Citovat

Uz som citala aj o pripadoch kedy riesili batoh, takze je to dost individualne. Zrovna inak narazili na typka co tam mal drona a celu fotovybavu, takze odovzdal poloprazdny batoh a zvysok po sebe povesal a dal do vreciek :)

0 Citovat

Mne chcel dat batoh do podpalubia Wizzair v BTS

0 Citovat

Dotaz: to máte ty velké kabinové bágly nebo ty malé, které se mají strhat pod sedadlo ?

0 Citovat

Veľké. Batoh, ktorý sa vojde pod sedadlo ti nikto nevezme.

0 Citovat

No ten môj batoh sa zmestí pod sedadlo, vždy som s nim lietal, ešte keď mal Wizz tie menšie rozmery..

0 Citovat

Zdravím

Letíme ve čtvrtek z Bratislavy do Eilatu, nemáme priority a nechceme kupovat. Dnes mi přišel od Ryanairu mail, kde informují ...........že pasažéři můžou mít pouze malé zavazadlo na plaubě a že pokud chtějí mít další, musí si zakoupit za 40 E tašku nebo priority za 50. Nic o tom, že odbavují zdarma druhé zavazadlo, v našem případě batoh 55x..............Pročetla jsem tu diskuzi a chápu to tak, že když si necháme odbavit druhé zavazadlo do podpalubí, je to zdarma.

Prosím, potvrďte mi to

Jsme baťůžkáři-důchodci................

0 Citovat

neviem kde ste citali priority za 50 :)

zbalite sa normalne, prinajhorsom vam pri nastupe do lietadla zoberu ten batoh 55x do podpalubia zdarma. Male zavazadlo (nejaky maly batoh, alebo povedzme brasnu od notebooku) mozte mat stale pri sebe.

0 Citovat

Anebo je přinejhorším zkásnou... do Izraele zřejmě platí (nebo by měl platit) zvláštní režim, ale obávám se, že jasno v tom nemají ani na letištích, ani v samotném Ryanairu, viz předchozí příspěvky v tomto vlákně.

0 Citovat

A není už náhodou účinná změna palubního zavazadla na rozměry 35x20 při letech do Ovdy viz předchozí příspěvky? V tom případě bych to radši neriskoval....

0 Citovat

tak to sa ospravedlnujem, uz to pridali aj do T&C, co este nedavno nebolo.

takze istota je , ze ist nalahko, alebo dokupit


zom3d2e-1.png

0 Citovat

Inak offtopic - na boarding passe (nie OVDA) to je pekne zakerne - z prveho pohladu to vyzera, ze clovek si moze zobrat iba malu batozinu .. az v texte sa spomina, ze ak si zoberiete druhu batozinu bez priority, tak moze ist do podpalubia


wqrfbmu-1.png

0 Citovat

no nám by to až tak nevadilo, že bychom měli batoh v podpalubí, nic křehkého ani cenného nevezeme, jen obleční, boty a tak................foťák, mobil, peníze budeme mít v malém zavazadle

Takže se máme raději dokoupit priority?

Děkuji

0 Citovat

Dear Customer,

You are shortly booked to travel on a Ryanair flight to Israel – see flight details below.

Effective from 15th January 2018, due to additional security checks on flights to and from Israel, Non-Priority customers are only permitted to carry 1 small bag (35x20x20cm) on board.

We advise customers wishing to bring larger bags on board to either:

(a) Purchase priority boarding, as Priority customers will still be permitted to bring two bags onboard.

Or

(b) Purchase a checked-in bag for €40 and check in their larger cabin bag (or a bag up to 20kg in weight) at the bag drop desk at least two hours before the scheduled the departure time of their flight.

Aside from Priority customers, larger cabin bags will not be accepted on board, and will be subject to a €50 gate bag fee at the gate.

Limiting cabin bags on these flights will assist the security process and minimise delays due to additional Israeli Airport security measures.

We apologise for any inconveniece caused.

Ryanair Customer Service

0 Citovat

https://www.novinky.cz/cestovani...vidla.html

0 Citovat

V tom případě se asi vyplatí dokoupit priority a mít větší cabin bag přímo na palubě a mít klid, bude to i levnější než platit za odbavené zavazadlo.

Jinak to je důvod, proč už se nyní snažím Ryanairu pokud to jde vyhýbat, slibovali změny ve stylu "Always getting better" a pořád se místo toho zhoršují, např. otravné rozsazovaní cestujících po letadle při check inu na společnou rezervaci , nepřehlednost a změny politiky kabinového zavazadla a nebo změna interiéru letadel a super nepohodlné nové sedačky, ale to je možná jen subjektivní pocit.

0 Citovat

Tonic: A je v těch T&C pro Izrael uvedeno, že když si nekoupíš Priority ani nic jiného, že za větší cabin bag budeš muset zaplatit těch 50E? Z toho úryvku to nevyplývá... klidně bych si myslel, že mi ho strčí do podpalubí (zadarmo). (Neberu teď v úvahu to, co uvádějí v e-mailu/BP.)

0 Citovat

no někdy když jsem sledoval jaké kufry berou lidé na palubu a hádají se potom s obsluhou a rvou je do těch rámu pří odbavování ...

no udělali jsme si to sami ..

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Tonic: A je v těch T&C pro Izrael uvedeno, že když si nekoupíš Priority ani nic jiného, že za větší cabin bag budeš muset zaplatit těch 50E? Z toho úryvku to nevyplývá... klidně bych si myslel, že mi ho strčí do podpalubí (zadarmo). (Neberu teď v úvahu to, co uvádějí v e-mailu/BP.)

Sorry, tu hlavnu cast som tam zabudol prilepit :D Tam hlavne to vyzera ze problem je naspat z Izraela, nie do Izraela. Ale teda prikupit priority


qybnyqm-1.png

0 Citovat

Korcula, ale ty tu miesas hruska s jablkami. To na co sa pyta Verra je specificka situacia, ktora sa tyka len Izraela. Ostatne krajiny su jasne - bez priority male na palubu, velke dole zadarmo.

0 Citovat

Ano chápu ...já jen celkově ..jinak máš pravdu

0 Citovat

Snad se najde někdo, kdo už do Ovdy s Ryanairem po těchto oznámeních letěl a dá nám zprávu. díky!!!

0 Citovat

Tak ako je to s tým vrecom v Izraelu?

0